SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

10 cazuri de COVID la o echipă din Ungaria » Federația maghiară a luat o decizie care afectează și echipele din România

Echipa maghiară Vac, cea care se află în carantină după cele 10 cazuri descoperite FOTO Facebook
Echipa maghiară Vac, cea care se află în carantină după cele 10 cazuri descoperite FOTO Facebook

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 13:22 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 14:39

Speriați de cele 10 cazuri de Covid apărute la Vac, locul 6 în prima ligă feminină, maghiarii au interzis echipelor de handbal să joace meciuri amicale de pregătire cu formații din afara Ungariei. Și echipele românești sunt direct afectate.

Locul 6 în prima ligă maghiară feminină în sezonul trecut, Vac a raportat în această săptămână 10 cazuri pozitive de Covid în rândul jucătoarelor sale. "În ciuda faptului că am aplicat toate măsurile de securitate, mai multe jucătoare au prezentat sintome de Covid-19, pierzându-și parțial simțul mirosului. Testele au confirmat zece jucătoare infectate. Până acum am efectuat teste de sânge de două ori pe săptămână, din 25 mai când ne-am reluat pregătirile, și toate ieșiseră negativ", a anunțat clubul maghiar pe pagina sa de Facebook.

„Toate jucătoarele au intrat în izolare și urmează să efectueze alte noi teste PSR. Vom putea, cel mai probabil să reluăm antrenamentele în jurul datei de 20 iulie", au mai anunțat cei de la Vac.

Turnee anulate

Federația maghiară de handbal a luat o măsură radicală în privința cluburilor din Ungaria. Le-a anunțat că le este interzis să joace meciuri de pregătire, în perioada imediat următoare, împotriva echipelor din afara granițelor țării.

 Mai multe formații din România sunt direct afectate. Astfel, SCM Rm. Vâlcea și HC Zalău urmau să dispute trei turnee în care erau implicate mai multe echipe maghiare. Campioana României urma să meargă la Kisvarda, în 14/15 august, acolo unde urmau să mai participe HC Zalău și Debrecen. Kisvarda venea și ea la Rm. Vâlcea pentru alte jocuri cu Zalău, Vâlcea și Rapid.

Minaur Baia Mare avea 5 meciuri programate cu echipele din Ungaria. „Aveam un turneu la Budapesta, cu Ferencvaros, Vac și MTK Budapesta. Apoi mai perfectaserăm amicale cu Debrecen și Bekescasaba. Nu știu ce se va întâmpla", a declarat team-managerul echipei maramureșene, Daniel Kotecz.

 Sezonul oficial în Ungaria e programat să înceapă pe 6 septembrie, mai târziu decât în România, care are primele etape, la feminin, pe 27 august.

30.789 de cazuride Covid-19 s-au înregistrat în România până în 9 iulie, 1834 de oameni murind din cauza virusului

4.220 de cazuride Covid-19 a înregistrat Ungaria și 591 de decese

Citește mai multe știri din handbal:

EXCLUSIV Caz de coronavirus la Buzău » Jucătoarea a fost trimisă acasă din cantonamentul echipei, de la Cheile Grădiștei

O handbalistă din Liga Națională a fost testată pozitiv cu Covid-19

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close