SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL BELGIEI

FORMULA 1. Marele Premiu al Belgiei a ținut doar două tururi! Max Verstappen, desemnat câștigător

Max Verstappen (23 de ani, Red Bull Racing) a fost desemnat câștigător în Marele Premiu al Belgiei // foto: Guliver/gettyimages +7   FOTO
Max Verstappen (23 de ani, Red Bull Racing) a fost desemnat câștigător în Marele Premiu al Belgiei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 29 august 2021 17:00 / Actualizat duminica, 29 august 2021 20:37

Max Verstappen (23 de ani, Red Bull Racing) a fost desemnat câștigător în Marele Premiu al Belgiei, la capătul unei curse care s-a întins pe doar două tururi. Cursa ar fi trebuit să înceapă la 16:00, dar în cele din urmă, după mai bine de 3 ore de așteptare, a fost oprită definitiv, cu ordinea din grila de start contând în clasificarea finală. 

Marele Premiu al Belgiei a fost unul complet aparte. Cursa de pe circuitul Spa-Francorchamps ar fi trebuit să înceapă la ora 16:00, dar condițiile meteorologice nefavorabile au amânat-o mai bine de 3 ore. La 19:17, cu circuitul inundat și cu ceața lăsată asupra pistei, cursa a început cu piloții în spatele Safety Car-ului, dar după două tururi a fost oprită definitiv, comisarii  considerând cursa imposibil de desfășurat în acele condiții. 

Clasamentul final al cursei este același ca ordinea de pe grila de start, cu Max Verstappen (Red Bull Racing), George Russel (Williams) și Lewis Hamilton (Mercedes) pe podium. Primii 10 vor primi jumătate din punctele care le-ar fi revenit în mod normal. Este primul podium din cariera lui George Russel, care sâmbătă a avut o sesiune de calificări excelentă! 

+3 FOTO

TOP 10 în Marele Premiu al Belgiei 

FORMULA 1. Marele Premiu al Belgiei a ținut doar două tururi! Max Verstappen, desemnat câștigător

UPDATE ora 19:46 - Marele Premiu al Belgiei nu va fi reluat 

Comisarii de cursă au decis să oprească definitiv cursa. Max Verstappen, cel mai rapid în calificări, este câștigător. El și restul primilor 10 piloți vor primi jumătate dintre punctele care li s-ar fi cuvenit în condiții normale. 

UPDATE ora 19:25 - Cursa, din nou oprită

După două tururi în care piloții au condus în spatele Safety Car-ului, comisarii de cursă au afișat din nou steagul roșu, din cauza apei de pe circuit. Piloții au revenit la boxe. 

UPDATE ora 18:40 - Ora de start a fost anunțată

Oficialii au luat decizia de a opri cronometrul evenimentului. Cursa a fost reluată în spatele Safety Car-ului, la ora 19:17 în România (18:17 local). Aceasta va dura o singură oră.

Știrea inițială - Startul în MP al Belgiei, amânat

Începutul Marelui Premiu al Belgiei a fost amânat din cauza ploii abundente din Stavelot, casa circuitului Spa-Francorchamps. Cursa ar fi trebuit să înceapă la ora 16:00, dar după două tururi de recunoaștere, din cauza vizibilității reduse și a apei care a inundat pista, oficialii Federației Internaționale de Automobilism au decis să arate steagul roșu și să trimită piloții la boxe.

În aceste momente, piloții și miile de fani prezenți la cursă așteaptă noutăți cu privire la momentul în care cursa va începe.

Accident pentru Sergio Perez

Înainte de cursă, în drumul spre grila de start, mexicanul Sergio Perez (Red Bull Racing) a avut parte de un accident care i-a deteriorat serios mașina. Perez a pierdut controlul monopostului din cauza condițiilor de pe circuit, iar bolidul i-a alunecat în unul dintre parapeții de la șicana Les Combes.

Perez ar fi trebuit să înceapă cursa de pe locul 7 pe grila de start, dar daunele pe care monopostul său le-a suferit au făcut ca participarea sa în cursă să fie incertă. Profitând de startul întârziat, inginerii Red Bull Racing au reparat bolidul în timp util pentru ca Perez să poată ia startul, doar că regulile spun că mexicanul va începe de pe linia boxelor. 

Cum arată grila de start

Max Verstappen (Red Bull Racing) va lua startul pe pe primul loc în grila de start, iar de pe 2 va începe George Russel (Williams), care a avut o sesiune de calificări extraordinară. 

FORMULA 1. Marele Premiu al Belgiei a ținut doar două tururi! Max Verstappen, desemnat câștigător

*Cu următoarele mențiuni: Sergio Perez va începe de pe linia boxelor din cauza reparațiilor pe care bolidul său le-a suportat astăzi, iar Lando Norris de pe locul 13 după ce i-a fost schimbată cutia de viteze ca urmare a accidentului suferit ieri, în calificări. În plus, Bottas și Stroll încep cu 5 poziții mai jos, din cauza accidentelor pe care le-au provocat în precedenta rundă din Formula 1, pe Hungaroring. 

200este numărul curselor la care Daniel Ricciardo a ajuns în Formula 1

Clasament general piloți:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes) - 195
  2. Max Verstappen (Red Bull Racing) - 187
  3. Lando Norris (McLaren) - 113
  4. Valtteri Bottas (Mercedes) - 108
  5. Sergio Perez (Red Bull Racing) - 104
  6. Carlos Sainz (Ferrari) - 83
  7. Charles Leclerc (Ferrari) - 80
  8. Pierre Gasly (AlphaTauri) - 50
  9. Daniel Ricciardo (McLaren) - 50
  10. Esteban Ocon (Alpine) - 39
  11. Fernando Alonso (Alpine) - 38
  12. Sebastian Vettel (Aston Martin) - 48
  13. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) - 18
  14. Lance Stroll (Aston Martin) - 18
  15. Nicholas Latifi (Williams) - 6
  16. George Russel (Williams) - 4
  17. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) - 2
  18. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) - 1
  19. Mick Schumacher (Haas) - 0
  20. Nikita Mazepin (Haas) - 0

Clasament general constructori:

  1. Mercedes - 303
  2. Red Bull Racing - 291
  3. Ferrari - 163
  4. McLaren - 163
  5. Alpine - 77
  6. AlphaTauri - 68
  7. Aston Martin - 48
  8. Williams - 10
  9. Alfa Romeo - 3
  10. Haas - 0

Mai multe știri din Formula 1:

Directoarea circuitului Spa-Francorchamps a fost ucisă de soțul ei, care ulterior s-a sinucis

30 de ani de la debutul lui Michael Schumacher în Formula 1 + Netflix a lansat trailer-ul documentarului despre neamț

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  29 August 2021, 20:36

Chiar ca a fost Marele Circ ;))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează