SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DECIZIE

CORONAVIRUS. S-au anulat și Europenele de gimnastică

Denisa Golgotă are în palmares două medalii europene, una de argint și una de bronz, cucerite în 2018
Denisa Golgotă are în palmares două medalii europene, una de argint și una de bronz, cucerite în 2018

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 16:21

Uniunea Europeană de Gimnastică a decis să amâne toate competițiile programate în lunile mai și iunie.

Patru competiții majore în gimnastica europeană au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG) a anunțat că dorea să organizeze evenimentele așa cum erau ele programate, dar restricțiile de călătorie și situația globală a Covid-19 au dus la o reevaluare a evenimentelor.

Astfel, UEG a anunțat marți că a anulat următoarele competiții:

 • Campionatele Europene de gimnastică feminină - Paris (30 aprilie-3 mai)
 • Campionatele Europene de Trampolină și mini Trampolină - Gotteborg (7-10 mai)
 • Campionatele Europene de gimnastică ritmică - Kiev (21-24 mai)
 • Campionatele Europene de gimnastică masculină - Baku (27-31 mai)

Europenele de gimnastică artistică, feminin și masculin, erau și criterii de calificare la Jocurile Olimpice, pentru locurile cotă. Acum se caută soluții pentru alte criterii de calificare la competiția de la Tokyo.

Principala noastră preocupare este întotdeauna siguranța sportivilor, a staffurilor tehnice, a fanilor și, fanii și partenerilor noștri. Având în vedere situația actuală, considerăm că amânarea acestor evenimente importante este cea mai bună opțiune", a anunțat Farid Gayibov, președintele UEG.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

 1. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
   
 2. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
   
 3. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
   
 4. Ivan Garcia Cortina, câștigător în această săptămână al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
   
 5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
   
 6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!

Playtech: BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează