SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2016

28 pentru Euro 2016 » Tomas Ryde a anunțat lotul lărgit: trei schimbări față de grupul pentru Rio2016

Cristina Laslo a fost desemnată cel mai bun centru la Mondialul U 17 și U19. Acum are șansa să debuteze în echipa de senioare a României
Cristina Laslo a fost desemnată cel mai bun centru la Mondialul U 17 și U19. Acum are șansa să debuteze în echipa de senioare a României

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2016 00:00

Antrenorul Tomas Ryde a anunțat lotul lărgit cu care va aborda campania pentru Europeanul din 2016. Trei schimbări față de grupul care a participat la JO de la Rio.

După eșecul de la Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde România nu a depășit nici faza grupelor, deși era cotată ca una dintre favorite, "tricolorele" au șansa de a se reabilita la Europeanul din Suedia, din luna decembrie (4-18 decembrie).

Suedezul Tomas Ryde a primit și el vot de încredere din partea conducerii federației, nordicul având contract până după turneul final din decembrie.

Miza pe tinere

În lotul gândit de Tomas Ryde și secundul Costică Buceschi, din cele 28 de handbaliste, 14 au făcut deplasarea și la Rio de Janeiro. Nu au mai fost chemate Aurelia Brădeanu, Ionica Munteanu și Patricia Vizitiu.

Sunt și trei jucătoare din lotul echipei de tineret care a câștigat bronzul la Mondialul din această vară: Iulia Dumanska, Cristina Laslo și Alina Ilie.

Portarul de origine ucraineană a mai jucat un meci în tricoul primei reprezentative de senioare, în vreme de Laslo și Ilie sunt debutante. Tot la capitolul debut pot fi trecute pivotul Cristina Nan și portarul Elena Voicu.

Grupă infernală

România are o grupă extrem de grea la Euro 2016, adversare urmând să-i fie campioana olimpică Rusia, campioana lumii, Norvegia, și Croația! În această toamnă, România nu mai are niciun meci oficial, ci doar meciuri de pregătire.

Cel mai puternic turneu se anunță a fi Trofeul "Carpați", care va avea loc la Cluj-Napoca pe 26-27 noiembrie. Olanda, vicecampioana lumii, și Ungaria au confirmat deja participarea.

4jucătoare din lotul de 28 evoluează în străinătate: Neagu (Buducnost), Buceschi (Midtjylland), Pintea (Thuringer) și Geiger (Brest)

Lotul lărgit al României pentru Euro 2016:

Portari: Dedu (Corona Braşov), Dumanska și Paşca (SCM Craiova), Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), E. Voicu (Dunărea Brăila)
Extreme stânga: Elisei (SCM Craiova), Hotea (Corona), Tănăsie (Brăila)
Interi stânga: Cr. Neagu (Buducnost), Perianu (Brăila), Preda (CSM Bistriţa), Szucs şi Tiron (Brăila), Zamfir (SCM Craiova)
Centri: Buceschi (Midtjylland), Pristăviță (CSM Bistriţa), Laslo (U Cluj), Zamfirescu (Brăila)
Interi dreapta: Geiger (Brest), A. Ilie (Unirea Slobozia), L. Popa (U Cluj)
Extreme dreapta: Chiper (Corona), M. Neagu (Braşov), Udriştioiu (Brăila)
Pivoţi: Chintoan (U Cluj), Manea și Nan (CSM Bucureşti), Pintea (Thuringer)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1502525783399990
Cornel Solomon  •  24 Septembrie 2016, 20:15

Pfffff.... Elisei ? Ce C A U T A ? ? Pai....ori se duc ''matusele'',ori nu ? Sau ea ramane pt ''pentu cine jucam noi'' ? Cea mai slaba jucatoare din lotul olimpic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează