SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RĂZBOI

„Amintiți-vă de Hiroshima!” » O antrenoare din Rusia l-a amenințat pe șeful gimnasticii cu bomba nucleară

Morinari Watanabe, foto: Guliver/gettyimages
Morinari Watanabe, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 10 martie 2022 09:28 / Actualizat joi, 10 martie 2022 11:47

Marina Ulyankina, antrenoarea lotului național de gimnastică din Rusia, a avut o reacție deplasată după ce Federația Internațională a decis să îi suspende pe sportivii ruși și bieloruși, dar și pe oficiali, din orice competiție. 

Șeful Federației Internaționale de Gimnastică este Morinari Watanabe, un om de afaceri japonez. Așa că Marina Ulyankina a decis să întindă coarda și să îl amenințe pe oficial cu tragedia din al Doilea Război Mondial: „Trebuie să-i amintim lui Watanabe - Hiroshima și Nagasaki”, a scris rusoaica pe rețelele de socializare. 

Japonia s-a alăturat țărilor occidentale și a sancționat economic regimul Vladimir Putin. Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie și războiul continuă și astăzi. 

„Amintiți-vă de Hiroshima!” » O antrenoare din Rusia l-a amenințat pe șeful gimnasticii cu bomba nucleară
Proteste în favoarea Ucrainei în fața Domnului păstrat în aceeași stare, după bombardarea Hiroshimei în 1945, foto: Imago

Ce s-a întâmplat la Hiroshima și Nagasaki?

  • Statele Unite ale Americii au bombardat Hiroshima și Nagasaki pe 6, respectiv 9 august 1945, cu două bombe nucleare, în finalul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Se estimează că aproape 140.000 de locuitori din cei 350.000 din orașul Hiroshima au murit din cauza atacului, în timp ce în Nagasaki au fost 74.000 de victime;
  • Mulți oameni au murit la câteva zile, săptămâni sau ani după explozie, din cauza radiațiilor;
  • Cele două atacuri au dus la finalul războiului, japonezii semnând capitularea pe 14 august 1945. Sunt singurele bombe nucleare folosite în istoria lumii. 
Donează pentru copiii ucraineni - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 6.000 lei.

Citește și: 

Legenda din echipa lui Mircea Lucescu, declarat „marele trădător al Ucrainei”: și-a pierdut toate trofeele!

Gestul unui comandant rus, după ce a fost capturat în Ucraina. Reacția lui face înconjurul lumii

„Nu mai vorbesc cu părinții mei, fiindcă văd numai naziști și hoți în Ucraina” » Fost jucător al lui Dinamo Kiev, declarații șocante despre propaganda din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
1735767466699239
Mike Che  •  10 Martie 2022, 15:02

Numai voi o puteați înțelege ca o amenințare... Amintiti-va de Hiroshima și de cine v-a aruncat bomba nucleară in țara, era o aluzie la americani, nu o amenințare. Dar na, trebuie un pic de cap să înțelegi anumite lucruri.

waves
waves  •  10 Martie 2022, 14:43

Ce ar zice putinistii si dughinisti pro rusi ,daca asa intr o zi ,cineva ar intra in familia lor libera si independenta,sa produca asa o mica "denazificare" ? si sa spuna ca nu este bine ce se intampla in familia lor ,si vor ei sa hotareasca cum trebuie sa fie..Si imediat ti ar spune ca un sfert din pamantul din curtea lor nu este al lor,si trebuie sa l cedeze..GSP,opriti f***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  10 Martie 2022, 14:15

Asi spune si eu cateva cuvinte acestei ulyankina. Sigur insa vor fi cenzurate. De aceia voi pune cateva puncte pe care ve-ti completa fiecare cu ce doreste. ..........................................................................................................................................................Dar celor de la gesepe le pun o intrebare: Considerati ca declaratia respectivei este normala?

Vezi toate comentariile (43)
Comentează