FORMULA 1  ·  MP AL GERMANIEI

FORMULA 1 // FOTO Dezastru pentru Ferrari: Sebastian Vettel pleacă ultimul în MP al Germaniei! Hamilton, în pole-position + probleme și pentru Leclerc

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Sambata, 27 Iulie

Lewis Hamilton (Mercedes), campionul en-titre din Formula 1, va pleca primul în Marele Premiu al Germaniei, britanicul surclasându-l în calificări pe Max Verstappen (Red Bull). Sebastian Vettel, pilotul neamț al celor de la Ferrari, va pleca ultimul în cursa de pe Hockenheimring.

  • Cursa va avea loc duminică, de la ora 16:00, în direct pe TV Telekom Sport și TV Digi Sport.

Hamillton a fost impresionant în ultima sesiune a calificărilor, în care a reușit să-i devanseze pe Max Vertsappen, dar și pe Valtteri Botttas, celălalt pilot de la Mercedes.

Sebastian Vettel a abandonat în prima parte a calificărilor, chiar înainte să facă primul tur cronometrat. Mașina Ferrari a avut probleme, iar mecanicii l-au chemat la boxe pe neamț. După câteva minute, Vettel a coborât din mașină și nu a revenit pe circuit.

Dezastrul a fost complet pentru Ferrari: Charles Leclerc a rămas la boxe în ultima parte a calificărilor din cauza unor probleme la monopost. Fără timp cronometrat, mongeascul va pleca de pe locul 10. 

Astfel, Vettel pierde din nou teren în lupta cu britanicul Lewis Hamilton, pilotul Mercedes, pentru titlul mondial. După 10 curse, Hamilton e lider autoritar în clasament, având 223 de puncte. Vettel este abia al patrulea, cu 123 de puncte.

Grila de start pentru MP al Germaniei

Top 5 piloți

1. Lewis Hamilton 223p
2. Valtteri Bottas 184p
3. Max Verstappen 136p
4. Sebastian Vettel 123p
5. Charles Leclerc 120p

Top 5 constructori

1. Mercedes 407p
2. Ferrari 243p
3. Red Bull 191p
4. McLaren 60p
5. Renault 39pCum era Vica Blochina pe vremea când dansa în clubul Melody. I-a fost amantă lui Victor Pițurcă și au un copil

Libertatea

Comentarii (2)

Andrei Palincu  •  27 Iulie 2019, 19:04

Ferarri face parte din concernul Fiat-Chrysler pe lângă Abarth, Alfa Romeo, Dodge, Jeep, Lancia, Maserati. De multă vreme conglomeratul are probleme mari de producţie, pentru mărcile "comerciale" din punct de vedere al calităţii. Diviziile de lux se pare că au păstrat totuşi standarde înalte. Este greu de evaluat factorul care a dus la declinul lor dar nu pot să nu remarc diferenţa uriaşă a echipei F1 Ferarri din epoca Shumacher/Jean Todt atunci când totul era cronometru Heuer faţă de încropeala de acum, mai au puţin şi repară monoposturile cu duct tape. Parcă de când a plecat Luca Cordero di Montezemolo s-a rupt căruţa.

Andrei Palincu  •  27 Iulie 2019, 18:56

Ferarri face parte din concernul Fiat-Chrysler pe lângă Abarth, Alfa Romeo, Dodge, Jeep, Lancia, Maserati. De multă vreme conglomeratul are probleme mari de producţie, pentru mărcile "comerciale" din punct de vedere al calităţii. Diviziile de lux se pare că au păstrat totuşi standarde înalte. Este greu de evaluat fact

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
Program TV complet

Liga 1