SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / HCM CONSTANŢA - MONTPELLIER 37-33 (17-18)

Atenţie, cad extratereştrii!

HCM Constanta
HCM Constanta

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2009 00:00

HCM Constanţa a învins aseară, la Buzău, campioana Franţei, Montpellier, revenind după ce a fost condusă la opt goluri diferenţă

16 octombrie 2004:
HCM Constanţa-Barcelona 29-27. 8 octombrie 2009: HCM Constanţa-Montpellier 37-33. O dată la cinci ani se mai întîmplă şi minuni. Campioana României, HCM Constanţa, a reuşit aseară, la Buzău, ceea ce nimeni nu credea. A învins campioana Franţei, Montpellier, echipa care îl are în componenţă pe cel mai bun handbalist din lume, Nicola Karabatici, dar şi alţi doi campioni olimpici: Guigou şi Karaboue.

Cine ar fi crezut că românii vor reuşi imposibilul, mai ales că francezii i-au luat tare de la început. A fost 10-4 în minutul 13 şi apoi 14-6 în minutul 19. Cei 2.000 de spectatori se rugau doar ca oaspeţii să aibă milă de români. Orgoliul constănţenilor a fost însă atins. Din minutul 20 au început revenirea. Portarul Popescu a făcut minuni între buturi, Florin Nicolae a marcat din toate poziţiile şi Constanţa a egalat în ultimele secunde ale reprizei: 17-17!

În partea a doua, rolurile s-au schimbat. Românii au trecut repede în avantaj şi au pus patru goluri ecart faţă de francezi. Toate vedetele de la Montpellier nu au mai putut opri iureşul "marinarilor". Ungurul Scuch a fost de neoprit pe semicerc, Toma i-a ridiculizat pe goalkeeperii oaspeţilor, Buricea a făcut meciul vieţii, iar Csepreghi a arătat de ce i se spune "Karabatici de România". La final a fost 37-33 pentru HCM care visează acum să depăşească pentru prima dată grupele Ligii.

HCM Constanţa 37 (17)
Schuch 8, Buricea 6, Nicolae 5, Csepreghi 5, Sabou 4, Toma 4, Vukovici 2, Dimache 2,
Sadoveac 1. Antrenor: Zoran Kurtes
Montpellier 33 (18)
Kavticnik 7, Tej 6, Nikola Karabatici 4, Hmam 4, Honrubia 3, Sobol 3, Luka Karabatici 2,
Guigou 2, Accambray 1. Antrenor: Patrice Canayer

"Am intrat pe teren cu gîndul să nu luăm prea multe. Am jucat apoi cu mare ambiţie şi am reuşit să-i răpunem. Au venit cu nasul pe sus şi asta i-a costat"
Mihai Popescu, portar HCM Constanţa

"Dedicăm victoria lui Marian Cozma. El ar fi fost mîndru de noi dacă ne-ar fi văzut azi. Am reuşit un succes istori, dar sper să continuăm evoluţiile bune"
Alexandru Dimache, centru HCM Constanţa

Fără nici o primă
Handbaliştii de la HCM Constanţa nu vor lua nici un ban pentru victoria cu Montpellier, de aseară. "Nu am jucat cu gîndul la bani. Cînd baţi o echipă precum cea franceză cu Karabatici, Hmam, Tej, Guigou, Kavticnik, toată lumea vorbeşte de tine. Am uimit Europa. Sper să nu ne oprim aici", a declarat Laurenţiu Toma. "Băieţii au promisă primă de calificare doar dacă vor termina cel puţin pe locul patru în grupă. Vor lua 4.000 de euro de fiecare", a declarat preşedintele HCM, Nurhan Ali.

Clasament
1. Montpellier 2p
2. HCM Constanţa 2p
3. Valladolid 2p
4. Pick Szeged 1p
5. Cehovski Medvedi 1p
6. PAOK Salonic 0p
Etapa viitoare: HCM Constanţa-Pick Szeged (17 octombrie)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
 •  09 Octombrie 2009, 09:24

Doamne ce meci!!! La un moment dat am avut impresia ca mi-a stat inima!!! Felicitari !!! Intr-adevar acest meci va ramane in istorie handbalului romanesc!!! DAR, VA ROG ca si de acum incolo sa RAMANETI CU PICIOARELE PE PAMANT SI SA LUPTATI PANA IN ULTIMA SECUNDA, chiar daca jucati cu o echipa mai slaba decat voi. HAI HCM!!!

 •  09 Octombrie 2009, 01:02

FELICITARI HCM CONSTANTA!!!!! nu am vazut niciodata un meci de handbal in care romanii sa revina asa intr-un meci, mereu jucau bine si pierdeau pe final :(, dar ceea ce am vazut in seara asta merita multe aplauze! sper sa continue evolutia buna si in celelalte meciuri. de retinut ca toata echipa a jucat de la foarte bine in sus! Inca odata FELICITARI JUCATORILOR! P.S. Celor care nu au vazut meciul sa il caute! Un meci superb cu un rezultat pt romani pe masura!

dexter71
dexter71  •  09 Octombrie 2009, 00:04

Incredibil ce meci am vazut! Constanta a jucat intre minutele 20-60 un handbal de poveste. Popescu parca intrase in transa (poarta lor era goala...) iar la Toma, Cepreghi @co. le intra tot. Nu stiu cand o sa mai vedem asa ceva desi imi doresc din tot sufletul. Felicitari HCM, ne-ati facut tare mandrii de voi!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează