SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RED BULL

Buget depășit, urmează sancțiuni? Red Bull se revoltă: „Luăm act cu surprindere și dezamăgire de constatările FIA”

Red Bull, Foto: Imago Images
Red Bull, Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 11:41 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 13:41

Red Bull, echipa campionului mondial Max Verstappen, a depășit în 2021 plafonul de cheltuieli impus de Federația Internațională de Automobilism în Formula 1. 

Team-ul austriac, care anul trecut a câștigat titlul la piloți prin Max Verstappen, iar anul ăsta este aproape de a reuși „dubla”, a depășit limita de 145 de milioane de dolari cu mai puțin de două milioane, potrivit presei internaționale.

Ciprian Deac a luat prin surprindere pe toată lumea » Ce decizie a luat înaintea duelului cu Slavia Praga din Conference League
CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA
Ciprian Deac a luat prin surprindere pe toată lumea » Ce decizie a luat înaintea duelului cu Slavia Praga din Conference League

Red Bull a depășit bugetul, urmează sancțiuni?

Suma cu care Red Bull a trecut peste este de numai 1,8 milioane de lire sterline. O altă echipă anchetată este Aston Martin. Britanicii nu au depășit limita de cheltuieli, dar au comis o „încălcare de procedură”, conform Daily Mail

Sancțiunile aplicabile în cazul Red Bull sunt amenzi, retragere de puncte sau chiar excludere din competiție în situația unei depășiri majore.

Buget depășit, urmează sancțiuni? Red Bull se revoltă: „Luăm act cu surprindere și dezamăgire de constatările FIA”
Max Verstappen // foto: Guliver/gettyimages

Comunicatul emis de FIA

Într-un comunicat oficial, Federația Internațională de Automobilism a precizat: „Administrația FIA, privind plafonarea costurilor, a emis certificate de conformitate pentru șapte dintre cei 10 concurenți. Privind plafonarea costurilor, administrația FIA remarcă faptul că toți concurenții au acționat în permanență în spiritul bunei credințe și al cooperării pe tot parcursul procesului.

FIA ar dori, de asemenea, să remarce faptul că, în ceea ce privește acest prim an de aplicare a regulamentelor financiare, intervenția administrației privind plafonul de cheltuieli s-a limitat la examinarea observațiilor făcute de concurenți și nu au fost lansate investigații complete

Privind plafonul de cheltuieli, administrația FIA determină în prezent măsurile adecvate care trebuie luate în conformitate cu reglementările financiare în ceea ce privește Aston Martin și Red Bull, iar informații suplimentare vor fi comunicate, în conformitate cu reglementările”.

Luăm act cu surprindere și dezamăgire de constatările FIA privind „încălcările minore ale regulamentelor financiare în ceea ce privește depășirea cheltuielilor”. Raportul noastru pentru anul 2021 a fost sub limita plafonului de cheltuieli, așa că trebuie să analizăm cu atenție constatările FIA, deoarece convingerea noastră rămâne că cheltuielile relevante sunt sub suma plafonului de costuri pentru 2021. 

- comunicat Red Bull

Citește și:

Cine e fotbalistul care a răpus-o pe Juventus și putea evolua pentru România

Fotbalistul român care l-a umilit pe Ilie Dumitrescu: „M-a întors de m-a zăpăcit: «Hai, bă, ridică-te!»”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
valihaita
valihaita  •  13 Octombrie 2022, 15:47

RBR e o echipa de trisori !

rav410wrc
rav410wrc  •  12 Octombrie 2022, 17:23

Toto si Lewis, au "vise" eroice ... Incepand din sezonul asta, cosmarurile se vor tine lant, de ei ;)))

red_dog_cluj
red_dog_cluj  •  12 Octombrie 2022, 14:44

Cam cate puncte crezi ca au adus modificarile la motor in valoare de 1.8 milioane? Titlul anul trecut s-a decis in ultima etapa, la doar 8 puncte diferenta !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează