SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MERCEDES

Se retrage Lewis Hamilton? De ce se teme Toto Wolff, bossul de la Mercedes: „Ceva nu minte în Formula 1”

Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes, se teme că Lewis Hamilton ar putea părăsi Formula 1, foto: Imago
Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes, se teme că Lewis Hamilton ar putea părăsi Formula 1, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2021 19:01 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 19:10

Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes, se teme că Lewis Hamilton ar putea părăsi Formula 1, după dezamăgirea provocată de pierderea titlului mondial în fața lui Max Verstappen. 

Toto Wolff: „Cronometrul nu minte niciodată, dar acum s-a decis altfel”

Toto Wolff a spus că el și Hamilton s-ar putea să nu treacă niciodată peste modul în care s-a încheiat cursa decisivă.

„Lewis și cu mine suntem foarte dezamăgiți în acest moment”, a spus Wolff conform ESPN, după ce a confirmat că niciunul dintre ei nu va fi joi la gala de decernare a premiilor FIA.

Acum a apărut înregistrarea! » Ce a transmis în cască Lewis Hamilton, imediat după ce a fost depășit de Verstappen. Mesajul n-a fost difuzat la TV
MP DIN ABU DHABI
Acum a apărut înregistrarea! » Ce a transmis în cască Lewis Hamilton, imediat după ce a fost depășit de Verstappen. Mesajul n-a fost difuzat la TV

„Nu suntem dezamăgiți de sport - iubim sportul cu fiecare fibră din corpul nostru și îl iubim deoarece cronometrul nu minte niciodată. Dar dacă încălcăm acel principiu fundamental al corectitudinii sportive și al autenticității sportului, atunci brusc cronometrul nu mai devine relevant pentru că suntem expuși la luarea deciziilor aleatorii, de care este clar că s-ar putea să nu te îndrăgostești. Începi să te întrebi dacă toată munca pe care ai depus-o - toată transpirația, lacrimile și sângele - se mai văd pe pistă, deoarece rezultatele pot fi luată la întâmplare”. 

„Eu și Lewis Hamilton vom digera foarte greu ce s-a întâmplat duminică”

„Va dura mult să digerăm ce s-a întâmplat duminică, nu cred că vom trece vreodată peste asta. Nu se poate. Și cu siguranță nu poți ca pilot". 

Întrebat dacă a vorbit cu Lewis Hamilton despre dorința lui de a continua în circuit în 2022, Wolff a spus: „Vorbesc zilnic cu el, dar respect și faptul că nu sunt multe de spus în acest moment. Fiecare dintre noi face față în propriul fel în acest moment”.

7titluri mondiale are Lewis Hamilton, fiind la egalitate cu germanul Michael Schumacher

+25 FOTO

Max Verstappen, al 4-lea cel mai tânăr campion de Formula 1

La 24 de ani și 73 de zile, Max Verstappen a devenit al 4-lea cel mai tânăr campion din istoria competiției, după Sebastian Vettel (2010, la 23 de ani și 133 de zile), Lewis Hamilton (2008, la 23 de ani și 300 de zile) și Fernando Alonso (2005, la 24 de ani și 57 de zile). 

Max deține recordurile pentru cel mai tânăr pilot care participă la o cursă din F1 (MP al Australiei din 2015, la 17 ani și 166 de zile) și pentru cel mai tânăr câștigător de cursă (MP al Spaniei din 2016, la 18 ani și 228 de zile). În plus, este primul campion olandez în Marele Circ. 

Marele Premiu din Abu Dhabi i-a adus lui Verstappen doar al treilea hat-trick din carieră (victorie în cursă, pole position în calificări și cel mai rapid tur al cursei). 

Citește și alte știri din Formula 1

Cum a văzut Lineker decizia care a decis titlul în Formula 1: „City - Liverpool, ultimele 3 minute ale sezonului. City conduce, dar arbitrul decide că e mai palpitant să facă asta”

GALERIE FOTO Max Verstappen se răsfață, după ce a devenit campion mondial » Își face un cadou de 2 milioane de euro

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
angorkha
angorkha  •  17 Decembrie 2021, 22:21
Postat de 1ianuarie pe 17 Decembrie 2021, 14:53

Fugi bre repede că dacă nu avea Lafitti accident plângeați pe-aici că iar a fost LH avantajat de FIA. Este adevărat sau nu că 99,5% din cursă a fost dominată de LH?!?

Sa nu uitam ca Verstapen avea cu 25 de puncte mai mult, daca nu era scos din cursa de Hamilton, care a luat o penalizare "uriasa" de 5 secunde... cu cateva curse in urma

belane
belane  •  17 Decembrie 2021, 20:13
Postat de petre47 pe 17 Decembrie 2021, 17:36

Sa nu uitam ca, inainte de "accident", Hamilton avea cca 10 sec avans. 10 sec in ultima cursa, care stabilea campionul. Si cronometrul nu minte! Dar a intrat unul in parapet, nesilit de nimeni!

Sa nu uitam ca inainte de cele 10 secunde avans, in primul lap daca nu ma insel Hamilton si-a pastrat pozitia de lider neregulamentar la tentativa de depasire a lui Max si normal ar fi fost ca el sa fie obligat de aceleasi autoritati sa cedeze pozitia. N-ai de unde sa stii ce s-ar fi intamplat daca totul s-ar fi judecat ca la carte...nu mai are rost sa mai intru in mizeriile pro Hamilton/Mercedes ce s-au petrecut pana la cursa din Abu Dhabi. Ce s-a intamplat la Abu Dhabi as numi-o justitie divina.

petre47
petre47  •  17 Decembrie 2021, 17:36

Sa nu uitam ca, inainte de "accident", Hamilton avea cca 10 sec avans. 10 sec in ultima cursa, care stabilea campionul. Si cronometrul nu minte! Dar a intrat unul in parapet, nesilit de nimeni!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează