SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  INTERVIU

GALERIE FOTO Ce a pățit ultima campioană mondială a gimnasticii românești imediat după ce s-a lăsat: „Nu aveam curaj să mă uit”

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2022 17:42 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 17:46

Ultima campioană mondială a gimnasticii românești, Ana Porgras, 28 de ani, are azi o mică afacere cosmetică la Brașov

  • În octombrie 2010, la Rotterdam, Ana Porgras obținea aurul la bârnă, supunând-o inclusiv pe campioana mondială en titre a momentului, chinezoaica Deng Linlin.
  • A ratat Olimpiada de la Londra 2012 printr-o decizie pripită. A pus punct carierei cu numai șapte luni înainte de JO, răpusă de accidentări.
  • 3 e numărul medaliilor cucerite de Ana Porgras la Mondiale și Europene: aur (2010, bârnă) și bronz (2009, paralele) la CM și bronz (2010, concurs pe echipe) la CE

Ana Porgras: „Aveam în jur de 41-42 de kilograme, dar ajunsesem pe la vreo 58 la scurt timp după ce am spus adio gimnasticii”

Într-un interviu acordat recent pentru GSP, Ana Porgras a explicat ce s-a întâmplat cu corpul ei, imediat după ce s-a lăsat: 

Ca sportivă, aveam în jur de 41-42 de kilograme, dar ajunsesem pe la vreo 58 la scurt timp după ce am spus adio gimnasticii. Nici nu mai aveam curaj să mă urc pe cântar. Acum am 57 de kilograme, așezate însă altfel pe trup și mă simt foarte OK.

Eram complet derutată, parcă veneam de pe altă planetă. Nu știam încotro să apuc, fiindcă nu mă pricepeam la absolut nimic în afară de gimnastică, de care nu voiam să mai aud, măcar o perioadă. Trăiam un sentiment de inutilitate. Mă tot întrebam ce să fac cu viața mea și așa am ajuns să mă îndrept spre cosmetică, fiindcă e un domeniu care m-a atras dintotdeauna. 

+24 FOTO

Am început să învăț din diferite experiențe și să iau ce e mai bun de la fiecare om cu care am interacționat. Iar mama m-a sprijinit cel mai mult și m-a încurajat.

Mă mai uit uneori la filmulețe cu exercițiile mele ca gimnastă și mă încearcă un sentiment de nostalgie. Sunt mândră de ceea ce am realizat în acest sport. Am avut ceva bănuți puși deoparte când m-am retras din activitate. A venit și renta viageră, care m-a ajutat enorm. Acum primesc în jur de o mie de euro pe lună”.

+24 FOTO

Citește și: 

EXCLUSIV Larisa Iordache ar putea fi protagonista unei reveniri de senzație! Anunț misterios la GSP Live: „Niciodată să nu spui niciodată”

Larisa Iordache, dezvăluiri despre sacrificiile din gimnastică: „Durerea era infernală, ajunsesem să-mi trag piciorul cu mâinile”

Playtech: Imagini bombă cu Dana Budeanu de când a apărut prima oară la TV! Sigur nu o recunoşti! Cum arăta vedeta?


Comentarii (6)
dobrin
dobrin  •  15 Aprilie 2022, 17:20

"Ce a pățit ultima campioană mondială a gimnasticii românești"... Chiar, ce-a patit de arata in halul asta, zici ca-i o Bianca Dragusanu tatuata...

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  15 Aprilie 2022, 15:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

matserban
matserban  •  15 Aprilie 2022, 13:11

Daca astea sunt promovate de ziare ca si campioane azi.......am decazut ca natie, ca tot

Vezi toate comentariile (6)
Comentează