SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

Final în scandalul verii din Formula 1 » Pilotul disputat de două echipe a SEMNAT și a provocat o situație umilitoare

Daniel Ricciardo (foto) a anunțat că este concentrat 100% pe munca de la McLaren, dar echipa îi stabilise deja înlocuitorul // foto: Guliver/gettyimages
Daniel Ricciardo (foto) a anunțat că este concentrat 100% pe munca de la McLaren, dar echipa îi stabilise deja înlocuitorul // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 septembrie 2022 11:59 / Actualizat sambata, 03 septembrie 2022 12:02

McLaren a anunțat că australianul Oscar Piastri, în vârstă de 21 de ani, va conduce pentru echipa de Formula 1 în 2023. Oscar, campionul Formula 2 din 2021, îi va lua locul altui australian, Daniel Ricciardo, al cărui viitor în F1 este incert în aceste momente.

Pe 2 august, la scurt timp după ce Fernando Alonso a anunțat că pleacă de la Alpine la Aston Martin pentru sezonul 2023, constructorul francez l-a numit pe Oscar Piastri înlocuitor pentru dublul campion mondial.

La doar câteva ore distanță, Piastri a emis un comunicat prin care a punctat că nu a semnat cu Alpine și că nici nu o va face.

Cum Piastri a trecut prin programul de juniori de la Alpine, echipa cu motorizare Renault s-a considerat îndreptățită să-l promoveze oricum.

NU Verstappen l-a „înfundat” pe Leclerc! » Marele mister al cursei din Belgia a fost elucidat
MP AL BELGIEI
NU Verstappen l-a „înfundat” pe Leclerc! » Marele mister al cursei din Belgia a fost elucidat

Oscar Piastri semnase cu McLaren înainte ca Alpine să-l „angajeze”

Numai că Piastri, care susținea că acordul cu Alpine expirase, semnase deja cu McLaren, care între timp a decis să-i rezilieze contractul lui Daniel Ricciardo, în mod normal scadent la final de 2023.

Alpine l-a reclamat pe Oscar la o comisie de specialitate, care a concluzionat vineri că unicul contract valabil este cel dintre Piastri și McLaren! Astfel, campionul Formula 2 din 2021 va pilota monopostul papaya în 2023, alături de Lando Norris.

Oscar Piastri, din 2023 la McLaren: „Vrem să ducem echipa în partea de sus a grilei”

„Sunt extrem de entuziasmat să debutez în Formula 1 cu o echipă atât de prestigioasă precum McLaren. Sunt recunoscător pentru oportunitatea care mi-a fost oferită. 

Această echipă are o tradiție de a le oferi șanse piloților tineri, iar eu sunt nerăbdător să lucrez din greu alături de Lando pentru a împinge echipa spre partea de sus a grilei”, a comentat Piastri.

5este locul ocupat de McLaren în clasamentul constructorilor în acest sezon, cu 95 de puncte adunate după 14 runde. Alpine stă mai bine, pe 4, cu 20 de puncte în plus

Situație absolut stânjenitoare pentru Daniel Ricciardo 

În urma veștilor, Daniel Ricciardo rămâne cu buza umflată. Din 2021 la McLaren, australianul a publicat pe 13 iulie un mesaj în care spunea că „sunt dedicat McLaren până la finalul anului viitor, nu părăsesc sportul”. 

Numai că Piastri semnase cu echipa britanică încă de pe 4 iulie, ceea ce a creat o situație complet stânjenitoare pentru Ricciardo, de 8 ori câștigător de cursă în F1.

Piastri este unul dintre cei mai talentați tineri piloți din sporturile cu motor. El a câștigat titlul în Formula 2 în 2021, în Formula 3 în 2020 și Formula Renault Eurocup în 2019. În F3 și F2 a câștigat din postura de începător în respectivele serii!

Final în scandalul verii din Formula 1 » Pilotul disputat de două echipe a SEMNAT și a provocat o situație umilitoare
Oscar Piastri (21 de ani)

Mai multe din Formula 1: 

Femeile nu vor pilota în F1 în următorii 5 ani! Ce spune președintele Stefano Domenicali

3 știri-bliț din Formula 1 » Leclerc și Verstappen pleacă din coada grilei în Belgia + Audi și-a făcut intrarea în F1, cu Alfa Romeo împinsă pe ușa din dos

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
wheelwright
wheelwright  •  03 Septembrie 2022, 13:08

Piastri va fi un viitor campion mondial in cativa ani. Evident nu la McLaren. Dar va ajunge intr-o zi la RedBull, Mercedes sau Ferrari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close