SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO

Per Johansson, acuzații grave la adresa lui Bogdan Burcea, după România - Olanda: „Fără corupția din spate, șeful clanului a fost prins cu pantalonii în vine”

Per Johansson, conaționalul lui Tomas Ryde - fostul selecționer al României pe care Bogdan Burcea l-a atacat în trecut - lansează acuzații grave la adresa actualului antrenor al naționalei feminine de handbal.
Per Johansson, conaționalul lui Tomas Ryde - fostul selecționer al României pe care Bogdan Burcea l-a atacat în trecut - lansează acuzații grave la adresa actualului antrenor al naționalei feminine de handbal.

Articol de GSP - Publicat marti, 15 decembrie 2020 22:23 / Actualizat marti, 15 decembrie 2020 22:50

Fostul antrenor al lui CSM București, Per Johansson, conaționalul lui Tomas Ryde - fostul selecționer al României pe care Bogdan Burcea l-a contestat dur în trecut - a lansat acuzații grave la adresa actualului antrenor al naționalei feminine de handbal, la scurt timp după România - Olanda 24-35, ultimul meci al nostru de la Euro. 

Johansson, fostul antrenor de la CSM București, a distribuit pe Facebook, în această seară, editorialul semnat de Dan Udrea, în care jurnalistul Gazetei Sporturilor îi cerea demisia lui Bogdan Burcea după parcursul dezastruos pe care „tricolorele” l-au avut la Campionatul European din Danemarca. În plus, suedezul a însoțit postarea de pe rețeaua de socializare cu acuzații grave la adresa lui Burcea.

Per Johansson: „Clanul care l-a executat pe Tomas Ryde e responsabil pentru acest Campionat European!”

„Clanul care l-a executat pe Tomas Ryde și a preluat naționala e responsabil pentru cea mai slabă performanță la Campionatului European din istoria României. În ceea ce privește acești antrenori... imediat după ce ies din România, când nu mai au corupția în spate, sunt prinși cu pantalonii în vine! Handbalul românesc ar trebui să fie rușinat să aibă lider un membru al unui clan”, a scris Johansson pe rețeaua de socializare.

Per Johansson, acuzații grave la adresa lui Bogdan Burcea, după România - Olanda: „Fără corupția din spate, șeful clanului a fost prins cu pantalonii în vine”

În 2019, Bogdan Burcea îl critica pe Ryde, pe-atunci selecționerul României, imediat după Mondialul din Japonia: „Și eu puteam ocupa un loc 10-12 la Mondiale și dacă stăteam cu spatele la meciuri! Ryde ne crede pe toți niște dobitoci”. Acum, naționala noastră a terminat turneul final din Danemarca pe locul 12 din 16, cea mai slabă clasare din istorie!

România la Campionatul Mondial din 2019, cu Ryde selecționer

  • locul 3 în grupa preliminară, sub Spania și Muntenegru, dar peste Ungaria, Senegal și Kazahstan
  • ultimul loc în grupa principală, sub Rusia, Spania, Muntenegru, Suedia și Japonia
  • am disputat 8 meciuri: 3 victorii și 5 înfrângeri
  • am terminat pe locul 12 din 24 de echipe

România la Campionatul European din 2020, cu Burcea selecționer

  • locul 3 în grupa preliminară, sub Norvegia și Germania, dar peste Polonia
  • ultimul loc în grupa principală, sub Norvegia, Germania, Croația, Olanda și Ungaria
  • am disputat 6 meciuri în total: o victorie și 5 înfrângeri
  • am terminat pe locul 12 din 16 echipe

Citește mai multe știri despre Campionatul European de handbal:

Croația s-a calificat în semifinalele Europeanului, după ce a învins și Germania, 23-20. Franța e și ea în careul de ași

Incredibil! Cum s-a făcut de râs România la European: moment PENIBIL pe teren!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
doublem
doublem  •  16 Decembrie 2020, 16:42

Da , cea mai slabă clasare la un european . La mondiale am mai avut loc 17 în 2001 ( antrenor Dumitru Muși ) , loc 13 în 2011 ( antrenor Radu Voina ...) și au avut echipe mai bine pregătite dar acum comentează . Nu este de vină faptul că avem jucătoare străine în campionat . Spre deosebire de alte ligi din România , handbalul feminin a reușit să atragă jucătoare de valoare , jucătoare internaționale . Așa ceva e de admirat și probabil chiar suntem admirați (de alții din Europa) . Vina o poartă într-adevăr corupția și se vede cu ochiul liber direcția în care s-a mers de vreo 14 ani încoace . Dacă ați fost vreodată atenți ce bucurie e pe fețele jucătorilor sau jucătoarelor după un meci egal - zici că au câștigat campionatul sau au jucat la pariuri . Asta încearcă să ascundă corupții din handbal (și alte sporturi) de mulți ani . De asta antrenorii străini nu au viață lungă pe aici , strică jocul . Pentru performanță - dacă FRH-ului îi pasă - aduceți antrenori scandinavi la centrele de juniori să-i învețe handbal nu mămăliga asta de joc predată de români .

iosif.cel.nebun
iosif.cel.nebun  •  16 Decembrie 2020, 12:20

Burcea s-a tinut de cuvânt! Ne-a adus pe 12, stând cu spatele la teren.

robby73
robby73  •  16 Decembrie 2020, 12:02
Postat de carnag3 pe 16 Decembrie 2020, 10:47

Se scapă din vedere niște lucruri : 1.Bogdan Burcea este un antrenor foarte bun , dacă urmăreați indicațiiile de la time-out știți ce spun. 2.Naționala noastră a fost lipsită de jumătate din lot în principal a pivotului Crina Pintea și extremei Laura Chiper . 3 Nu cred ca vreun alt selecționer reușea mai mult cu actualul lot . 4 Oricum Per Johansson urăște România din cauza experienței nefericite de la CSM București .

La punctul 1. ești complet pe lângă. La time-outuri e o catastrofă. Da dovadă de școală de antrenori comunistă. L-am auzit doar criticând greșelile fetelor. Atât! Nimic încurajator, sfaturi sau sa își motiveze echipa. Doar cu palma după ceafă.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează