SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL OLANDEI

„Mi-ați tras-o, habar n-aveți cât de nervos sunt!” » Lewis Hamilton a răbufnit pe radio, în timpul cursei din Zandvoort

Lewis Hamilton // foto: Imago Images
Lewis Hamilton // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 septembrie 2022 20:00 / Actualizat luni, 05 septembrie 2022 12:40

Lewis Hamilton (37 de ani) a încheiat Marele Premiu olandez din Formula 1, de la Zandvoort, pe locul 4, deși a condus cursa spre final. Extrem de nervos pe deciziile strategilor Mercedes, a răbufnit pe canalul radio: „Mi-ați tras-o, sunt atât de nervos!”

Turul 56 al cursei de pe circuitul Zandvoort. Directorul de cursă a dictat intervenția Safety Car-ului, după ce Valtteri Bottas oprise monopostul pe pistă, pe linia de start.

Verstappen, lider până atunci, a ales să profite de Safety Car și a intrat la boxe pentru ca monopostul să-i fie echipat cu pneuri soft.

„CLOVNILOR!” » Val de meme necruțătoare după ce mecanicii Ferrari au ieșit cu 3 roți în loc de 4 la oprirea lui Carlos Sainz
MP AL ȚĂRILOR DE JOS
„CLOVNILOR!” » Val de meme necruțătoare după ce mecanicii Ferrari au ieșit cu 3 roți în loc de 4 la oprirea lui Carlos Sainz

Asta i-a oferit oportunitatea lui Lewis Hamilton să preia șefia cursei, în condițiile în care Mercedes nu l-a chemat pe septuplul campion mondial la boxe, să schimbe pneurile la rândul său. Dar coechipierul său, George Russell, a intrat la boxe, după ce a cerut el însuși acest lucru. Russell a primit pneurile soft, și a revenit al treilea pe circuit.

Lewis Hamilton a răbufnit în timpul cursei din Zandvoort: „Mi-ați tras-o!”

La reluarea cursei după ieșirea Safety Car-ului, Verstappen, cu pneuri proaspete, l-a depășit imediat pe Hamilton, în condițiile în care monopostul lui Lewis avea pneuri medii deja uzate.

În următoarele tururi, Hamilton a fost depășit și de Russell și Leclerc.

Extrem de nervos că n-a fost chemat la boxe la rândul său, Hamilton a răbufnit pe radio: „A fost cea mai mare greșeală! Nu pot să cred că mi-ați tras-o, nu vă pot spune cât de nervos sunt!”.

Lewis Hamilton, după cursa de Formula 1 din Țările de Jos: „Mi-am pierdut cumpătul”

Hamilton a încheiat cursa al patrulea, dar la final și-a machiat discursul: „Speram să obținem locurile 1 și 2 astăzi, mai ales că nu am mai avut o victorie de mult. Eram pe punctul de a ceda. 

Vreau să prezint scuze echipei. Nici nu-mi amintesc ce am spus, mi-am pierdut cumpătul pentru o secundă. Cred că sunt conștienți că este vorba doar despre pasiunea mea”.

Fără Safety Car, cred că am fi luptat pentru victorie spre final, cu strategia cu o singură oprire la boxe. Sunt multe lucruri bune de luat din acest weekend. Mașina a funcționat, în sfârșit. Dacă va fi așa și cursele viitoare, vom obține acea victorie!

- Lewis Hamilton, Mercedes

Cu cele 12 puncte obținute astăzi, Hamilton a ajuns la un total de 158 în clasamentul general al piloților. Este al șaselea per total.

Mai multe din Formula 1: 

Verstappen a câștigat Marele Premiu al Țărilor de Jos, cursa de „casă” din Formula 1. Russell și Leclerc completează podiumul

Final în scandalul verii din Formula 1 » Pilotul disputat de două echipe a SEMNAT și a provocat o situație umilitoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
tastibasti1
tastibasti1  •  05 Septembrie 2022, 07:31

Englez frustrat care nu știe sa piardă! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  05 Septembrie 2022, 03:15

Pentru ***, Russel a cerut chiar el sa faca schimbul iar pneurile lui Max erau uzate pt ca nu avea softuri proaspete iar Hamilton tot nu castiga nici daca nu intra safety car ul ca era la peste 10 secunde in spatele lui Max si mai erau mai putin de 20 de tururi .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alcomga
alcomga  •  05 Septembrie 2022, 02:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează