SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL ITALIEI

Valtteri Bottas a câștigat cursa Sprint de la Monza, dar Max Verstappen va pleca din pole-position duminică. Accident în primul tur

Valtteri Bottas a câștigat cursa Sprint de la Monza // foto: Guliver/gettyimages
Valtteri Bottas a câștigat cursa Sprint de la Monza // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 septembrie 2021 18:02 / Actualizat sambata, 11 septembrie 2021 19:35

Valtteri Bottas (Mercedes) a câștigat cursa Sprint de la Monza, dar nu va pleca din pole-position în cursa de duminică din cauza unei penalizări. Pilotul de pe locul 2 în cursa de astăzi, Max Verstappen (Red Bull), va pleca de pe prima poziție duminică!

În această după-amiază, circuitul de la Monza a găzduit o cursă tip Sprint, care s-a întins pe 100 de kilometri, echivalentul a 18 tururi. Plecat de pe prima poziție, pe care a obținut-o în calificările de vineri, Valtteri Bottas a trecut primul linia de finiș și ar fi trebuit să plece din pole-position în cursa de duminică. Totuși, finlandezul va suferi o penalizare după ce mașina sa a trecut prin a 4-a schimbare a motorului în acest sezon, și va pleca de pe ultimul loc duminică

Astfel, din pole-position va începe Max Verstappen, pilot Red Bull, cel care a încheiat pe 2 cursa Sprint de astăzi!

Max Verstappen și Daniel Ricciardo, primii 2 pe grila de start duminică 

Al doilea pe grila de start de duminică va fi Daniel Ricciardo (McLaren), apoi colegul australianului, Lando Norris. Lewis Hamilton, plecat de pe locul 2 în cursa de astăzi, a pierdut câteva poziții la scurt timp după start și a terminat cursa pe locul 5. Astfel, va pleca de pe a 4-a poziție duminică.

Piloții susținuți de fanii italieni, Charles Leclerc și Carlos Sainz (ambii Ferrari), au terminat cursa de astăzi pe locurile 6, respectiv 7. Iar Antonio Giovinazzi, pilotul italian al celor de la Alfa Romeo, imediat sub mașinile Ferrari, pe 8!

Ca urmare a rezultatelor de astăzi, Bottas va primi 3 puncte în clasamentul piloților, Verstappen două, iar Ricciardo unul. 

Pierre Gasly nu a încheiat cursa Sprint

În primul tur, Pierre Gasly, plecat de pe locul 6, a rămas fără aripa față după un contact cu Daniel Ricciardo și a ieșit în decor, intrând într-un parapet.

Comisarii de cursă au ridicat steagul galben, iar până în turul 4 piloții au condus în spatele Safety Car-ului, fără posibilitatea de a efectua depășiri.

Citește mai multe știri din Formula 1: 

Alex Albon revine în Formula 1! Pentru ce echipă va pilota în 2022

Valtteri Bottas, cel mai rapid în calificările de la Monza » Cum arată grila de start pentru cursa Sprint

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează