SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RED BULL

„Gata cu «Domnul Băiat Bun»! Fii ca Rosberg în 2016” » Fostul pilot îl învață pe Sergio Perez cum să-l bată pe Verstappen: „Intră-i sub piele!”

Sergio Perez (în stânga) și Max Verstappen // foto: Guliver/gettyimages
Sergio Perez (în stânga) și Max Verstappen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 16:59 / Actualizat joi, 04 mai 2023 17:32

Înaintea cursei 5 din sezonul 2023 de Formula 1, Max Verstappen (25 de ani) și Sergio Perez (33) sunt despărțiți în clasamentul piloților de 6 puncte. Mexicanul pare singurul capabil să-i pună probleme campionului en-titre în acest sezon și este sfătuit din exterior să nu-l menajeze pe olandez, așa cum s-a întâmplat în duelul Nico Rosberg - Lewis Hamilton din 2016, atunci când neamțul a câștigat titlul. 

După 4 runde din acest sezon de Formula 1, cei doi piloți Red Bull își împart victoriile: Verstappen s-a impus în Bahrain și Australia, Perez a trecut primul linia de finiș pe două circuite stradale, în Arabia Saudită și Azerbaidjan.

Deși au câte două victorii, poziția lui Perez din Australia, locul 5, l-a lăsat la 6 puncte în urma lui Verstappen. Un deficit pe care mexicanul l-ar recupera cu o victorie în următoarea rundă, în acest weekend, în Miami.

Cum Red Bull pare să nu aibă rival în acest an, lăsându-și adversarii la zeci de secunde în spate în fiecare cursă, titlul piloților ar putea fi o afacere internă. În premieră, un duel între Max Verstappen, campionul ultimelor două sezoane, și Sergio Perez.

„O situație jenantă pentru Ferrari” » Red Bull i-a aplicat o lovitură grea rivalei: „Confuzie la Maranello”
ECHIPE
„O situație jenantă pentru Ferrari” » Red Bull i-a aplicat o lovitură grea rivalei: „Confuzie la Maranello”

Sergio Perez primește sfaturi pentru lupta cu Max Verstappen: „Gata cu «Domnul Băiat Bun»!”

Întrebarea de pe buzele tuturor din padoc este dacă Perez îi poate face față lui Verstappen pe durata unui sezon întreg, sau, de ce nu?, chiar să-l depășească.

Perez a primit sfaturi în acest sens din partea britanicului Anthony Davidson (44 de ani), fost pilot de F1 cu 24 de curse la activ. Acesta l-a îndemnat să adopte stilul lui Nico Rosberg din 2016, când neamțul și-a dat mănușile jos în lupta cu Lewis Hamilton și i-a „suflat” acestuia titlul de campion mondial.

„Gata cu «Domnul Băiat Bun»! Fii ca Rosberg în 2016” » Fostul pilot îl învață pe Sergio Perez cum să-l bată pe Verstappen: „Intră-i sub piele!”
Anthony Davidson // foto: Sky Sports

„Perez este mai hotărât. Crerd că a realizat că se află la o răscruce de drumuri. A realizat faptul că are monopostul necesar pentru a lupta la titlu, acest monopost pare să se potrivească mai bine stilului său. În plus, s-a integrat mai bine în echipă și simte mai bine mașina.

Sigur, sunt circuite care urmează în calendar unde Max va străluci - vorbim despre Zandvoort, Interlagos, Silverstone, Suzuka. O știm cu toții, o știe și el. Atunci ce e de făcut?

Trebuie să devină mai mult ca Rosberg în 2016. Asta trebuie să facă. Mie mi s-a spus tot timpul - probabil pe bună dreptate, chiar din partea șefilor mei din F1 - că am fost prea drăguț. Și cred că aveau dreptate.

E timpul ca Sergio să înceteze să fie «Domnul Băiat Bun». Trebuie să învețe de la Rosberg și, chiar dacă l-ar durea, să facă sacrificii și să ia decizii contrar a ceea ce-și dorește familia sa.

Ar putea să fie nevoit să le spună celor din echipă lucruri pe care aceștia nu le vor spuse sau cu care nu este confortabil. Trebuie să intre sub pielea lui Verstappen, să-l enerveze.

Este momentul său, ar putea fi unica lui șansă. Cred că știe și el asta, e atât de aproape după 4 curse și lucrurile arată bine. Dar nu cred că poate reuși dacă va fi «Domnul Băiat Bun»”, a precizat Davidson la Sky Sports, citat de Planet F1.

„Sergio Perez, mai înfometat de succes decât oricând”

Britanicul este încrezător că Perez poate produce marea surpriză în acest sezon:

„Verstappen este de clasă mondială, dublu campion mondial, dar Perez are echipa și mașina potrivite pentru a câștiga în acest an. Mi se pare că vedem un Perez diferit anul acesta, pare mai înfometat de succes decât oricând și cred că simte: ăsta este momentul lui”.

Acesta este al treilea sezon pentru Sergio Perez la Red Bull Racing. În 2022, a încheiat sezonul pe locul 3 în clasamentul piloților, cu 305 puncte, 3 sub Charles Leclerc (Ferrari) și 149 sub coechipierul Max Verstappen. În 2021, Perez a fost al patrulea, sub Verstappen și perechea Mercedes, Lewis Hamilton - Valtteri Bottas.

Sezonul 2023 din Formula 1 cuprinde 23 de curse, ultima în Abu Dhabi, pe 26 noiembrie. În acest weekend va avea loc Marele Premiu din Miami, cursa fiind programată duminică, 7 mai, de la ora 22:30.

Mai multe știri din Formula 1: 

S-a speriat FRF de Gigi? Comisia de Disciplină a dat un verdict surprinzător, după ce arbitrii și Kyros Vassaras l-au reclamat pe Becali

„ANAF, ce facem?!” » Jucătorii CFR-ului, stupefiați: s-au trezit cu datorii imense!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează