GIMNASTICA  ·  CAMPIONATELE MONDIALE

Toate finalele atinse » Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa au trecut de primul hop la Campionatele Mondiale

Articol de — Joi, 03 Octombrie 2013, 00:00

Iordache, debutantă la Campionatele Mondiale, se va lupta pentru medalii la individual compus, la sol şi bîrnă. Sandra Izbaşa va evolua duminică la sol.

Cele două diamante ale delegaţiei României au intrat ieri în concurs. Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache. Prima la ultima sa competiţie internaţională, a doua la prima sa ediţie de Campionate Mondiale.

Pentru Larisa a fost o zi a emoţiilor, a îndoielilor, a efortului pe patru aparate, cu ezitări, dar şi cu zîmbete. Fetiţa care a vărsat multe lacrimi anul trecut la JO pentru că o fascită i-a strivit visele a mai crescut un an şi e gata de luptă.

Chiar dacă şi înainte de această ediţie a Mondialelor iar s-a luptat cu accidentările, cu dezamăgirile, cu durerile ameliorate de infiltraţii. Ieri, în calificări, a zîmbit un pic mai mult, semn că lucrurile stau mai bine.

A început la paralele, cel mai slab aparat al său, unde a obţinut 13,166 cu o semiratare, apoi a urcat pe bîrnă, după ce arbitrele au ţinut-o pe lîngă ea aproape 10 minute, dar Larisa şi-a păstrat nervii şi a fost notată cu 15,266.

Înainte de coborîre, ea surîs uşurată, e aparatul pe care-l iubeşte şi la care îţi doreşte medalie. A venit apoi solul, cu un punctaj de 14,500, iar concursul l-a încheiat la sărituri cu 14,933. Aceste punctaje o trimit pe gimnasta care în vară a împlinit 17 ani în finalele de la individual compus, de la bîrnă şi de la sol, exact unde îşi propusese.

Sandra Izbaşa, dubla campioană olimpică, a plecat spre Anvers cu lucrurile bine stabilite. La 23 de ani a venit momentul să-şi ia adio de la gimnastică.

Şi cum ar fi putut altfel decît la aparatul care o pune atît de bine în valoare, solul? Ea a intrat ieri pe covorul de la Anvers şi i-a sedus din nou pe spectatori, iar arbitrele au notat-o cu 14,733, un punctaj care a calificat-o în finala de duminică, unde speră ca va avea parte de o retragere cu medalie.

Program CM
- Azi, ora 21:00 individual compus, masculin - în direct TVR1
- Mîine, ora 21:00, individual compus, feminin - în direct TVR1 - Larisa Iordache
- Sîmbătă, 5 octombrie, ora 15:30, finale pe aparate, masculin (sol, cal cu mînere, inele), feminin (sărituri, paralele) - în direct TVR1
- Duminică, 6 octombrie, ora 15:30, finale pe aparate, masculin (sărituri, paralele, bară fixă), feminin (sol, bîrnă) - în direct TVR1- Marius Berbecar, Larisa Iordache, Sandra IzbaşaDoi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (2)

stany13  •  03 Octombrie 2013, 10:39
Postat de buerebuistas pe 03 Octombrie 2013, 09:52

Succes diseara

pt cine, pt rusi??? diseara nu avem romani ;)

buerebuistas  •  03 Octombrie 2013, 09:52

Succes diseara

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - St. Pauli

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Freiburg - Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1