SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / ECHIPA NAȚIONALĂ

România nu va mai întâlni Serbia, la Craiova. Va fi doar o dublă cu ”naționala” de tineret

Articol de - Publicat luni, 28 septembrie 2020 20:24 / Actualizat luni, 28 septembrie 2020 20:24

Serbia a anunțat că nu mai vine la Craiova din cauza pandemiei de coronavirus. La 9 luni de la numirea în funcție, selecționerul Bogdan Burcea nu a apucat să joace niciun meci cu ”tricolorele”

Naționala de senioare a României s-a reunit duminică seara, la Craiova, în vederea unui prim stagiu de pregătire înainte de Campionatul European din luna decembrie. Selecționerii Bogdan Burcea și Robert Licu au chemat pentru cele șapte zile de antrenament un lot de 19 jucătoare, 18 din campionatul intern, plus Iulia Dumanska, portarul campioanei Croației, Podravka Koprivnica.

Neagu, tratament la umăr

"Toate fetele au intrat în program normal de pregătire, cu excepția Cristinei Neagu. Ea trebuie să facă recuperare la umărul drept, la care a avut probleme", a declarat antrenorul Bogdan Burcea. "Tricolorele" trebuiau să joace la finalul săptămânii o dublă cu Serbia, dar aceasta a căzut pe ultima sută de metri. "Din cauza condițiilor de carantină din Serbia, nu au mai putut veni în România. Dacă ar fi ales să joace cu noi, la întoarcerea în Serbia ar fi trebuit să stea 14 zile în carantină", a declarat Burcea. Serbia nici nu și-a chemat la lot, din același motiv, jucătoarele care evoluează în străinătate.

Meciuri-școală cu tineretul

România va juca însă două meciuri de verificare cu naționala de tineret care se pregătește și ea, tot la Craiova, în vederea Campionatului Mondial sub 20 de ani, programat în luna decembrie, în România. Mondialul ar fi trebuit să se dispute în această vară, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Garanții că Euro se joacă

Europeanul de senioare din 2020, programat între 3 și 20 decembrie, în Danemarca și Norvegia, a primit garanții din partea guvernelor celor două state că se va disputa, indiferent dacă la meciuri vor putea sau nu asista spectatori. România face parte din grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia. Întâlnirile vor avea loc la Trondheim.

Lotul României în stagiul de la Craiova

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Diana Ciucă 
Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu 
Pivoți: Raluca Băcăoanu, Lorena Ostase, Crina Pintea 
Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer, Raluca Petruș, Bianca Bazaliu 
Centri: Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Ana Maria Țicu 
Interi dreapta: Laura Popa, Ana Maria Savu, 
Extreme dreapta: Laura Moisă, Sonia Seraficeanu
Antrenori: Bogdan Burcea, Robert Licu, Ildiko Kerekeș Barbu

Lotul de tineret în stagiul de la Craiova

Portari: Andreea Chetraru, Ioana Ugran, Cristina Ciaușescu 
Extreme stânga: Marina Ilie, Roberta Stamin, Eva Kereke 
Centri: Roxana Beșleagă, Andreea Popa, Rebeca Necula 
Interi stânga: Andreea Bujor, Patricia Moraru, Ioana Bălăceanu 
Extreme dreapta: Andra Moroianu, Adina Cace, Gabriela Vrabie 
Pivoți: Ștefania Jipa, Mirabela Coteț, Daniela Marin 
Interi dreapta: Alicia Gogîrlă, Miruna Pica
Antrenori: Dragoș Dobrescu, Valeriu Costea

Liga Zimbrilor tinde să devină Liga COVID-19! Foarte multe cazuri descoperite în handbalul românesc » Focar la turneul organizat de FRH?

EXCLUSIV. Dezvăluire-emoționantă a lui Cristian Gațu: "Înainte să moară, tata mi-a ținut o lecție de viață! «O să câștigi Campionatul Mondial!»"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează