SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL JAPONIEI

Oscar Piastri, exigent după primul său podium în Formula 1: „Nu a fost cea mai bună cursă a mea, dar am făcut suficient pentru a avea un trofeu la final”

Lando Norris îl stropește pe Oscar Piastri cu șampanie Foto Imago
Lando Norris îl stropește pe Oscar Piastri cu șampanie Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 15:16 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 16:52

Pilotul lui McLaren Oscar Piastri, 22 de ani, a semnat la Suzuka primul podium din carieră, terminând pe locul al treilea, după Max Verstappen și Lando Norris, însă a spus apoi că nu a fost cea mai bună cursă a sa

Tânărul pilot australian de la McLaren a luat startul în Marele Premiu al Japoniei din poziția a doua a grilei, explicând la final că a reușit să-și pună cu succes în practică strategia într-o cursă în care cauciucurile au suportat o degradare mare.

„Este special, cu siguranță ceva ce voi ține minte pentru multă, multă vreme”, a punctat Piastri, 22 de ani, după întrecerea cu care Red Bull și-a asigurat titlul la constructori.

Nu sunt multe persoane în lumea aceasta care să aibă o asemenea oportunitate în toată viața lor, iar eu am izbutit-o în primul meu sezon, de aceea mulțumesc foarte mult echipei”, a declarat australianul.

„Nu a fost cea mai bună cursă a mea, dar am făcut suficient pentru a avea un trofeu la final, așa că sunt foarte fericit”, a punctat el.

172 de punctea adunat McLaren în clasamentul constructorilor, aflându-se pe locul 5, după Red Bull, Mercedes, Ferrari și Aston Martin

Nivelul ridicat de degradare a pneurilor a obligat majoritatea echipelor să-și aducă piloții la boxe mai mult decât o dată.

Oscar Piastri și manevra care l-a dus pe podium

Ferrari a folosit o strategie alternativă, în timp ce George Russell a rămas la varianta cu o singură vizită la pit stop, de aceea McLaren nu au avut altă opțiune decât să folosească undercut-ul pentru a rămâne în Top 3 la Suzuka.

Piastri a făcut o manevră întârziată cu Russell în ultimele faze ale cursei, iar asta i-a adus primul podium din carieră.

„Manevra cu George – știam că trebuie să încerc și să trec, altfel aș fi rămas blocat o bucată bună de timp”, a explicat el la final.

„Am fost destul de aproape, ritmul nostru a fost apoi foarte puternic. Cred că în a doua parte a cursei am intrat mai mult pe făgașul bun, iar cadența a fost mai bună. Abia aștept să am mai multe asemenea rezultate”, a încheiat Oscar Piastri.

S-a oferit să-i ia bilet mamei lui Piastri

Zak Brown, şeful de la McLaren, se oferise să îi cumpere mamei lui Oscar Piastri bilet de avion pentru Japonia, după ce pilotul australian şi-a plasat maşina pe prima linie a grilei de start a cursei de duminică de la Suzuka, anunțase Reuters sâmbătă.

„Sunt foarte bucuros să îi cumpăr un bilet de avion", declarase Brown la Sky Sports, după ce Nicole Piastri a răspuns la o postare entuziastă a McLaren pe reţelele de socializare cu cuvintele „are cineva un zbor ieftin spre Japonia?".

Deci, dacă puteţi ajunge aici, doamnă Piastri, vrem să vă vedem duminică", a adăugat el.

Nicole a dobândit un număr mare de urmăritori pe platforma X (fostul Twitter), pentru comentariile sale amuzante despre cariera lui Oscar.

„Ce!!! Deci mai facem asta încă 3 ani?????", a exclamat ea săptămâna aceasta, când McLaren a anunţat prelungirea contractului fiului ei până în 2026.

Lando Norris: „Nu puteam cere mai mult”

Pentru McLaren a fost prima dublă a sezonului, cu Norris pe locul 2 și Piastri pe 3. Lando a marcat al patrulea său podium din 2023, el lăudând la final progresul făcut de team-ul său.

Presăm, forțăm, suntem acolo. Progresul pe care l-am făcut e impresionant. Reușim să facem pași în față în fiecare weekend. Sigur că vor veni vremuri dificile, dar luăm totul pas cu pas – Lando Norris

„Încă o zi uimitoare pentru noi. Nu puteam cere mai mult, echipa a făcut o treabă grozavă”, a spus Norris.

Startul meu a fost foarte bun, aproape l-am luat pe Max. Dar Max e Max, nu am mai avut o altă șansă în Turn 2. Am încercat, dar ritmul a fost foarte puternic azi. Nu am fost aproape de Max, dar nici la kilometri distanță”, a evidențiat britanicul în vârstă de 23 de ani.

„Sunt bucuros, în special pentru Oscar, primul lui podium. Îl felicit!”, a încheiat Lando Norris.

Citește și: 

Max Verstappen și-a arătat din nou clasa: victorie fără nicio emoție în MP al Japoniei! Red Bull, campioană pentru a 6-a oară în F1
MP AL JAPONIEI
Max Verstappen și-a arătat din nou clasa: victorie fără nicio emoție în MP al Japoniei! Red Bull, campioană pentru a 6-a oară în F1
Ana Bogdan, campioană în turneul de la Parma: „Până la urmă, important este să fii fericit!”
WTA PARMA
Ana Bogdan, campioană în turneul de la Parma: „Până la urmă, important este să fii fericit!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează