SPORTURI  »  TENIS  »  SUSPENDARE

„O vor sancționa și dacă e curată!” » Ipoteza momentului în tenisul românesc: ce riscuri ar pândi-o pe Simona Halep

Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură un verdict în privința suspendării / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură un verdict în privința suspendării / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2023 15:09 / Actualizat sambata, 22 iulie 2023 15:20

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, înaintează o ipoteză discutabilă în subiectul legat de soluționarea cazului de dopaj în care e implicată Simona Halep. Omul care conduce tenisul românesc explică de ce consideră că sportiva nu va fi iertată de suspendare în niciun scenariu. 

Simona Halep e tot mai aproape să afle verdictul în cazul de dopaj care o ține departe de tenis de 10 luni. Marți, Simona a fost acceptată pe lista preliminară a turneului de la US Open, deși luni nu figura în documentul respectiv. Între timp, președintele FRT, a lansat în spațiul public o variantă care s-a răspândit rapid printre fanii Simonei:

„Dacă mă întrebați pe mine, nu (n.r -  despre posibilitatea ca Simona Halep să revină pe teren la US Open). Dacă e nevinovată, poate cere daune de milioane de euro, cât timp n-a jucat. 

[Dar] și dacă ar fi curată, o vor sancționa pentru că ar pierde ei toată imaginea. Îi vor da un minimum de suspendare ca să își acopere ei situația creată”, a spus George Cosac, într-un interviu pentru sport.ro. 

Simona Halep a fost audiată în finalul lunii iunie în fața organizației independente Sports Resolutions. Verdictul încă nu a fost anunțat pe vreun canal oficial de comunicare al ITIA sau al jucătoarei.

Cine e Sports Resolutions, organizația care a judecat-o pe Simona Halep

  • Sports Resolutions, agenția care s-a ocupat de audierea Simonei Halep,  este un for independent de soluționare a litigiilor din sport, cu sediul la Londra.
  • Conform site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punctul de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.

Cum s-a apărat Simona Halep: „Lotul de suplimente era contaminat”

În cele mai recente apariții publice, Simona Halep a susținut că așteptarea și incertitudinea o apasă la fel de tare ca suspendarea din circuit. Totodată, fosta câștigătoare de Roland Garros și Wimbledon a explicat că prezența substanței interzise în organismul ei s-ar fi datorat unui supliment alimentar contaminat: 

„În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului. Am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale”. 

VIDEO Prințul Dimitrie Sturdza intervine în scandalul suspendării: „Cine știe ce-a mâncat domnișoara Halep?!”

Citește și alte știri din tenis: 

Explicațiile unui expert în antidoping despre cazul Simonei Halep » „Știe ce spune și spune bine”

VIDEO Carlos Alcaraz s-a întors pe teren, la doar cinci zile după finala de la Wimbledon » Încă o revenire marcă-înregistrată a spaniolului

Două românce în semifinale la Iași! » Ana Bogdan și Irina Begu, victorii diferite

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (16)
johny2003
johny2003  •  24 Iulie 2023, 01:21
Postat de rocky3 pe 22 Iulie 2023, 19:09

Să-i dea pe viață! Fără drept de recurs!

Acest comentariu intolerant, in mod surprinzator nu este cenzurat!

johny2003
johny2003  •  24 Iulie 2023, 01:18
Postat de 267890 pe 22 Iulie 2023, 22:05

E dopată, asta e clar. Ce verdict se va da depinde de negocieri, de relații, de cine ce pierde si cine ce câștigă. Un rol important îl are mafiotul nostru, dl Țiriac. De fapt toată cariera urlătoarei a fost croșetată de acest individ.

Este f. clar ca esti dopat cu ura!

Calin1000
Calin1000  •  23 Iulie 2023, 16:56
Postat de 267890 pe 22 Iulie 2023, 22:05

E dopată, asta e clar. Ce verdict se va da depinde de negocieri, de relații, de cine ce pierde si cine ce câștigă. Un rol important îl are mafiotul nostru, dl Țiriac. De fapt toată cariera urlătoarei a fost croșetată de acest individ.

Cantitatea de substanta gasita in corpul ei a fost infima, deci nu se poate vorbi aici de dopaj(acea infima cantitate de substanta in organism, nu-i aducea jucatoarei niciun beneficiu, nu o ajuta efectiv cu nimic, nu-i imbunatatea performantele fizice, prin urmare nu-l poti considera dopaj). E foarte clar ca acea substanta a ajuns accidental in organismul ei tinand cont de faptul ca ea fusese testata tot mereu(era cea mai testata jucatoare din circuit), a fost testata si cu o saptamana inainte si nu a iesit atunci nimic. Chira daca ea dorea sa se dopeze, nu era logic sa ia o cantitate mare din acea substanta ca sa o si ajute la ridicarea performatelor fizice? Ca dor nu esti *** sa iei o cantitate mica din ceva dopant ca sa nu te ajute cu nimic! Plus ca, acea substanta gasita in corpul ei este si foarte periculoasa pentru organism.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează