SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL UNGARIEI

VIDEO Lewis Hamilton, pole position după 20 de luni » Final senzațional în calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Ungariei

Britanicul Lewis Hamilton (38 de ani) va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. / FOTO: Imago
Britanicul Lewis Hamilton (38 de ani) va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. / FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2023 18:34 / Actualizat sambata, 22 iulie 2023 20:09

Britanicul Lewis Hamilton (38 de ani) va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. A încheiat cu cel mai bun timp calificările de la Hungaroring, cu doar 3 miimi de secundă în fața campionatului en-titre Max Verstappen (25 de ani). 

  • Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei este programat duminică, începând cu ora 16:00

Lewis Hamilton a așteptat 20 de luni un nou pole position în „Marele circ”. Ultimul fusese în 2021, în Arabia Saudită. Astăzi, pilotul celor de la Mercedes a reușit un ultim tur fantastic. A încheiat în 1:16,609 și l-a devansat pe Verstappen cu 0,003 secunde.

Lewis Hamilton, pole position în Ungaria

Pentru Hamilton va fi a 9-a plecare din fruntea grilei de start la Hungaroring. Niciun pilot în istoria Formulei 1 nu a mai atins o asemenea performanță, informează Sky Sports.

A fost un an și jumătate nebun, e un sentiment incredibil să revin în această postură. Am muncit atât de mult pentru acest pole, toată echipa s-a străduit, updateurile chiar funcționează. Și un mare mulțumesc publicului, oamenii au fost fantastici! Nu mă așteptam să obțin o astfel de performanță. A fost o provocare mare pentru toți cei din echipă, dar nu ne-am pierdut încrederea. Am fost împreună în această aventură și am reușit!
- Lewis Hamilton

Grila de start în Marele Premiu al Ungariei: 

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Max Verstappen (Red Bull)
  3. Lando Norris (McLaren)
  4. Oscar Piastri (McLaren)
  5. Zhou Gunayu (Alfa Romeo)
  6. Charles Leclerc (Ferrari)
  7. Valtteri Botas (Alfa Romeo)
  8. Fernando Alonso (Aston Martin)
  9. Sergio Perez (Red Bull)
  10. Nico Hulkenberg (Haas)
  11. Carlos Sainz (Ferrari)
  12. Esteban Ocon (Alpine)
  13. Daniel Ricciardo (Alpha Tauri)
  14. Lance Stroll (Aston Martin)
  15. Pierre Gasly (Alpine)
  16. Alex Albon (Williams)
  17. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
  18. George Russell (Mercedes)
  19. Kevin Magnussen (Haas)
  20. Logan Sargeant (Williams)

Calificările de la Hungaroring au fost primele cu noile reguli. Piloții au fost obligați să folosească un singur set de anvelope pentru fiecare parte a sesiunii. În Q1 au pornit cu pneuri dure, în Q2 au continuat cu medii, iar în Q3 au rulat cu unele soft, cele mai rapide.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Carlos Alcaraz s-a întors pe teren, la doar cinci zile după finala de la Wimbledon » Încă o revenire marcă-înregistrată a spaniolului

„O vor sancționa și dacă e curată!” » Ipoteza momentului în tenisul românesc: ce riscuri ar pândi-o pe Simona Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează