GIMNASTICA  ·  CAMPIONATE MONDIALE

CM GIMNASTICĂ // SUA, la un pas de recordul României » Americancele pot egala performanțele uluitoare ale „tricolorelor”

Articol de - Publicat joi, 03 octombrie 2019 16:11

Echipa feminină a Statelor Unite este favorită la cucerirea medaliei de aur în concursul de marți, ceea ce ar înseamna cucerirea celui de-al cincilea titlu mondial consecutiv, o serie reușită doar de ”tricolore” în trecut. 

Americancele au dominat întrecerea pe echipe de când s-a schimbat codul de punctaj în 2005. Dintre cele șapte concursuri care s-au scurs până acum, cinci au fost câștigate de ele și câte unul de China în 2006, respectiv Rusia în 2010. 

Anul acesta, la Stuttgart, au o echipă atât de puternică încât campioana mondială la individual compus în 2017, Morgan Hurd, nu a avut loc în ea.  

O echipă completă 

Simone Biles, Jade Carey, Kara Eaker, Sunisa Lee, Grace McCallum și MyKayla Skinner sunt fetele care vor reprezenta SUA la această ediție. Până la finala de marți, ele vor trece prin calificări, dar la nivelul la care sunt nu au emoții pentru accederea între primele opt.

 "Simt că dinamica echipei este una foarte puternică. Avem șase gimnaste extrem de bune pe toate cele patru aparate, lucru care ne diferențiază de toate celelalte adversare ale noastre. Nu ne temem de nimic", a spus Simone Biles, cea care ar putea deveni la Stuttgart cea mai medaliată gimanstă din toate timpurile la CM. Americanca în vârstă de 22 de ani a adunat până acum 20 de distincții, în timp ce rusoaica Svetlana Horkina, cea care deține acest record, are 21.  

Dominația din trecut 

Americancele pot egala un alt record la Stuttgart. Dacă se vor impune în concursul pe echipe, vor ajunge la cinci titluri consecutive, ele începându-și seria în 2011, la Tokyo. În istoria Campionatelor Mondiale, doar România a reușit să adune cinci medalii de aur consecutive în concursul pe echipe, între 1994 și 2001.  

Echipa României trăiește alte vremuri acum și speră la această ediție, după calificările care vor avea loc vineri și sâmbătă, să se claseze între primele 12 pentru a obține biletele pentru Jocurile Olimpice le Tokyo, acolo unde SUA e deja calificată pentru că în 2018 a fost podium la CM de la Doha. 

7 titluripe echipe a cucerit echipa feminină a României, pe lângă cele cinci consecutive, ele au fost pe 1 în 1979 și 1987

VIDEO / Exercițiul la sol al Laviniei Miloșovici în 1994: 

6 titluri mondialepe echipe a cucerit echipa feminină a SUA, pe lângă cele patru consecutive, ele au fost pe 1 în 2003 și 2007

Vezi și: 

CM DE GIMNASTICĂ // Ambasador din România » Cătălina Ponor, surpriză din partea organizatorilorO româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (8)
Daniel Irimescu  •  03 Octombrie 2019, 18:36
Postat de Raoul Fulgos pe 03 Octombrie 2019, 18:18

Da. Lance Armstrong, Jackie Joyne-Kersee, Ben Johnson sint doar citeva nume care-mi vin in minte. Prinsi chiar de americani, USADA -United States Anti-Doping Agency.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Raoul Fulgos  •  03 Octombrie 2019, 18:18
Postat de Laurentiu Burlacu pe 03 Octombrie 2019, 17:39

De ce americancele refuză controlul antidoping? Așa cum fac americanii în orice sport. Ați auzit vreodată de vreun sportiv american prin dopat?

Da. Lance Armstrong, Jackie Joyne-Kersee, Ben Johnson sint doar citeva nume care-mi vin in minte. Prinsi chiar de americani, USADA -United States Anti-Doping Agency.

Laurentiu Burlacu  •  03 Octombrie 2019, 17:39

De ce americancele refuză controlul antidoping? Așa cum fac americanii în orice sport. Ați auzit vreodată de vreun sportiv american prin dopat?

Vezi toate comentariile (8 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Champions League
Manchester City - Lyon
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1