SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Au plecat cu autocarul, s-au întors cu avionul! O fostă handbalistă le-a asigurat transportul jucătoarelor de la HCM Baia Mare

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2016 00:00

Gabi Tănase, fosta jucătoare a Oltchimului, le-a plătit băimărencelor biletele de avion la întoarcerea de la Podgorica.

Pentru că e aproape de faliment, cu salariile neplătite de jumătate de an, HCM Baia Mare şi-a trimis jucătoarele cu autocarul la Podgorica, pentru ultimul meci din Liga Campionilor, contra campioanei Europei, Buducnost.

Drumul de 1.200 de kilometri a fost parcurs la dus în 20 de ore. După meciul pierdut duminică seara de băimărence, 25-32, Valentina Elisei, Louise Abbingh şi compania au avut parte însă de o mare surpriză.

Gabriela Tănase, fostul inter dreapta al Oltchimului şi al naţionalei României, le-a cumpărat bilete de avion tuturor membrilor delegaţiei băimărene, pe ruta Podgorica- Belgrad. Şi nu numai atât.

Fosta handbalistă le-a asigurat şi o zi de cazare la Belgrad, pentru ca jucătoarele să poată aştepta odihnite autocarul care să le preia. "Îi mulţumim mult Gabrielei! A fost un gest extraordinar din partea ei, mai ales că pe marea majoritate dintre noi nu ne cunoştea", au declarat câteva dintre jucătoare.

Maramureşencele erau fericite că au scăpat, pe lângă statul îndelung în autocar, şi de porţiunea cea mai dificilă. "E infernal acel drum, numai curbe şi serpentine. Nu poţi să dormi, să faci nimic, multora dintre noi li s-a făcut rău", au adăugat jucătoarele.

Gabi Tănase a făcut impresionantul gest, probabil, în primul rând pentru antrenorul Aurelian Roşca. E tehnicianul care a antrenat-o la echipa de junioare a Oltchimului şi a propulsat-o apoi la echipa mare. Ionica Munteanu, portarul de la HCM, a făcut parte din
aceeaşi generaţie cu Gabi Tănase.

A ajutat victimele accidentului de autocar!

Drumul pe care Baia Mare trebuia să-l parcurgă cu autocarul în drum spre casă e acelaşi pe care, în 2013, a avut loc cumplitul accident de autocar în care şi-au găsit moartea 18 români!

Gabi Tănase a ajuns atunci imediat la locul accidentului, produs la 48 de kilometri de capitala Muntenegrului. A ajutat victimele, a luat legătura cu autorităţile şi s-a ocupat ca răniţii să beneficieze de cele mai bune condiţii de tratament.

Cine e Gabi Tănase?

Născută în 1979, la Drobeta Tr. Severin, descoperită de Ion Milovan, Gabi Tănase a ajuns la Oltchim, fiind privită ca o junioară de mare perspectivă. Foarte înaltă, 1,86 metri, interul dreapta a făcut parte din generaţia 1979-1980 care a cucerit titlul de campioană mondială de tineret în China, în 1999.

A debutat apoi în naţionala mare, cu care a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000. După ce a plecat de la Oltchim, în 2000, a trecut un an pe la Rapid, apoi s-a transferat în străinătate.

Mai întâi la Podravka Koprivnica şi mai apoi la Buducnost Podgorica. A jucat în Liga Campionilor cu Oltchim, Podravka şi Buducnost. S-a retras din handbal în 2007.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
para.para
para.para  •  12 Aprilie 2016, 10:16

Evident asa cum ne-a obisnuit ghesepeul fecesebist, titlu de cancan: "Au plecat cu autocarul, s-au întors cu avionul!" - avionul ala a avut cap de line la Belgrad, oras care nu se afla nici in judetul Maramures si nici macar in romanika. Titlul asta da bine la populatia indobitocita zilnic si cu buna stiinta.

fibra
fibra  •  12 Aprilie 2016, 09:06

Respect Gabi! Ai nostri isi bat joc din ce in ce mai mult de sportivi.In echipe sunt si straini,care vor vorbi "foarte frumos"de aceste lucruri.Falimentul in loc de umilinta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează