SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Apare o nouă putere pe semicerc: Rapid București! Cinci lovituri de senzație pentru sezonul viitor

Gabriela Perianu e gata de o nouă provocare în carieră FOTO CSM București
Gabriela Perianu e gata de o nouă provocare în carieră FOTO CSM București

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 12:22 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 12:54

Formația giuleșteană ar putea intra în lupta la titlu, din sezonul viitor, după transferurile reușite. Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Marta Lopez, Alicia Fraga Fernandez și Azenaide Carlos vor juca în vișiniu din vară

Rapid Bucuresti încearcă se redevină o forță în handbalul românesc. Echipa care are cinci titluri de campioană în palmares a reușit câteva transferuri de marcă pentru sezonul viitor. Sunt ambiții foarte mari la formația de lângă Podul Grant. De secția de handbal de la CS Rapid se ocupă acum Bogdan Vasiliu, fostul director general al CSM București, cel în perioada căruia „tigroaicele” câștigau Liga Campionilor.

Carlos Viver, pionul principal

Rapid l-a adus după începerea actualului sezon, la echipă, pe Carlos Viver, selecționerul Spaniei, cel care are contract pe doi ani cu gruparea bucureșteană. Și oficialii giuleșteni sunt foarte mulțumiți de felul cum lucrează ibericul. „Este un profesionist în tot ceea ce face. Fiecare antrenament începe cu o ședință video în care antrenorul le arată fetelor ce au de făcut. Nu-l interesează viața personală, ci doar ceea ce fiecare dă pe teren”, spune unul dintre oamenii care lucrează cu Carlos Viver.

Spaniolul le-a convins, în mare măsură, pe Alicia Fraga Fernandez și Marta Lopez, cele două jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, să lase campioana României și să vină la Rapid. Cele două iberice sunt de patru ani la gruparea vâlceană și au devenit imediat două handbaliste de bază în echipa antrenată de Florentin Pera. Anul trecut, Spania a devenit vicecampioană mondială, după evoluții remarcabile ale celor două vâlcence.

Lovitura dată de Rapid lui CSM București

Apare o nouă putere pe semicerc: Rapid București! Cinci lovituri de senzație pentru sezonul viitor
Denisa Dedu a avut oferte și de la Vâlcea, Brăila și CSM București, dar a ales Rapidul FOTO Raed Krishan

Rapid a mai „lovit” și o altă echipă contracandidată în sezonul viitor. Este vorba de CSM București. Oficialii grupării giuleștene le-au convins pe două „tigroaice” să semneze cu echipa alb-vișinie. Este vorba de portarul Denisa Dedu și de interul stânga Gabriela Perianu. Componente ale naționalei României, cele două au evoluat împreună și la Siofok și la CSM București.

Și transferurile nu se opresc aici. Rapid a obținut semnătura a unei noi jucătoare din naționala Angolei, după pivotul Albertina Kassoma. Este vorba de Azenaide Carlos, un inter dreapta care în ultimul sezon a jucat la campioana Croației, Podravka Koprivnica. 

În plus, Rapidul și-a păstrat piesele de bază. Au prelungit cu Rapid Eliza Buceschi, Laura Popa, rămân și Claudia Constantinescu, Albertina Kassoma sau Julie Foggea.

Nu s-au concretizat transferurile

Rapid București a mai fost în discuții cu câteva nume sonore din handbalul european și mondial. Suedeza Isabelle Gullden își dorea să se întoarcă în România, dar Rapid nu a putut să-i satisfacă pretențiile salariale. Cleopatre Darleux a fost la un moment dat interesată, dar în cele din urmă și-a prelungit contractul la Brest. Alexandra Lacrabere, campioana mondială și europeană, a fost pe lista Rapidului, dar în cele din urmă s-a renunțat la idee. Rapid încă mai așteaptă un răspuns de la Sorina Tîrcă, jucătoarei brașovene fiindu-i făcută o ofertă concretă.

Cum va arăta lotul Rapidului 

Portari: Denisa Dedu, Julie Foggea, Gabriela Dobre 
Extreme stânga: Marina Ilie, Andreea Chiricuță 
Interi stânga: Claudia Constantinescu, Gabriela Perianu 
Centri: Eliza Buceschi, Daniela Todor, Alicia Fraga Fernandez 
Interi dreapta: Laura Popa, Azenaide Carlos 
Extreme dreapta: Marta Lopez, Alexandra Badea 
Pivoți: Albertina Kassoma, Georgiana Bazon, Florentina Craiu

Apare o nouă putere pe semicerc: Rapid București! Cinci lovituri de senzație pentru sezonul viitor
În patru ani la Vâlcea, Marta Lopez a câștigat patru trofee, până acum FOTO Marius Ionescu

Transferurile Rapidului

  • Carlos Azenaide 
    Are 30 de ani, evoluează pe postul de inter dreapta și vine de la Podravka Koprivnica. Componentă a naționalei Angolei, cu care a participat la trei ediții olimpice: 2008, 2012, 2016 
  • Denisa Dedu 
    Are 26 de ani, portarul naționalei României A evoluat în carieră la Corona Brașov, Siofok și CSM București
  • Gabriela Perianu 
    Are 26 de ani, componentă a naționalei României A evoluat în carieră la Dunărea Brăila, Siofok și CSM București 
  • Marta Lopez 
    Are 31 de ani, vicecampioană mondială cu Spania 2019, medaliată cu bronz la JO 2012 A jucat în campionatul Franței, la Fleury, fiind de două ori aleasă cea mai bună extremă dreapta A evoluat în carieră la Alcobendas, Fleury, Bera Bera și SCM Rm. Vâlcea
  • Alicia Fraga Fernandez 
    Are 28 de ani, vicecampioană mondială cu Spania 2019 A evoluat în carieră la Sagunto, Valladolid, Bera Bera și SCM Rm. Vâlcea

Stare de șoc la Podravka! Antrenorul Zlatko Saracevic a murit după meciul cu Lokomotiva Zagreb

Dunărea Brăila s-a calificat în „sferturile” EHF European League și va înfrunta Minaur Baia Mare! România e sigură de semifinale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
razvyyc
razvyyc  •  22 Februarie 2021, 23:34
Postat de Claudio Florian pe 22 Februarie 2021, 17:49

Cum ati dedus ca o Cupa castigata de Rapid si doua semifinale jucate valoreaza mai mult decat o Liga a Camionilor castigata de CSMB si tot doua semifinale jucate? ????

Rapid are și cupa EHF în palmares. Însă nu se compară o participare în Liga Campioanelor de acum cu Cupa Campionilor Europeni de atunci.

424036781712259
Claudio Florian  •  22 Februarie 2021, 17:54

Tot mai multe straine la echipele din prima jumatate a clasamentului, este treaba cluburilor ce fac, dar nu mai putem emite pretentii la Nationala, cand vom juca cu jucatoare care se bat la retrogradare sau rezerve care prind 5-6 minute pe meci. Nu doresc sa critic cluburile, ci pe cei care vor matura pe jos cu fetele de Lot.

424036781712259
Claudio Florian  •  22 Februarie 2021, 17:54

Tot mai multe straine la echipele din prima jumatate a clasamentului, este treaba cluburilor ce fac, dar nu mai putem emite pretentii la Nationala, cand vom juca cu jucatoare care se bat la retrogradare sau rezerve care prind 5-6 minute pe meci. Nu doresc sa critic cluburile, ci pe cei care vor matura pe jos cu fetele de Lot.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează