SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA HOPMAN

VIDEO Carlos Alcaraz s-a întors pe teren, la doar cinci zile după finala de la Wimbledon » Încă o revenire marcă-înregistrată a spaniolului

Carlos Alcaraz / Sursă foto: Facebook@ Hopman Cup
Carlos Alcaraz / Sursă foto: Facebook@ Hopman Cup

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2023 23:00 / Actualizat sambata, 22 iulie 2023 02:07

Liderul mondial Carlos Alcaraz a revenit pe teren vineri, la doar cinci zile după finala de poveste câștigată la Wimbledon în fața lui Novak Djokovic. Ibericul și-a reprezentat țara în Hopman Cup, competiția inclusă din nou în calendar după câțiva ani de pauză.

Iar spaniolul a mai bifat o victorie, a treisprezecea consecutivă în circuit, în fața belgianului David Goffin (32 de ani, #111 ATP), pe care l-a învins în trei seturi, scor 4-6, 6-4, [10-8], la capătul unei partide care a durat o oră și 46 de minute.

Alcaraz, 20 de ani, a restabilit situația la 1 în confruntarea Belgia - Spania, după ce Elise Mertens o învinsese în primul meci pe Rebeka Masarova, 7-6 (3), 2-6, [10-5]. Competiția pe echipe, care nu oferă puncte în clasament, are loc la „Nice Lawn Tennis Club”, în Nisa, pe Coasta de Azur. 

N-a fost cea mai facilă victorie pentru Alcaraz, în fața unui adversar împotriva căruia mai pierduse și în octombrie 2022, la Astana. Revenit pe zgură după mai bine de o lună în care s-a antrenat și a jucat doar pe iarbă, spaniolul a avut probleme: a fost dominat în multe momente de Goffin, care l-a condus pe spaniol cu set și break. 

Românul care a jucat la Wimbledon studiază la academia lui Nadal și are un singur vis » Interviu amplu: „Aici, școala e bazată mai mult pe logică. La noi, doar pe memorare” + cum l-a dezamăgit România
WIMBLEDON
Românul care a jucat la Wimbledon studiază la academia lui Nadal și are un singur vis » Interviu amplu: „Aici, școala e bazată mai mult pe logică. La noi, doar pe memorare” + cum l-a dezamăgit România

Carlos Alcaraz, revenire spectaculoasă în fața lui David Goffin 

Condus cu 4-6, 1-3, elevul lui Juan Carlos Ferrero și-a ridicat considerabil nivelul și nu i-a mai dat prea multe opțiuni lui Goffin. De la 3-4, a luat trei game-uri la rând și a „fugit” cu setul secund. 

Soarta meciului s-a scris într-un maxi-tiebreak pe care Alcaraz l-a câștigat la limită, după ce a fost condus cu 0-4, 5-6 și 7-8. Carlitos a revenit de fiecare dată și a obținut victoria în primul meci jucat pe zgură de la semifinala cu Djokovic de la Roland Garros.

„Am încercat să joc la un nivel cât mai ridicat și să arăt un tenis plăcut. Sunt puțin obosit, dar mă bucur că am putut juca aici. Nu a fost deloc ușor, a fost un meci foarte dificil și sunt fericit că am revenit pe un teren de zgură. Am simțit din plin energia și dragostea oamenilor”, a punctat Alcaraz, conform Punto de Break.

Proaspătul campion de la Wimbledon a revenit pe teren pentru partida de dublu mixt, în care Goffin și Mertens au trecut fără probleme de Alcaraz și Masarova, 6-3, 6-1.

Spania, Belgia și Croația fac parte din Grupa I, în timp ce Franța, Elveția și Danemarca se înfruntă în Grupa II.

VIDEO Rezumatul meciului David Goffin - Carlos Alcaraz

Citește și alte știri din tenis: 

Două românce în semifinale la Iași! » Ana Bogdan și Irina Begu, victorii diferite

Explicațiile unui expert în antidoping despre cazul Simonei Halep » „Știe ce spune și spune bine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  22 Iulie 2023, 07:43

Numai ca poza aia nu e a lui Alcaraz!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează