SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR

"Aducem trofeul!"

Articol de GSP - Publicat luni, 12 noiembrie 2007 00:00

Dupa primele trei etape in Liga Campionilor, Oltchim are maximum de puncte. Doar doua echipe, ETO Gyor si Hypo Viena, au mai reusit pina acum un parcurs asemanator.Antrenorii formatiilor adverse vorbesc doar la superlativ de vilcence. "Nu ma asteptam ca Oltchim sa aiba atita putere. E una dintre candidatele la cistigarea trofeului si m-as bucura sa ne intilnim din nou in finala", a spus Tomas Ryde, antrenorul Viborgului, dupa infringerea 30-33 la Rm. Vilcea. "Oltchim e o forta. Daca nu va cistiga cu echipa asta Liga Campionilor, atunci nu va mai reusi niciodata", a spus si Tone Tiselj, tehnicianul de la Buducnost.

Handbalistele Oltchimului au prins si ele curaj. "Ma gindesc tot timpul ca putem cistiga trofeul. Ma rog la Dumnezeu sa ne tina sanatoase si cred ca vom reusi", spune Adina Meirosu. O completeaza Adriana Nechita Olteanu. "Intram decise la fiecare meci. Nu ne mai e frica de nimeni. Ne gindim doar la victorii". Managerul Oltchimului, Constantin Roibu, crede si el in forta echipei sale. "Joaca din ce in ce mai bine, de la meci la meci parca e o imbunatatire in evolutia fetelor. Cred ca putem cuceri trofeul", a spus Roibu. Gheorghe Tadici cere insa prudenta. "Sint patru-cinci echipe care aspira la cistigarea Ligii. Nu vom fi singure pe teren. Trebuie sa luam fiecare meci ca atare si sa nu gindim prea departe", a subliniat Tadici.

Blestemul locului trei

De cind Liga Campionilor are actualul format la fete, din editia 1996-1997, campioana Romaniei s-a calificat de cinci ori in grupe. Oltchim a facut-o in patru rinduri, iar o data Silcotub Zalau. In nici un an insa, reprezentanta Romaniei nu a reusit sa treaca de faza grupelor pentru a accede in "sferturi". Oltchim si Silcotub au ocupat de fiecare data locul trei, avind mereu o companie selecta. Oltchim e gata sa sparga ghinionul la editia din acest an, avind nevoie de un singur punct in urmatoarele trei meciuri pentru a obtine calificarea.

Editia    Echipa    Locul    Cine s-a calificat

1996-1997    Oltchim    3    Hypo Viena, Byasen Trondheim
1997-1998    Oltchim    3    Viborg, Hypo Viena
1998-1999    Oltchim    3    Hypo Viena, Dunaferr SE
2000-2001    Oltchim    3    Viborg, Larvik
2001-2002    Silcotub Zalau    3    Larvik, Motor Zaporojie
2007-2008    Oltchim    ?    ?

Nici la baieti!

La masculin, situatia e si mai dramatica. Campioana Romaniei a fost o singura data foarte aproape de a trece de faza grupelor, la editia 2002-2003. Atunci, echipa patronata de Petre Paleu, Fibrex Savinesti, a fost oprita doar de un meci considerat la acea vreme unul "strategic", RK Zagreb cistigind dubios in deplasare la Kiel! De atunci, Dinamo si HCM Constanta s-au luptat doar pentru a evita ultimul loc in clasament.

Editia    Echipa    Locul    cine s-a calificat

2002-2003    Fibrex Savinesti    3    Kiel, RK Zagreb
2004-2005    HCM Constanta    4    Pick Szeged, Barcelona
2005-2006    Dinamo Bucuresti    4    Ciudad Real, Veszprem
2006-2007    HCM Constanta    3    Kiel, GOG Gudme
2007-2008    HCM Constanta    ?    Kiel, Montpellier

"Victorie la scor"
Ultimul meci din acest an in Liga Campionilor pentru Oltchim se va disputa vineri, 16 noiembrie, la Rm. Vilcea, contra campioanei Ungariei, FTC Budapesta. Dupa succesul categoric de la Budapesta, 32-22, vilcencele nu se gindesc la o alta varianta decit victoria. Cu un punct impotriva maghiarelor, Oltchim va fi si matematic calificata in faza urmatoare a grupelor. Managerul Constantin Roibu i-a spus insa lui Gheorghe Tadici ca isi doreste un succes categoric. "Vreau sa le bateti la un scor cit mai mare. Daca puteti sa le dati douazeci diferenta, ar fi foarte bine!".

300 de fani unguri la Vilcea!

Chiar daca nu mai are nici o sansa la calificare, FTC Budapesta a anuntat ca va fi sustinuta la Rm. Vilcea de 300 de spectatori. "Pentru doua sute de bilete FTC a trimis fax la club. Cealalta suta de tichete ne-a fost ceruta de suporterii campioanei Ungariei din Romania, de la Odorheiu Secuiesc", a declarat Gheorghe Tadici.

55 de victorii, doua egaluri si o infringere a inregistrat Oltchim de cind la conducerea echipei se afla Gheorghe Tadici

Ultimul test cu Clujul
Inaintea partidei de vineri, cu FTC Budapesta, Oltchim va juca azi, de la ora 16:30, cu Jolidon Cluj. Gheorghe Tadici trateaza meciul cu toata seriozitatea, el bagindu-si ieri jucatoarele in cantonament. Dupa opt etape in Liga Nationala, Oltchim e pe primul loc, la egalitate cu Rulmentul Brasov. Jolidon e pe locul 7 cu 8 puncte.

Victorie la Budapesta

Contracandidata Oltchimului la primul loc in grupa, Viborg HK, a cistigat si ea ieri, la Budapesta, 37-30 (18-14), si continua cursa de urmarire a romancelor. Bojana Popovici 11, Grit Jurack 8 si Christina Roslyng 6 au fost principalele marcatoare ale danezelor, de la gazde cele mai multe goluri fiind inscrise de Piroska Szamoransky 7 si Helga Nemeth 5.

Clasament
1. Oltchim    3    3    0    0    100-74    6p
2. Viborg    3    2    0    1    103-92    4p
3. Buducnost    3    1    0    2    73-90    2p
4. FTC Budapesta    3    0    0    3    71-91    0p.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează