SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL ITALIEI

VIDEO Max Verstappen, penalizat după ciocnirea cu Lewis Hamilton

Max Verstappen
Foto: Imago
Max Verstappen Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 13 septembrie 2021 10:53 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 11:25

Max Verstappen (Red Bull Racing) și Lewis Hamilton (Mercedes) s-au ciocnit în turul 26, în al doilea viraj, și au abandonat în MP al Italiei. Verstappen a fost sancționat în urma incidentului.

FIA a anchetat accidentul celor doi piloți aflați în cursa pentru titlul mondial, iar Verstappen a fost găsit vinovat și penalizat cu 3 poziții în următoarea cursă, Marele Premiu al Rusiei.

”Încă mă doare gâtul, am fost lovit la cap, dar îmi va trece. Din ce îmi amintesc, eu mergeam bine pe traseu, făcusem un pitstop iar la revenire, Max era în spatele meu. 

Eu aveam avans, eram în față în primul viraj, apoi și în al doilea, apoi el s-a urcat pe mine. Practic, nu a vrut să mă lase. Știa ce se va întâmpla în acea șicană, că va ieși în margine, dar a insistat. Voi mai vorbi și cu stewarzii”, a declarat Lewis Hamilton.

Nu mă așteptam ca el să mă închidă, dacă mi-ar fi lăsat spațiu cât lățimea mașinii, amândoi ieșeam din șicană. Așa, nu am avut pe unde să o iau, m-a împins spre exterior, ne-am lovit. Dar el m-a împins când eram în dreptul lui. Într-un viraj ca acela fiecare a luptat și, din nefericire, mașinile s-au atins. Dacă unul din piloți nu cooperează, ce să fac? E păcat, dar mergem înainte
-Max Verstappen, potrivit SkySport.

Accident major la Monza, între Max Verstappen și Lewis Hamilton

La fel ca la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii, Max Verstappen și Lewis Hamilton, primii doi din clasamentul piloților, s-au ciocnit serios. 

În turul 26, la ieșirea de la boxe, pilotul Mercedes a fost prins din urmă de Verstappen, care intrase și el pentru un schimb de pneuri cu 3 tururi în urmă. 

În virajul 2, Verstappen a încercat să-l depășească pe interior pe Hamilton, dar cei doi s-au atins, iar monopostul olandezului a fost aruncat peste cel al lui Hamilton! 

Din fericire, cei doi piloți au ieșit nevătămați din incident, dar nu au putut continua cursa. Pe rând, Verstappen și Hamilton au părăsit mașinile și s-au întors în garaj.

În acel moment, Lewis Hamilton avea șanse bune la podium. Verstappen, care a plecat din pole-position, fusese încetinit de un schimb lent de pneuri, care l-a ținut pe linia boxelor timp de 11 secunde!

+13 FOTO

Ca urmare a incidentului, pe pistă a apărut Safety Car-ul, care a părăsit circuitul în turul 31. Pe lângă Verstappen și Hamilton, alți 3 piloți au abandonat: Pierre Gasly și Yuki Tsunoda (ambii AlphaTauri) înainte de cursă, Nikita Mazepin (Haas) în turul 44, din cauza unui accident.

Citește alte știri de actualitate:

Valtteri Bottas a câștigat cursa Sprint de la Monza, dar Max Verstappen va pleca din pole-position duminică. Accident în primul tur

Soția lui Michael Schumacher a oferit informații despre starea de sănătate a fostului campion mondial la Formula 1: „Este diferit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
318812238881711
Marco Marco Popa  •  14 Septembrie 2021, 09:47

partinitori sefii din formula 1... nu l au penalizat pe hamilton cand recent, la scos din cursa pe max!

paolo14
paolo14  •  13 Septembrie 2021, 19:05
Postat de iopanet pe 13 Septembrie 2021, 13:49

Pentru o corectă informare... Penalizarea se referă la grila de start, nu la cursa propriu-zisă. Adică, dacă va avea în calificări cel mai bun timp, va lua startul din poziția a patra, dacă va avea al doilea timp, va lua startul din poziția a cincea, și tot așa. Locul ocupat în cursa propriu-zisă i se va acorda ca atare, deci poate inclusiv să câștige cursa.

Tot un nedezvoltat este, cu sau fără penalizare.

iopanet
iopanet  •  13 Septembrie 2021, 13:49

Pentru o corectă informare... Penalizarea se referă la grila de start, nu la cursa propriu-zisă. Adică, dacă va avea în calificări cel mai bun timp, va lua startul din poziția a patra, dacă va avea al doilea timp, va lua startul din poziția a cincea, și tot așa. Locul ocupat în cursa propriu-zisă i se va acorda ca atare, deci poate inclusiv să câștige cursa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează