SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - GYOR 24-20 (ÎN TUR 25-25)

Albă ca Zăpada şi 22 de milioane de pitici » Fetele de la Oltchim merg în finala Ligii Campionilor şi ne fac să ne simţim ca într-un basm

Articol de - Publicat luni, 19 aprilie 2010 00:00

Handbalul românesc n-a mai trăit un astfel de moment de vîrf din 1989, cînd Steaua a jucat finala Cupei Campionilor

Finala cu Viborg se va disputa astfel:
- Turul pe 8 sau 9 mai
- Returul pe 15 sau 16 mai
- Marţi, ora 12, la Viena, la tragerea la sorţi se decide cine va disputa acasă meciul devisiv x Oltchim va juca la Bucureşti, în "Polivalentă" x "Deja au început să sune telefoanele, cele 5.500 de locuri sînt insuficiente", spun oficialii vîlceni x Pînă acum, cele două echipe s-au întîlnit de 10 ori: 4 victorii noi, 1 egal, 5 înfrîngeri

### Şi anul trecut vîlcencele s-au aflat în semifinalele Ligii, dar n-au putut face pasul decisiv spre ultimul act

### Campioana României a obţinut ieri victoria şi calificarea în finală după o repriză secundă excelentă

Un asemenea meci parcă n-are minute, faze, goluri, parade, eliminări, bare, aruncări de la 7 metri. Un asemenea meci se joacă, se urmăreşte şi se trăieşte ca în vis. Iar la final, cînd tabela arată 24-20 şi visul e împlinit, încep să se contureze la loc minutele, fazele, golurile, paradele, eliminările, barele, aruncările de la 7 metri. Venind după un egal de foc, 25-25, reuşit la Gyor în urmă cu o săptămînă, jucătoarele de la Oltchim nu aveau decît varianta victoriei. La un gol, la şase sau la patru, dar victorie pentru a fi sigure de prezenţa în finală.

Primele 4 minute au fost un pic timide, apoi lucrurile s-au reglat şi s-a intrat în acelaşi joc de serii scurte care s-a văzut şi în meciul tur. S-a înscris puţin, emoţiile au apăsat peste tot, dar pe finalul primei reprize vîlcencele au reuşit două goluri la rînd şi au terminat în avantaj, 11-10.

Ce a urmat însă după pauză a fost adevărata eliberare. După 13-10 pentru Oltchim, s-a făcut 13-13, dar din acel moment parcă a sunat clopoţelul. În special pentru două jucătoare, Paula Ungureanu, în poartă, şi extrema dreapta Ada Nechita, care a înscris 6 goluri din totalul ei de 7 în repriza secundă. Campioana României s-a desprins întîi la 3 lungimi, apoi diferenţa a crescut pînă la acea marjă imposibil de recuperat de adversare. Ultimele secunde, totul era decis, Cristina Neagu aruncă mingea spre tavan şi începe nebunia bucuriei. Cînd iar nu mai contează minutele şi fazele, doar visul împlinit.

OLTCHIM    24 (11)
Nechita 7, Neagu 5, Manea 4, Stanca 2, Vizitiu 2, Şimkute 2, Puşcaşu 1, Fiera 1
GYOR    20 (10)
Gorbicz 6, Amorim 4, Kovacsics 4, Mravikova 2, Spiridon 2, Verten 1, Brădeanu 1

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (37)
 •  19 Aprilie 2010, 15:45
Postat de werder_fan pe 19 Aprilie 2010, 02:07

wow...meci senzational, atmosfera senzationala cum numai latinii pot face, o echipa care emerita orice sacrificiu etc. Cate emotii am avut la meciul asta, am stat ca pe ace. Ma bucur ca pe final si-a revenit Paula, Nechita si-a dat drumul la joc iar echipa nu a mai avut caderea din meciul tur unde trebuia sa castigam. Tot RESPECTUL pentru aceste fete care pun performanta deasupra banilor si faimei. JOS PALARIA si pt. finantatorul echipei domnul ROIBU. HAI OLTCHIM, HAI ROMANIA!! Aduceti cupa!!

Nu aveam niciun dubiu ca ne-ar putea invinge unguroaicele. Fetele astea sunt cele mai bune!! Bravo lor! Si nu le mai plangeti de mila cu banii, cum a spus cineva mai jos, echipa are al doilea buget din lume si cele mai bune sunt platite cu 120.000 euro. Bravo Oltchim!!!

 •  19 Aprilie 2010, 14:03
Postat de pe 19 Aprilie 2010, 13:37

Dragelor, din partea voastra, a lui Lucian Bute si a celor de la Rapid am primit cel mai frumos cadou de ziua mea! Va multumesc din suflet si voi fi alaturi de voi la Polivalenta in finala pe care o veti CASTIGA in fata celor de la Viborg. 18 aprilie va fi o zi de neuitat si 100 % ROMANEASCA!!!

Acelasi lucru pot sp si eu dar adaug ca si nationala de handbal masculin de tineret s-au calificat la CE. Felicitari!

 •  19 Aprilie 2010, 13:37

Dragelor, din partea voastra, a lui Lucian Bute si a celor de la Rapid am primit cel mai frumos cadou de ziua mea! Va multumesc din suflet si voi fi alaturi de voi la Polivalenta in finala pe care o veti CASTIGA in fata celor de la Viborg. 18 aprilie va fi o zi de neuitat si 100 % ROMANEASCA!!!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează