SPORTURI  »  FORMULA 1  »  BRAZILIA

Război în interiorul echipei de Formula 1, după ce piloții s-au ciocnit de două ori în același tur: „Încă puțin și scap în sfârșit!” » Directorul i-a pus la colț: „Inacceptabil!”

Fernando Alonso și Esteban Ocon s-au lovit de două ori în Brazilia // foto: Guliver/gettyimages
Fernando Alonso și Esteban Ocon s-au lovit de două ori în Brazilia // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 13 noiembrie 2022 10:47 / Actualizat duminica, 13 noiembrie 2022 11:23

Cursa sprint de Formula 1 din Brazilia a provocat un scandal intern în cadrul echipei Alpine. Piloții Fernando Alonso și Esteban Ocon sunt „la cuțite”, iar directorul Otmar Szafnauer a intervenit: „Amândoi au dezamăgit echipa”.

În urma calificărilor de vineri, piloții Alpine au plecat de pe locurile 6 (Esteban Ocon), respectiv 7 (Fernando Alonso) în cursa sprint de sâmbătă seara. Două poziții excelente, întrucât Alpine are nevoie de cât mai multe puncte pentru a-și consolida locul 4 în clasamentul constructorilor.

A spus tot la TV! A plecat de la Dinamo după un scandal cu Burcă: „Da, l-am înjurat! A avut ceva personal cu mine”
DINAMO
A spus tot la TV! A plecat de la Dinamo după un scandal cu Burcă: „Da, l-am înjurat! A avut ceva personal cu mine”

Scandal la Alpine, după dubla-ciocnire Alonso - Ocon din Brazilia

Cursa în sine a fost un coșmar. În turul 1, Ocon și Alonso s-au ciocnit în două rânduri! Mai întâi în virajul 4, unde Alonso a încercat să-și depășească coechipierul pe exterior, însă nu a primit spațiu. Ibericul a pierdut puțin controlul monopostului, suficient cât să-l agațe pe Ocon din lateral și să-i provoace acestuia daune la mașină.

Ulterior, pe linia de start-finiș, Alonso a încercat să-și depășească coechipierul din nou. A ajuns în spatele acestuia, iar când a virat spre dreapta pentru o depășire prin exterior, a lovit monopostul lui Ocon cu aripa-față, care i s-a desprins.

„Am pierdut aripa față, mulțumită... prietenului nostru”, a reacționat Alonso pe radioul public, un mesaj plin de venin adresat lui Esteban.

Nevoit să intre la boxe pentru o nouă aripă-față, Alonso a pierdut timp prețios și a încheiat cursa abia pe locul 15. Iar Ocon, cu monopostul avariat de contactul cu Alonso, s-a clasat pe 18.

Numai că Alonso a primit o penalizare de 5 secunde pentru a doua coliziune cu Ocon, astfel că în clasamentul final a coborât pe 18, iar Ocon a urcat o poziție. Un dezastru absolut pentru Alpine.

Fernando Alonso, despre Ocon: „Mai am o cursă și scap!”

După cursă, războiul a continuat în fața microfoanelor.

„Nu e nici pe departe ideal să lovești alt monopost într-o cursă sprint. E prea scurtă pentru a putea reveni. Partea bună e că am avut o viteză bună, comparabilă cu a liderilor. Plecăm de pe 15 în cursă (n.r. - în realitate, va fi locul 18), putem obține un număr important de puncte”, a spus Alonso inițial.

Apoi, întrebat despre Ocon, a amintit de alte momente în care s-a întrecut la limită cu coechipierul lui în acest sezon. În plus, s-a declarat ușurat că se apropie finalul sezonului și va scăpa de francez, din moment ce anul viitor va conduce pentru Aston Martin, alături de Lance Stroll:

„Nu am nevoie să discut cu el. Încă o cursă și scap, în sfârșit! Am fost aproape să lovesc parapetul în Jeddah, la fel în Budapesta, acum aici. Așa stau lucrurile, uneori concurența e acerbă în interiorul echipei. I s-a întâmplat cu Verstappen, cu Perez... Oricum, mai am doar o cursă”.

Ocon a fost mai cumpătat la declarații:

„E păcat pentru echipă ce s-a întâmplat. Suntem la coadă acum și avem de muncit mult duminică. E important să lucrăm împreună pentru a urca în clasament.

E păcat ce s-a întâmplat în turul 1. Încercam să atac McLaren-ul, mi-am urmat trasa în virajul 4, iar Fernando a venit de nicăieri, pe exterior. Ne-am atins, iar de acolo cursa mea s-a încheiat”.

Directorul Alpine a intervenit: „Alonso și Ocon au dezamăgit echipa”

Ulterior, cei doi au fost puși la punct de directorul echipei, Otmar Szafnauer, printr-un mesaj publicat pe pagina de Instagram a echipei:

Suntem extrem de dezamăgiți de rezultatul de astăzi, care ne pune într-o poziție proastă pe grila pentru cursa de duminică. Suntem într-o luptă strânsă pentru locul 4 în clasamentul constructorilor, obiectiv pentru care peste 1.000 de oameni muncesc neîncetat.

Sincer, atât Esteban, cât și Fernando trebuie să facă o treabă mai bună pentru a completa eforturile tuturor din echipă, prin evitarea incidentelor pe circuit și compromiterea rezultatelor echipei. Astăzi, ambii piloți au dezamăgit echipa.

Aștept mai multe de la ei duminică, trebuie să facem totul pentru a recupera câteva puncte.

Comunicat oficial Alpine, după valul de „comentarii toxice” din social media

În timpul și la finalul cursei, paginile de social media ale echipei au fost inundate de comentariile fanilor enervați de cele întâmplate. În general, aceștia i-au luat apărarea lui Alonso și l-au arătat cu degetul pe Ocon, deși decizia comisarilor de cursă sugerează că singurul de vină a fost spaniolul.

Cum în direcția lui Ocon au curs sute de comentarii agresive, din partea Alpine a venit un alt comunicat.

„Indiferent de ce se întâmplă pe circuit, nu există scuză pentru comentarii pline de ură, abuz sau toxicitate în direcția piloților, membrilor echipei, fanilor sau oricui.

Dintre toate comentariile pe care le-am primit pe canalele noastre de social media în timpul și la finalul cursei sprint, 882 au fost toxice, 162 dintre acestea extrem de toxice. Este complet inacceptabil.

Din păcate, ce s-a întâmplat astăzi nu reprezintă un incident izolat. Vedem în continuare ură și discriminare online, iar noi, ca echipă, nu tolerăm asta.

Vom lua măsuri împotriva indivizilor sau grupurilor care produc sau distribuie postări pe rețelele de socializare care conțin sau încurajează abuz împotriva piloților noștri, membrilor echipei și fanilor”, se arată în comunicatul echipei. 

153 de puncteare Alpine în clasamentul constructorilor, cu două curse înainte de final. McLaren, echipa de pe 5, are 148 de puncte

Mai multe știri din Formula 1: 

Un monopost făcut celebru de Schumacher se vinde pentru o sumă fabuloasă!

Incredibil: Sergio Perez a anunțat că „voi încerca să-l înving pe Verstappen”. Șeful Red Bull l-a pus la punct

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
t0268889
t0268889  •  19 Noiembrie 2022, 00:27
Postat de rocky3 pe 13 Noiembrie 2022, 22:48

Ocon e pilot făcut de tăticul cu sarsanaua! De aceea e înjurat de lume!

Il confunzi.

rocky3
rocky3  •  13 Noiembrie 2022, 22:48

Ocon e pilot făcut de tăticul cu sarsanaua! De aceea e înjurat de lume!

rav410wrc
rav410wrc  •  13 Noiembrie 2022, 12:18

Alonso e cam obosit, ar cam trebui sa lase loc celor mai tineri si mai dezinvolti ... Vettel s-a simtit, ca nu prea mai face fata si a plecat, chiar dc era Campion Mondial de 4 ori, sa speram ca se va simti si Lewis, si o sa lase loc la unul mai tanar, dupa cele 6,5 titluri castigate ... La fel si Riciardo, asa ca Fernando sa fie multumit cu cele 2 tirluri! Sunt o gramada de tineri foarte buni, care nu au loc de dinozaurii astia :(((

Vezi toate comentariile (3)
Comentează