SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Andrea Lekici e convinsă că CSM București se va bate din nou pentru Ligă: „Avem cea mai bună echipă din istorie!”

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2019 14:49

Andrea Lekici e la al doilea sezon la CSM București. A jucat în carieră la Gyor, la Vardar Skopje, la Krim Ljubljana dar spune că echipa din sezonul actual este cea mai bună în care a evoluat vreodată! 

  • SCM Rm. Vâlcea și CSM București se vor întâlni în Supercupa României, la Brașov, duminică, de la ora 17:30, liveSCORE pe GSP.RO și în direct pe TVR 1.

„Transferurile făcute în această vară au transformat CSM în cel mai puternic club pentru care am evoluat. Îmi doresc însă să fim o echipă, să ne facem treaba pe teren, pentru că nu vor juca «numele»”, spune Andrea. „Linia de 9 metri a CSM-ului, cu Neagu-Mork și Lekici arată periculos pe hârtie, dar rămâne acum să ne facem treaba pe teren. Pentru mine este o oportunitate să joc alături de ele”, a adăugat Lekici.

„Eu nu am simțit niciodată presiune!”

Centrul CSM București e refăcută după accidentarea din sezonul trecut. „Mă simt bine, am intrat la ultimul turneu și totul e OK. Am jucat cam un meci și jumătate și mă simt în formă. Voi fi pe teren și la Supercupa României”, anunță sârboaica. 

Nu vrea să-și aducă aminte de sezonul trecut. „Dacă nu aș putea să uit lucrurile neplăcute care mi se întâmplă pe teren, m-aș fi lăsat de handbal. Îmi place să trăiesc momentul. Mi-a plăcut foarte mult prezentarea noastră, în acel mall din București. Îmi place să fiu în mijlocul oamenilor, să discut cu ei, să-i simt aproape. Îmi aduc aminte când eram copil că îmi plăcea și mie să fiu aproape de sportivii pe care îi apreciam”, a subliniat Lekici. 

Știe că CSM trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor în acest an. „Este normal să fie așteptări mari, cu atâtea jucătoare în lot, după transferurile făcute. Ne asumăm ce avem de făcut. Avem o echipă cu jucătoare minunate, oameni deosebiți lângă noi. Dacă vom fi sănătoase, vor veni și rezultatele”, a spus Andrea.

Meciul din Supercupă, cu SCM Rm. Vâlcea e unul special. „Nu mă gândesc decât la victorie. Va fi însă un meci greu. Vâlcea are o echipă foarte bună, puțin schimbată față de sezonul trecut, dar noutăți sunt și la noi, așa că va fi interesant. România este puternică din punct de vedere handbalistic, datorită acestor două cluburi de top”, a încheiat Lekici. 

46 de goluria marcat în campionat pentru CSM București, sezonul trecut, Andrea Lekici. Ea nu a jucat însă decât în 16 dintre cele 24 de partide

LOTUL CSM BUCUREȘTI

  • portari - Jelena Grubisic, Mădălina Ion, Denisa DEDU;
  • extreme stânga - Iulia Curea, Bianca Marin, Itana GRBIC;
  • interi stânga - Cristina Neagu, Claudia Constantinescu, Gabriela PERIANU, Linnea TORSTENSSON;
  • centri - Andrea Lekic, Elizabeth Omoregie, Denisa VÂLCAN;
  • interi dreapta - Nora MORK, Andrea KLIKOVAC;
  • extreme dreapta - Laura CHIPER-MOISĂ, Carmen MARTIN;
  • pivoți - Dragana Cvijici, Crina PINTEA, Ștefania JIPA;
  • Antrenor: Tomas RYDE

* jucătoarele scrise cu majuscule sunt noi la echipă

„Parcă ar fi finala Ligii Campionilor!”

Crina Pintea, pivotul venit în această vară la CSM București de la Gyor, e surprinsă de tensiunea care este în jurul meciului de duminică, de la Brașov. „E așa, o nebunie, parcă e o finală de Champions League. E doar un meci și noi o să îl tratăm ca atare. Ne dorim foarte mult să jucăm frumos împreună, în primul rând, să arătăm ce am făcut până acum și să ne simțim bine împreună” a declarat Crina. Pivotul „naționalei” României va debuta în tricoul cu numărul 77 al CSM. ea evoluând până acum în România doar la HC Zalău. "Am mai jucat la Brașov, oamenii de acolo sunt iubitori de handbal și cred că sala va fi plină. Sigur va fi o atmosferă frumoasă", a încheiat Crina.

„Mi s-a spus că e un derby!”

Nora Mork e cel mai sonor nume adus în această vară de CSM București. Norvegianca este cea mai galonată handbalistă din lotul vicecampioanei, fiind campioană mondială și europeană, dar și de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor. „Mi s-a spus că este important să câștigăm această Supercupă. În fiecare țară există asemenea rivalități. Am jucat în Ungaria trei ani și am trăit același lucru. Deja încep să simt că duminică va fi un meci mare. Suntem convinse că putem câștiga. Trebuie să spun însă că Vâlcea e o echipă bună, așa că trebuie să jucăm foarte bine. Vrem să ne dovedim nouă, să dovedim și clubului că vrem să cucerim trofee, iar aceasta este prima ocazie. Dacă îl vom câștiga, cu siguranță ne va da încredere”, a spus Nora Mork.

56 de goluria marcat Crina Pintea în cele 10 meciuri de pregătire, fiind golgeterul CSM București. Au urmat în top Nora Mork și Laura Chiper cu câte 36 de reușite

67 de reușiteau avut în meciurile amicale din această vară Irina Glibko și Asma El Ghaoui. Ele au fost golgeterii echipei vâlcene. A urmat Mireya Gonzales cu 46

5 milioane de euroe bugetul echipei de handbal a CSM București în acest sezon. Vâlcea contează pe 1,8 milioane euro

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 August 2019, 16:04

Vâlcea își permite să bage 1, 8 milioane de euro în echipa de handbal? Are orașul primarului pușcăriaș bani

Vezi toate comentariile (1)
Comentează