SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BOTOȘANI

13 cazuri noi de COVID-19 la CSM Botoșani!

foto: handbalclubbotosani.ro
foto: handbalclubbotosani.ro

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2020 12:41 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 12:51

Cazurile de infectare cu virusul SARS CoV-2 apar ca ciupercile după ploaie în handbalul românesc. Un nou focar de COVID-19 a apărut la echipa de primă ligă CSM Botoșani.

Președintele clubului moldovean CSM Botoșani, Cătălin Stoleru, acuză că totul ar fi pornit de la CSU Suceava, după meciul susținut în turneul de la Sf. Gheorghe. „Au avut jucător cu febră 39 și nu l-au izolat”, spune oficialul de la Botoșani

„Am citit la dumneavoastră în ziar ce s-a întâmplat și m-am speriat. Am cerut imediat să ne facem și noi teste. Din păcate, avem 12 jucători care au ieșit pozitiv din cei 18. Inclusiv la mine a ieșit că sunt infectat", a declarat președintele de la CSM Botoșani, Cătălin Stoleru.

Oficialul echipei moldovene crede că totul a pornit de la echipa din Suceava, cu care a jucat turneu de promovare. „L-au avut pe Alin Câmpan care a avut febră 39 la turneul de la Sf. Gheorghe. A avut simptome, a fost luat cu salvarea la spital. Suceava au făcut testele sau ne infectează pe toți din nou?", întreabă Stoleru.

„Până nu faci testul, nu știi nimic!”

Cătălin Stoleru spune că și el a avut în echipă, după întoarcerea de la Sf. Gheorghe, jucători cu simptome. „Doctorii le-au prescris însă alte medicamente. Lui Bobeică i s-a prescris antibiotic, că are infecție în gât, iar lui Elod Szasz i-au dat imodium, că avea diaree. Dar pe cei doi i-am izolat imediat, că nu făcuseră testul COVID", a mărturisit Stoleru.

„Toată lumea o să spună că a trecut mult timp de atunci, dar primele simpome la noi au apărut pe 24 septembrie. Repet, eu m-am speriat când am văzut ce e la Bacău, la Baia Mare. Și am zis să facem și noi testele", a adăugat președintele botoșănean.

Anchetă epidemiologică la DSP Botoșani

Stoleru spune că a înștiințat Federația, dar și Direcția de Sănătate Publică Botoșani. "DSP-ul a deschis o anchetă. Până atunci toți suntem în izolare. O să repetăm testele și o să vedem cum putem scăpa de acest virus. Suntem oameni responsabili, avem familii, copii, bunici, nu vrem să îmbolnăvim pe nimeni", a declarat Stoleru.

Nu știe dacă la al doilea turneu, programat între 4 și 10 octombrie, tot la Sf. Gheorghe, va avea pe cine să trimită în teren. „Am cerut federației să nu pierdem toate meciurile cu 10-0, ci doar pe primul, că nu e normal. Poate revenim la etape săptămânale și atunci avem timp să ne refacem”, a încheiat Cătălin Stoleru.

Cazurile COVID apărute în handbalul masculin

  • CSM Bacău 15
  • CSM Botoșani 13
  • Minaur Baia Mare 7
  • CSM Reșița 5
  • CSM Făgăraș 2
  • Dinamo 1

Citește și alte știri din handbal:

România nu va mai întâlni Serbia, la Craiova. Va fi doar o dublă cu ”naționala” de tineret

Rudi Prisăcaru, fostul centru al echipei naționale, e șeful antrenorilor la Toulouse

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează