GIMNASTICA    •   ROMÂNIA

Echipa feminină de gimnastică, pe locul 3 la ultima competiție dinaintea Mondialelor de la Doha: excelente la sărituri, îngrijorătoare la paralele

Echipa României, pe podiumul din Belgia

Echipa României, pe podiumul din Belgia

Articol de — Roxana Fleşeru Sambata, 06 Octombrie

Echipa feminină de gimnastică a României a participat, azi, la un concurs amical și s-a situat după Belgia și Olanda.Fetele antrenate de Nicolae Forminte s-au testat ieri într-o competiție amicală în Belgia. Denisa Golgotă, Nica Ivănuș, Laura Iacob, Carmen Ghiciuc și Maria Holbură au adunat 151,250 puncte și s-au clasat după Belgia, cu 162,200, și Olanda, cu 157,050.

Româncele au obținut cel mai bun punctaj la sărituri și cel mai slab la paralele. La individual compus, prima gimnastă tricoloră a fost Denisa Golgotă pe patru, cu 52,550 puncte, întrecută de Nina Derwael (55,550), de Naomi Visser (53,900) și de Axelle Klinckaert (53,400).

Concursul în trei din Belgia a reprezentat una dintre etapele de testare înainte de Campionatele Mondiale, ce se vor desfășura, între 25 octombrie și 3 noiembrie, la Doha. Prima întrecere care oferă bilete pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Primele trei clasate din duelul pe echipe își vor asigura încă din 2018 prezența în Japonia. Pentru gimnastele tricolore urmează Campionatele Naționale, care vor avea loc pe 13 și 14 octombrie, la Ploiești.

14,250
a fost cel mai mare punctaj obținut de România, grație evoluției de la sărituri a Denisei Golgotă

9,950a fost cea mai mică notă obținută de România, Laura Iacob la paralele

Vezi și:  Cele 6 gimnaste române care vor participa la Mondialele de la Doha + cum ne putem califica la Olimpiada de la Tokyo

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase