SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Baia Mare e în semifinale! Încă o victorie în fața Brăilei

Băimărencele se felicită după calificare FOTO Dan Potor
Băimărencele se felicită după calificare FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 15:27 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 15:44

După succesul din tur, maramureșencele s-au impus sâmbătă și pe teren propriu, Minaur Baia Mare-Dunărea Brăila 27-25 (în tur: 31-24). Prima semifinală din istorie, în a doua competiție europeană, pentru Minaur.

Dunărea Brăila a dat o replică mai bună în partida retur, de la Baia Mare, din sferturile de finală ale EHF European League. Echipa lui Neven Hrupec avea de recuperat marja de 7 goluri din meciul tur. A început bine, a condus cu 4-1 și a intrat la pauză cu un gol diferență: 14-13.

Aneta Udriștioiu, Mădălina Zamfirescu și Maria Kanaval au fost jucătoarele care au dat tonul la Brăila. Minaur a jucat parcă la rezultat, cu gândul doar la calificare. Interii Jovana Kovacevici și Jelena Lavko au fost din nou principalii oameni de gol. Brăila a greșit mai mult în repriza a doua, iar Minaur a profitat. A trecut la conducere și a reușit să mai câștige încă un meci, al șaselea în actuala ediție a EHF European League.

La meciurile directe, însă, cu Brăila, maramureșencele au un incredibil 13-0 în ultimii 8 ani, un meci încheindu-se la egalitate. „Brăila e o echipă pe care o cunoșteam foarte bine. Au venit la Baia Mare foarte motivate, dornice de a câștiga. Echipa mea a intrat un pic prea relaxată. Și în partea a doua, când am trecut la conducere, din nou ne-am pierdut concentrarea, am încercat mici fantezii. Cu bune, cu rele, important e că ne-am calificat. Așteptăm acum tragerea la sorți din 15 aprilie”, a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Cu sau fără Final 4?

Federație Europeană de Handbal trebuie să ia o decizie până în 15 aprilie în ceea ce privește formatul competiției în semifinale. Normal a fost anunțat Final 4, cu semifinalele și finala în două zile consecutive. Nicio echipă nu și-a arătat însă interesul de a găzdui turneul. „Cheltuielile sunt foarte mari, Baia Mare nu e interesată de a găzdui Final Four-ul. Bugetul pentru sezonul viitor trebuie drămuit”, a anunțat antrenorul Costică Buceschi. 

Este pentru prima dată în istorie când Minaur se califică în semifinalele EHF European League, a doua competiție valorică. Echipa din Baia Mare a jucat finala Challenge Cup, a patra competiție în Europa, la acel moment, în 2003.

Minaur Baia Mare-Dunărea Brăila 27-25

Minaur Baia Mare 27 
Kovacevici 7, Lavko 4, Laslo 4, Seraficeanu 3, Blohm 2, L. Araujo 2, Burlacenko 1, Fujita 1, A. Popa 1, Polocoșer 1, Tănasie 1. Antrenor: Costică Buceschi 
Dunărea Brăila 25 
Udriștioiu 5, Kanaval 5, Zamfirescu 5, Dmitrovici 4, Czeczi 3, T. Araujo 2, Safta 1. Antrenor: Neven Hrupec

LIVETEXT DE LA 17:00 CSM București, meci tare în sferturile Ligii Campionilor! „Tigroaicele”, față în față cu rusoaicele de la ȚSKA Mosova

De la ruși vine calificarea. CSM București față în față cu ȚSKA Moscova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează