SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - KOSOVO 25-30

Alexandru Dedu se apără după dezastrul cu Kosovo: „Umilință e prea mult spus, e o înfrângere care doare!”

Alexandru Dedu arată cât de mici am ajuns pe semicerc FOTO Cristi Preda
Alexandru Dedu arată cât de mici am ajuns pe semicerc FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 15 martie 2021 15:50 / Actualizat luni, 15 martie 2021 16:22

Alexandru Dedu, președintele FRH, spune că naționala Kosovo vine din zona ex-iugoslavă și că nu se poate numi o echipă „nou înființată”.

Dedu a asistat duminică seara, în Sala Polivalentă, la umilința suferită de „tricolori” în fața naționalei statului Kosovo, țară care nu este recunoscută de România! Kosovarii au câștigat 30-25, iar România mai are șanse minime de calificare la Euro 2022.

Șeful FRH nu e de acord însă cu cuvântul „umilință”, vizavi de această înfrângere. „Umilinţă este un cuvânt greu şi e mult spus. E prea mult din punctul meu de vedere. În schimb pot spune că e o nefericire totală. Referitor la naţionalele recent înfiinţate, să nu uităm, Croaţia a devenit independentă în 1995 şi în 1996 a fost campioană olimpică. Adică în zona ex-iugoslavă nu prea poţi să spui că e o naţională nou-înfiinţată. Dacă ne uităm şi la ultimul Campionat Mondial, multe ţări din fosta Iugoslavie au fost acolo. Dar în contextul actual este o înfrângere care doare", a declarat Dedu pentru Agerpres.

Alexandru Dedu: „Vom vedea ce putem face să fie bine la final!”

Legat de șansele de calificare la turneul final din 2022, Dedu a adăugat. „Cum privesc situaţia în momentul de faţă? A trecut, vom vedea ce s-a întâmplat. Antrenorul echipei naţionale m-a sunat de dimineaţă şi mi-a spus că va face o analiză. Şansele de calificare există în continuare şi, neputând da timpul înapoi, vom vedea ce putem face să fie bine la final”.

Deși el e cel care l-a numit pe Rareș Fortuneanu la conducerea tehnică a ”naționalei”, Alexandru Dedu spune că acum Comisia tehnică este cea care va hotărî dacă selecționerul va fi sau nu demis. „Nu sunt eu în măsură să dau răspunsul acesta acum. Mai ales că este la cald. Dacă se va discuta chestia asta, se va discuta după această campanie de calificare şi în cadrul Comisiei tehnice de seniori”, a încheiat Dedu.

Naționala de handbal masculin a suferit cea mai rușinoasă înfrângere din istorie și își ia adio de la Euro!

Radu Voina îi cere demisia lui Alexandru Dedu, după umilința „naționalei” cu obscura Kosovo: „Mai jos de atât nu ai unde să ne duci!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
975889322922932
Bogdan Munteanu  •  16 Martie 2021, 17:06

Domnule Dedu nu am ce sa mai comentez. Ai distrus handbalul si vorbesti de te dore-n picior... Penbil esti...

dobrin
dobrin  •  16 Martie 2021, 03:02

Afara Dedule! Cum sa pierzi cu niste amatori?

1740017484
Bleotu Gheorghe  •  15 Martie 2021, 19:53

Petrache, Dedu, .......Nici fotbalul nu e departe de colaps!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează