SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  INTERVIU

Marian Drăgulescu, se gândește să renunțe la Jocurile Olimpice: „Dacă se mută în 2022, nu cred că mai particip”

Marian Drăgulescu
Marian Drăgulescu

Articol de - Publicat duminica, 22 martie 2020 16:05

Gimnastul Marian Drăgulescu, 39 de ani, vorbește despre posibilitatea amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo și despre felul în care încearcă să se mențină în această perioadă.

Gimnastul român ar putea bifa la Tokyo a cincea ediție a JO din cariera sa, dar situația actuală din lume poate duce la amânarea celei mai mari competiții a sportului mondial, deși Comitetul Internațional Olimpic nu ia în calcul, deocamdată, această variantă. Marian Drăgulescu a revenit săptămâna trecută de la etapa de Cupă Mondială de la Baku, una anulată după calificări, și încearcă să-și păstreze tonusul și optimismul.

- Marian, cum a fost după ce te-ai întors de la etapa de Cupă Mondială de la Baku?

- Sunt în casă, izolat. Am luat această hotărâre deși am venit dintr-o țară fără risc, m-am gândit că am călătorit cu avionul, am avut escală la Doha, am avut o discuție și cu cei din federație și cu antrenorii și am zis să evit orice fel de risc.

- Și apoi te întorci la antrenamente?

- Vedem cât durează și starea de urgență pentru că s-au oprit toate antrenamentele. Ne conformăm măsurilor care sunt luate.

Exercițiile de pe Facebook

- Ce înseamnă o pauză de două săptămâni pentru tine?

- E clar că mă dă înapoi cu pregătirea pentru că am început-o din ianuarie și acumulasem o anumită formă, urma să intru în competiții și de la una la alta să cresc. Acum dau înapoi și ca să fiu din nou la forma de a intra în competiții trebuie să o iau puțin de la capăt. E clar că m-a dat cu cel puțin o lună înapoi cu pregătirea.

- Ce faci în fiecare zi să menții ritmul?

- Încerc să văd jumătatea plină a paharului, fac exerciții acasă în fiecare zi, îmi dă ocazia să fiu alături de oamenii care mă urmăresc cu live-uri pe Facebook.

„Creativi și optimiști”

- Cum ți-a venit această idee?

- Când stai izolat la domiciliu, îți vin multe idei dacă ești un tip care gândește pozitiv și ești optimist, poți fi foarte creativ. Cu toții avem pasiuni și ne putem îmbunătăți în foarte multe direcții, așa că acesta este cel mai bun moment, să vedem partea aceasta a situației. Decât să stăm în casă să ne panicăm, eu zic că mai bine să fim creativi și optimiști.

- Intenționezi să faci chestia asta în fiecare zi?

- Clar! În fiecare zi, de la 12:30, pe Marian Drăgulescu Official.

- Și în afară de acea perioadă ce exerciții specifice mai faci?

- Când intru în live cu iubitorii de sport, deja închei antrenamentele mele, eu încep antrenamentul cu o oră și jumătate înainte, iar în acel live încerc să găsesc câteva exerciții simple pe care să le poată executa atât copiii de 5-6 ani, cât și persoanele mai în vârstă, de 50-60.

- Cum vezi tu situația prin care trecem acum?

- Sper să-și dea seama cât mai mulți români în ce situație suntem. Aceasta nu afectează doar sportul, sunt multe companii care au dat oameni afară, ne afectează pe toți, indiferent în ce domeniu lucrăm, și atunci toți trebuie să oprim răspândirea virusului. Cu cât trecem mai repede peste această pandemie, cu atât de putem apuca de muncă, fiecare în domeniul lui.

- Spuneai că se aude că Jocurile Olimpice s-ar amâna pentru 2022. Ai avea 41 de ani, crezi că ai mai participa?

- Dacă e 2022 nu cred, dar 2021 ar fi varianta cea mai potrivită, ar fi natural. E clar că pregătirea multor sportivi a avut de suferit și ca să ajungi la o formă maximă îți trebuie un timp de pregătire, un număr de competiții înainte de a participa la Jocurile Olimpice. Nu ar fi foarte corect, am face lucrurile pe genunchi și nu cred că ar fi OK pentru noi, sportivii. Îmi imaginez că organizarea unei astfel de competiții implică și foarte mult capital, probabil se pierd extraordinar de mulți bani, sunt conștient de acest lucru. Sper să se găsească o soluție care să fie bună pentru toți.

4ediții de Jocuri Olimpice a prins Marian Drăgulescu în carieră până acum: 2000, 2004, 2012 și 2016

3medalii olimpice are în palmares Drăgulescu: una de argint și două de bronz

Citește și alte știri din gimnastică:

CORONAVIRUS. S-au anulat și Europenele de gimnastică

VIDEO+FOTO Gimnastica ritmică, sportul de femei numărul 1 în România: „Ne dorim să convingem ministerul să mărească finanțarea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
10210683961003053
Dan-Cristian Lucaciu  •  22 Martie 2020, 21:35

Stiu ca te doare mult, dar ai idee cati bani face Halep in fiecare minut in care tu te smiorcai? O sa fie si purtatoare de drapel.

104652611180248
Gluguță Măciucă  •  22 Martie 2020, 20:05

Da cocostârcul ăla de la triplusalt nu renunță ? Ăla mulge federația de 5 cicluri olimpice și la fiecare Olimpiadă îl doare călcâiul și e ultimul ... E un fel de Halep , când pierde , plină de dureri . Măcar pe aia o doare pe banii ei , ăsta fraierește românii de peste 20 de ani ... Ne-am cam săturat ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează