SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN ABU DHABI

Lewis Hamilton, misterios cu privire la viitorul său » Declarația cu care britanicul și-a alarmat fanii

Lewis Hamilton / foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Lewis Hamilton / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 13 decembrie 2021 13:01 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 13:06

Lewis Hamilton (36 de ani) nu a fost prezent la conferința de presă de la finalul Marelui Premiu din Abu Dhabi. Totuși, o scurtă declarație oferită imediat după finalul cursei câștigate de Verstappen i-a făcut pe fanii săi să-și pună semne de întrebare cu privire la viitorul britanicului în „Marele Circ.

Deși l-a felicitat pe Verstappen pentru primul titlu al carierei, Lewis Hamilton a fost un monument de deznădejde la finalul Marelui Premiu din Abu Dhabi. Britanicul a coborât cu greu din monopost, a oferit o scurtă declarație, apoi a lipsit de la conferința de presă obligatorie și nici nu a postat vreun mesaj pe rețelele de socializare.

Septuplul campion mondial a ratat șansa de a-l devansa pe Michael Schumacher la capitolul titluri în Formula 1 și n-a oferit un răspuns concret atunci când a fost întrebat despre posibilitatea de a-l depăși pe neamț la anul. 

Primul pilot care contestă victoria lui Max Verstappen: „Complet inacceptabil! Nu îmi vine să cred!”
MARELE PREMIU DIN ABU DHABI
Primul pilot care contestă victoria lui Max Verstappen: „Complet inacceptabil! Nu îmi vine să cred!”

Lewis Hamilton, nesigur cu privire la viitorul său

„Mai întâi, felicitări lui Max şi echipei sale. El a făcut o treabă fantastică anul acesta. Pentru toată echipa mea, toată lumea de la uzină şi de aici, cu toții am muncit din greu anul acesta. A fost unul din cele mai dificile sezoane. Sunt foarte mândru că am împărţit acest drum cu ei. 

Am dat totul în cursul acestui final de sezon, nu am abandonat nicio clipă şi acesta este cel mai important aspect”, a spus Hamilton. 

Întrebat despre viitorul său în Formula 1 și , implicit, lupta pentru titlu din sezonul 2022, Hamilton s-a rezumat la a declara că: „suntem în continuare în pandemie și sper doar că toată lumea va fi în siguranță și își va petrece Crăciunul alături de familiile lor. Vom vedea anul viitor”.

Hamilton e confirmat la Mercedes și pentru sezonul 2022, urmând să facă pereche cu George Russell. 

37 de aniva împlini Lewis Hamilton pe 7 ianuarie 2022

Mercedes nu acceptă eșecul lui Hamilton

Cu 5 tururi înainte de final, Hamilton era pe primul loc și avea 10 secunde avans față de Verstappen. Titlul numărul 8 părea să fie deja în brațele britanicului. Totul s-a schimbat, însă, când Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului, care a dat calculele peste cap.

Comisarii de cursă au fost luați pe nepregătite, iar deciziile lor au nemulțumit ambele echipe. În timp ce Safety Car-ul era pe pistă, între Hamilton și Verstappen erau 5 piloți întârziați.

Inițial, acestora nu li s-a permis să depășească mașina de siguranță, spre nemulțumirea celor de la Red Bull. Decizia inițială a fost modificată în ultimul moment. Piloții întârziați au depășit până la urmă Safety Car-ul, ceea ce i-a permis lui Verstappen să vină imediat în spatele lui Hamilton.

Verstappen, noul campion în Formula 1 » FIA a judecat în regim de urgență contestațiile făcute de Mercedes și a dat verdictul!
MP ABU DHABI
Verstappen, noul campion în Formula 1 » FIA a judecat în regim de urgență contestațiile făcute de Mercedes și a dat verdictul!

FIA a respins contestațiile făcute de Mercedes

La finalul cursei, reprezentanții celor de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au protestat oficial. Aceștia l-au acuzat pe Michael Masi, directorul de curse, pentru decizia care l-a costat titlul pe Lewis Hamilton. Comisarii FIA au judecat în regim de urgență plângerile făcute de Mercedes. Ambele au fost respinse.

FOTO Imagini spectaculoase din MP de Formula 1 de la Abu Dhabi

+25 FOTO

Citește și alte știri din Formula 1:

Primul pilot care contestă victoria lui Max Verstappen: „Complet inacceptabil! Nu îmi vine să cred!”

GALERIE FOTO Max Verstappen a sărbătorit titlul mondial în brațele iubitei cu 9 ani mai mare

UPDATE Verstappen, noul campion în Formula 1 » FIA a judecat în regim de urgență contestațiile făcute de Mercedes și a dat verdictul!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1ianuarie
1ianuarie  •  13 Decembrie 2021, 22:56
Postat de chronic_6_0 pe 13 Decembrie 2021, 14:49

depinde ce masina ii dau, hamilton fara masina, e 0 barat

Ce interesant,cineva câștigă ani la rând,e campion mondial nu doar odată și unu care se crede cineva nu înțelege cum Bottas cu aceeași mașină nu e capabil să facă măcar ce a făcut Pérez ieri. Du-te nene,joacă-te cu mașinuțe,poate așa vei discerne enormitatea pe care tocmai ai scris-o.

136836120080947
Haita Valentin  •  13 Decembrie 2021, 19:03

Hamilton o sa ramana in F1 pentru a cuceri al 8 - lea titlu..Oricum el e invingatorul de facto nu cuplul Masi- Verstappen

lagardere_72
lagardere_72  •  13 Decembrie 2021, 15:12
Postat de rav410wrc pe 13 Decembrie 2021, 14:02

Genial ... Si eu zic ca Russel nu e Bottas ;)

După declarația lui Russel de după cursă va fi Bottaș 2, 3, 4 atât cât timp va fi Hamilton în F1

Vezi toate comentariile (7)
Comentează