SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  REACȚIE

Simone Biles despre amânarea Jocurilor Olimpice: „Un an înseamnă mult pentru un sportiv de top”

Simone Biles în acțiune
Simone Biles în acțiune

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 14:33

Cvadrupla campioană olimpică este extrem de afectată de reprogramarea JO de la Tokyo pentru 2021

Mulți sportivi au aprobat mutarea Jocurilor Olimpice din 2020 în 2021, însă pentru gimnasta Simone Biles lucrurile au o altă perspectivă. „E o dezamăgire, eram setată mental că mai sunt trei luni, că voi concura și apoi gata, mă voi retrage!", a spus americanca în vârstă de 23 de ani pentru Associated Press. 

Cvadrupla campioană olimpică și una dintre stelele sportului actual explică de ce pentru ea este o problemă și de ce a plâns când a aflat vestea. „Un an înseamnă mult pentru corpul unui sportiv de top. Mai ales pentru un gimnast, unde impactul se simte peste tot, nu vorbim doar despre picioare sau brațe", a spus Biles. 

Provocare mentală 

Americanca a adăugat că e greu să te reconectezi psihic și că deja se simte golită din punct de vedere emoțional. „Toți ne-am pregătit mental pentru acest an și va fi un pic mai greu să facem acelaşi lucru pentru încă unul", a evidențiat ea. Simone Biles a participat la o singură ediție a Jocurilor Olimpice, în 2016, la Rio, unde a câștigat patru medalii de aur și una de bronz. 

19 medaliide aur are în palmares Simone Biles la Campionatele Mondiale

Playtech: BOMBĂ! Cosmin Olăroiu, la tribunal! IREAL câți bani îi cere unui partener român. Ce s-a întâmplat, de fapt


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close