SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Relaxare și antrenamente » Lotul olimpic feminin se află în cantonament la Mamaia

Veterana Cătălina Ponor dă tonul la antrenamentele echipei României în cantonamentul de pe Litoral // Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf-Constanța)
Veterana Cătălina Ponor dă tonul la antrenamentele echipei României în cantonamentul de pe Litoral // Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf-Constanța)

Articol de - Publicat sambata, 27 iunie 2015 00:00

Lotul olimpic feminin de gimnastică al României îmbină utilul cu plăcutul în cantonamentul de la Mamaia.

Cinci zile la malul mării, presărate cu un pic de plajă, dar și cu antrenamente. Este ultima vacanță pentru componentele lotului olimpic feminin de gimnastică al României înainte de a începe pregătirea dură pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow, care vor avea loc în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Fără Mariana Bitang și Octavian Belu, rămași în Bucureşti, Cătălina Ponor și compania au sosit joi seară în stațiunea Mamaia, însoțite de antrenorul Lucian Sandu. În zorii dimineții de vineri, au făcut o scurtă alergare pe malul mării, s-au bucurat de plajă și de razele soarelui, iar după-amiaza au efectuat un prim antrenament în sala din Complexul sportiv "Tomis" Constanța.

Locul de unde a început Cătălina Ponor aventura în gimnastică. "Mă simt foarte bine la Constanța și această sală îmi trezește amintiri frumoase. Este locul unde am crescut, unde am copilărit și am plecat spre marea performanță. Le-am și spus fetelor: Bine ați venit în sala mea!", ne-a spus rîzînd constănțeanca în vîrstă de 27 de ani.

Ponor cere liniște

Revenită în activitate după trei ani de pauză, tripla campioană olimpică de la Atena 2004 se află încă în faza reacomodării la programul strict de antrenamente.

"Sînt bine și fizic, și psihic, chiar dacă mai sînt unele mici probleme, normale însă după atîția ani de pauză. Întotdeauna lumea a fost cu ochii pe mine, dar nu vreau să o simt ca pe o presiune. Cel mai important este să revin și să ajut echipa să se califice la Jocurile Olimpice. Să lăsăm totul să vină de la sine. Aș vrea să mă antrenez liniștită, să merg la concursuri liniștită și rezultatele vor veni", explică Ponor.

Prezența ei le dă curaj celorlalte fete. "Ne dă un plus în echipă și ne ajută foarte mult. Tot respectul pentru Cătălina, care a arătat încă o dată un caracter puternic", mărturisește Larisa Iordache, marea absentă de la Jocurile Europene de la Baku, din cauza unei accidentări.

Cu gîndul la Rio

Primul mare obiectiv îl reprezintă Mondialele din Scoția, unde ținta este obținerea calificării la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro. "Ne propunem să progresăm și să facem o echipă bună pentru Mondiale, unde ne dorim să obținem calificarea olimpică și, de ce nu?, să ne batem pentru un loc pe podium", ridică ștacheta Larisa Iordache. La CM, primele 8 echipe clasate vor primi biletul ce le va duce direct la Rio 2016.

Presiunea nu se simte încă, dar nu mai este mult. "Sînt cinci zile cu un pic de relaxare, în care încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul, pentru că începem pregătirea pentru Campionatul Mondial și nu vom mai avea timp de vacanță", avertizează antrenorul Lucian Sandu.

"Mă bucur că facem acest cantonament de relaxare la Constanța, pentru că nu am mai fost de multă vreme la mare"
Larisa Iordache

9 sportivese află în cantonamentul de la Mamaia: Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Silvia Zarzu, Anamaria Ocolișan, Laura Jurcă, Ștefania Stănilă și Dora Vulcan

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
1008630375860558
Teodorescu Mona  •  17 August 2015, 00:02

Dupa trei ani revine Ponor spectaculos..Intrebarea e: Acum stie sa foloseasca dusul? :)) PS.Prietenii stiu de ce..

gabrielaj
gabrielaj  •  30 Iunie 2015, 01:07

bafta fetelor cel mai frumos si performant sport din romania.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close