SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Primele măsuri: COSR îl vrea pe Nicolae Forminte antrenor la lotul de gimnastică

Articol de GSP - Publicat luni, 26 octombrie 2015 15:30

La Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Glasgow, echipa feminină de gimnastică a României a avut cea mai slabă evoluţie din istorie.

Fetele pregătite de Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan şi Lucian Sandu au terminat pe locul  13, fiind pentru prima dată cînd România nu este între primele opt echipe.

Astfel, tricolorele au ratat calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 şi trebuie să participe în aprilie la un turneu preolimpic.

COSR, printr-o scrisoare a preşedintelui Alin Petrache, le cere lui Belu şi Bitang lămurirea poziţiei lor în programul de pregătire calificare şi participare la JO.

În plus, Forul Olimpic recomandă numirea lui Nicolae Forminte ca antrenor al echipei de gimnastică, datorită rezultatelor acestuia. Pe lîngă Forminte, COSR a propus şi cooptarea unui antrenor străin pentru a pregăti gimnastele la paralele inegale.

"Manifestîndu-ne public ingrijorarea, revenim, solicitîndu-vă implementarea unor măsuri concrete în scopul redresarii parcursului sportiv rămas pînă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisa a unei evoluţii în perspectiva Jocurile Olimpice Tokyo 2020", se arată în scrisoarea COSR, trimisă preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
10153405641038591
Mariana Gaubie  •  27 Octombrie 2015, 01:32

Din privinta domnului Forminte cred ca mai bine ar fi sa spuna pas.S-a mai ocupat de echipa olimpica si a trebuit sa plece din cauza rezultatelor slabe obtinute.In ultimii ani singurele medalii in concursurile importante au fost aduse de Sandra, Catalina si Larisa.Primele doua s-au retras si numai cu o gimnasta de calibru nu se pot obtine rezultate pe echipe.E o aritmetica atit de simpla, unu nu poate fi egal cu trei sau patru (numarul de gimnaste in concursul pe echipe). Ar mai fi si problema paralelor.In anii Nadiei ,,paralelul'' era punctul forte al romancelor.Verificati statisticile la Montreal.Un antrenor strain la paralele poate n-arfi o idee rea.

mobilajucarii
mobilajucarii  •  26 Octombrie 2015, 22:32

Atentie, sa nu se inteleaga ca COSR il vrea pe Forminte ceva sef pe-acolo, nu, ei doar recomanda cooptarea lui in colectivul de antrenori.

itrobert
itrobert  •  26 Octombrie 2015, 20:22

Forminte este o NULITATE! Daca se doreste distrugerea definitiva a acestui sport, atunci TREBUIE adus formnte, altfel, lepadati-va de el.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close