SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

Max Verstappen nu crede în scenariul retragerii lui Hamilton: „Nu văd vreun motiv. Poate câștiga al 8-lea său titlu în 2022”

Max Verstappen și Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages
Max Verstappen și Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 09:49 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 11:10

Max Verstappen (24 de ani), campionul sezonului 2021 din Formula 1, a comentat situația rivalului Lewis Hamilton (36). Toto Wolff, bossul Mercedes, spusese joi că nu poate garanta că pilotul britanic va continua în F1.

Ratarea titlului la piloți în sezonul 2021 l-a afectat serios pe Lewis Hamilton. Max Verstappen a devenit în premieră campion după ce și-a depășit adversarul în ultimul tur al unei întreceri în care comisarii de cursă au luat mai multe decizii controversate.

În acest context, s-a pus problema dacă Hamilton va dori să continue în Formula 1, deși contractul său cu Mercedes se întinde până la finalul lui 2023. Toto Wolff, directorul Mercedes, nu a putut confirma că Hamilton va continua în competiție, dar Verstappen nu vede motive pentru care britanicul să se retragă.

Nevastă cu 47 de ani mai tânără și o avere de 3 miliarde cu care a cumpărat un munte. Cum arată viața lui Bernie Ecclestone, fostul boss din Formula 1
AVERE
Nevastă cu 47 de ani mai tânără și o avere de 3 miliarde cu care a cumpărat un munte. Cum arată viața lui Bernie Ecclestone, fostul boss din Formula 1

Max Verstappen: „Nu văd de ce s-ar retrage Lewis Hamilton”

Joi, în cadrul galei în care i-a fost înmânat trofeul de campion, Verstappen a spus că „pot înțelege să nu fii fericit în primele câteva zile după o astfel de cursă, dar trebuie să înțelegi că așa sunt cursele, astfel de lucruri se pot întâmpla”.

„Ar trebui să se uite la ce a realizat deja. Asta ar trebui să-i ofere mult confort și ar trebui să-l motiveze să continue, pentru că încă încearcă să obțină al 8-lea său titlu. Cu siguranță, o poate face la anul, așa că nu văd vreun motiv pentru a se retrage acum”, a adăugat pilotul Red Bull.

În final, Verstappen a evidențiat cum Hamilton a câștigat la rândul său un titlu în ultimul tur al epilogului unui sezon. Se întâmpla în 2008, când depășirea lui Hamilton în ultimul viraj al circuitului din Brazilia l-a făcut pe acesta campion în detrimentul lui Felipe Massa.

„Nu îmi pare rău pentru el, dar pot înțelege că ar putea să doară foarte mult. La finalul zilei, și el a câștigat un titlu într-un asemenea mod”.

Lewis Hamilton și Toto Wolff nu au participat la gala FIA din Paris, în semn de protest pentru cele petrecute la Abu Dhabi. De altfel, Hamilton nu a publicat nimic pe conturile din social media în ultimele 5 zile.

Hamilton a încheiat sezonul cu 387,5 puncte, 8 sub Verstappen. Britanicul a ratat astfel șansa de a deveni primul pilot din istorie cu 8 titluri de campion.

Mai multe știri din Formula 1: 

49,5 milioane de dolari dintr-un foc! Lewis Hamilton a vândut un penthouse de vis în care n-a călcat niciodată

S-a încheiat! Mercedes anunță ce s-a întâmplat cu apelul împotriva lui Verstappen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
384918095891075
Dumitru Urda  •  17 Decembrie 2021, 16:24

Sezonul viitor echippa Red Bull ar trebui sa concureza cu inscriptia FIA MAZI.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează