SPORTURI  »  HANDBAL  »  ARBITRAJ

Arbitrii care au acuzat România că a încercat să-i mituiască s-au despărțit!

Martin Gjeding (stânga) și Mads Hansen
Martin Gjeding (stânga) și Mads Hansen

Articol de - Publicat joi, 14 mai 2020 14:23

Danezii Martin Gjeding și Mads Hansen s-au despărțit! Au susținut că doi oficiali români le-au oferit câte 30.000 de euro pentru a ajuta naționala României să învingă Muntenegru în preliminariile Mondialului din 2009.

Martin Gjeding şi Mads Hansen erau considerați unul dintre cele mai valoroase cupluri de arbitri din lume. Cei doi danezi au oficiat la cel mai înalt nivel, arbitrând finale de Liga Campionilor, Campionat European și Mondial, atât la fete, cât și la băieți.

”Îi  mulțumesc că m-a ajutat să înving cancerul”

Surprinzător, după 24 de ani de "mariaj", cei doi au anunțat că se despart. Decizia a venit, se pare, ca urmare a faptului că nordicii simt că relația nu mai merge pe teren la fel ca înainte. "Atât Martin, cât și eu vrem să facem parte în continuare din grupul de arbitri de top. Am avut întotdeauna un acord să rupem relația atunci când vom simți că nu vom mai fi la înălțime. A fost o decizie dificilă pentru mine. Nu știu cum va arăta cariera mea în continuare, dar sper să pot avea o nouă colaborare", a declarat Mads Hansen.

 "Jumătate din viața mea am petrecut-o alături de prietenul meu, Martin. Am călătorit împreună în aproape 50 de țări, am arbitrat meciuri la nivel înalt. Suntem singurul cuplu danez care a oficiat finale de cupe europene, Campionate Mondiale și Europene, atât la feminin, cât și la masculin. Prietenia noastră este unică, iar Martin a fost unul dintre cei care m-a sprijinit atunci când eu am descoperit că sufăr de cancer. Îi mulțumesc lui Martin pentru tot", a declarat Mads Hansen.

"Respect decizia lui Mads. Am avut câteva experiențe uimitoare împreună. Rămâne regretul, poate, doar pentru că nu am arbitrat o finală olimpică. Sper să pot continua în arbitraj. Sunt mândru de ceea ce am realizat până acum, dar vreau să rămân un arbitru de top și să demonstrez că sunt printre cei mai buni din lume", a declarat și Martin Gjeding.

Arbitrii care au acuzat România că a încercat să-i mituiască s-au despărțit!

Scandal la România-Muntenegru

La mult timp după calificarea României la Mondialul din Suedia 2009, în Danemarca a apărut o informație incredibilă. Aceea că arbitrilor Martin Gjeding şi Mads Hansen le-au fost oferiţi câte 30.000 de euro, pe care i-au refuzat, pentru a ajuta naţionala de handbal masculin a României împotriva selecţionatei Muntenegru, în play-off-ul de calificare la CM din 2009. Gjedind și Hansen au făcut raport la EHF, dar la vremea respectivă nu s-au luat niciun fel de măsuri imediate. "Nu am văzut asta ca pe o problemă, nu era un motiv să se raporteze mai departe atât timp cât Mads și Martin au spus NU ofertei", a declarat atunci președintele Comisiei de Arbitri din Danemarca, Ole F. Petersen.

Ulterior, vicepreședintele FRH de atunci, Petru Paleu, și selecționerul Aihan Omer au fost suspendați vreme de 5 ani de EHF pentru încercarea de mituire. EHF a susținut că cei doi au fost la Budapesta pentru a-i lua de la aeroport pe cei doi "fluierași". Surse din hadbalul românesc spun însă că arbitrii danezi ar fi luat banii. S-a aflat din alte surse acest lucru, și în final cei doi au trebuit să facă raport! Cert este că România a învins la Oradea, cu 29-24, pe 8 iunie 2008, reușind calificarea la turneul final. Muntenegru câștigase în tur cu 31-27.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește mai multe știri despre handbal:

Euro 2020 din decembrie în mare pericol! România e calificată și plasată în urna 1

Cluburile din Liga Zimbrilor au decis ce se întâmplă cu acest sezon. Vot clar: 11-3 » „Legea Dedu” a fost desființată

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează