SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGEDIE

12 ani fără Marian Cozma » Reacția tulburătoare a tatălui său: „Nu știu nici acum de ce mi-au omorât copilul!”

S-au împlinit 12 ani de la dispariția lui Marian Cozma
S-au împlinit 12 ani de la dispariția lui Marian Cozma

Articol de GSP - Publicat luni, 08 februarie 2021 18:38 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 18:55

Astăzi se împlinesc 12 ani de la moartea cumplită a handbalistului Marian Cozma, care a decedat după ce a fost înjunghiat în inimă, la ieşirea unui club din Veszprem, oraşul maghiar pentru clubul căruia juca.

  • Marian Cozma a jucat în România la Dinamo, tatăl său, Petre, fiind cel care l-a îndrumat către aceste sport. La echipa bucureşteană, cu care a şi câştigat un titlu de campion al României, a evoluat între 2002 şi 2006, când s-a transferat la Veszprem. 
  • La formaţia ungară, Cozma a participat în Liga Campionilor, înscriind 17 goluri în meciurile din sezonul 2006-2007. În 2008, Cozma, care juca pe postul de pivot, a cucerit titlul de campion al Ungariei cu Veszprem. În acelaşi an, el a reuşit să cîştige primul trofeu european din carieră, Cupa Cupelor EHF.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal, alături de câţiva colegi de echipă. Sărbătoreau împreună naşterea copilului unuia dintre ei. Un grup de trei agresori l-a atacat pe handbalist, românul fiind înjunghiat de trei ori în inimă. Alţi doi colegi, croatul Ivan Pesici şi sârbul Zarko Sesum, au fost şi ei implicaţi în conflict. Un alt coechipier, Ferenc Ilyes, a încercat să-l salveze făcându-i respiraţie gură la gură lui Marian Cozma, dar nu a reuşit să-l resusciteze.

Petre Cozma: „Nu știu nici acum de ce mi-au omorât copilul”

La 12 ani de la cumplita tragedie, Petre Cozma, tatăl lui Marian, continuă să-și pună întrebări. Cu sufletul sfâșiat de durere, tatăl regretatului handbalist a dezvăluit pentru Libertatea că nu se va împăca niciodată cu pierderea suferită.

„Mor fiindcă nu știu nici acum de ce mi-au omorât copilul! Asta cred că n-o să aflu niciodată. Spun încă o dată: «băi, dacă erai șmecher, îi dădeai un pumn și cădea cu capul de bordură.» Și eu, dacă loveam pe cineva, aveam curaj să mă duc la familia lui cutare: «Domnule, ne-am bătut!». Dar nu să scoți cuțitul, mișelește, 17 inși, câți au venit peste Marian. 

Stau și sufăr, de o săptămână plâng. Eu dorm în camera lui Marian. Nu poți să te împaci niciodată cu asta. Noi am fost săraci, el a plecat acolo să-și ajute familia”, a declarat Marian Cozma, conform Libertatea.

CV Marian Cozma

  • campion al României cu Dinamo şi al Ungariei cu Veszprem
  • a câştigat Cupa Cupelor cu Veszprem (2008)
  • a jucat 60 de meciuri pentru echipa României, pentru care a înscris 115 goluri

VIDEO Petre Cozma, amintiri din copilăria lui Marian: „Prindeam raci, în Tei, și îi vindeam cu 10-15 lei”

Citește și alte știri din handbal:

EXCLUSIV Crina Pintea pleacă de la CSM București și se întoarce la echipa la care a câștigat Liga Campionilor

Ce a spus Florentin Pera după ce SCM Rm. Vâlcea a câștigat pe terenul lui Odense

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
141365743797979
Robin Green  •  09 Februarie 2021, 06:01

Eh nu stii...criminalii astia care au impanzit toata lumea fie ca sunt unguri, romani sau de oriunde sunt ciuma omenirii...prietenii stiu de cine este vorba ;)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează