SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Calcule Oltchim » Cum ajung vîlcencele în semifinalele Ligii Campionilor?

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 04 martie 2013 10:07

Singura şansă a Oltchimului, o condiţie imperativă: victorie la Budapesta!

Oltchim ar putea rata semifinalele Ligii Campionilor şi cu 8 puncte, chiar dacă va bate săptămîna viitoare la Budapesta şi în ultima etapă, la Vîlcea, pe Krim. Asta se poate întîmpla în condiţiile în care "galacticele" nu cîştigă cele două meciuri la o diferenţă cumulată de cel puţin cinci goluri!

Adică dacă Vîlcea va cîştiga etapa viitoare la un gol, în ultima etapă va trebui să învingă cu minimum patru goluri diferenţă. Vîlcea, Krim şi FTC ajung la final la egalitate de puncte: 8. Primul criteriu de calificare va fi golaverajul din meciurile directe. Oltchim stă cel mai prost în acest moment. Totul se schimbă însă dacă FTC nu învinge la Zvenigorod, în ultima etapă sau dacă slovenele nu trec de Zvezda, etapa viitoare, pe teren propriu.

Greu pentru primul loc
Vîlcea mai are şanse şi la primul loc, dar pentru asta are nevoie de diferenţe mari de scor în meciurile următoare. Sînt 11 goluri diferenţă între Vîlcea şi Krim! Oltchim ar putea-o scoate pe FTC Budapesta din calcule însă, în etapa viitoare, cu o victorie la două-trei goluri. Demoralizate, maghiarele ar putea pierde în Rusia şi primul loc va deveni atunci o afacere româno-slovenă. Chiar şi aşa, Oltchim va trebui să refacă handicapul de minus 4 de la Ljubljana, acel 26-30 cu Krim.

Meciuri directe:
Oltchim-FTC Budapesta 22-23
Krim Ljubljana-Oltchim 28-24
FTC Budapesta-Krim 30-26
Krim-FTC Budapesta 31-25

Clasament în 3
Krim +6
FTC -1
Vîlcea -5

CLASAMENT GRUPA II
1. Krim Ljubljana 4 3 0 1 114-103 6p
2. FTC Budapesta 4 3 0 1 113-113 6p
3. Oltchim Rm. Vîlcea 4 2 0 2 101-99 4p
4. Zvezda Zvenigorod 4 0 0 4 106-119 0p
Ieri: Krim-FTC Budapesta 31-25
Mai sînt de disputat: FTC Budapesta- Oltchim (9 martie), Krim-Zvezda (10 martie), Zvezda-FTC Budapesta (16 martie), Oltchim-Krim Ljubljana (17 martie)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
emalexandru
emalexandru  •  05 Martie 2013, 11:30
Postat de gabrielca pe 04 Martie 2013, 15:44

Calculati mai bine: Daca Oltchim bate unguroaicele la 1 gol si pe Krim la 3 goluri(deci nu are nevoie de 4 goluri diferenta cu Krim cum ati scris),atunci Oltchimul termina grupa ,la -1,in timp ce FTC va fi la -2 .Astfel Oltchimul se va califica de pe locul 2. Putem sa invingem pe MTK cu mai mult de 1 gol si atunci ne trebuie mai putin cu Krim.Daca batem unguroaicele la 1 gol si pe Krim la 5 goluri,atunci atat Oltchimul cat si Krim vor fi la +5. Dar astea sunt doar calcule teoretice (foarte greu pentru noi sa le realizam),presupunand si ca rusoaicele vor fi invinse in ultimele 2 meciuri .Trebuia insa sa avem un antrenor pe banca tehnica si nu pe acest penibil mercenar,Vestergard

MTK (in traducere"Clubul Maghiar de Gimnastica") e un cu totul alt club decat FTC-Cargo!

anadana
anadana  •  05 Martie 2013, 10:25

Vestegard trebuie sa desemneze o handbalista a Oltchimului care s-o tina "om la om" pe Tomori, toata partida, astfel incat mingea sa nu mai ajunga la aceasta. Tot el ar trebui sa gaseasca solutii pentru cazul in care Bulatovic va fi scoasa din joc de o adversara care ar urma-o peste tot. Oricum, important este ca fetele sa lupte pana la capat, intrucat FTC este o echipa de moral, care are fluctuatii pe parcursul meciului. Succes Oltchim!

analog
analog  •  04 Martie 2013, 23:12
Postat de lordico pe 04 Martie 2013, 07:29

Eu zic sa nu ne imbatam cu apa rece... am tot urmarit meciurile Oltchimului si pe cele ale adversarelor... Nu sufera comparatie, de la agresivitate, atitudine, vointa si chiar putinta, practic nu e anul Oltchimului, deocamdata sunt doar o adunatura pestrita de valori si mai au nevoie de timp sa devina o echipa... Doar un miracol ar putea face ca Oltchimul de acum sa poata invinge ce am vazut aseara si de la unguroaice si de la slovence. Apropo, GSP, faceti si voi cuvenita corectura sa nu va mai ironizeze lumea, slovencele vor trebui sa treaca de cele de la Zvezda etapa viitoare, si nu de ele insele :D

In fiecare an,se zicea ca este anul Oltchimului si dezamagea,acum putem merge si pe premiza ca nu sunt fetele noastre favorite,dar pot produce surpriza,iar izbanda va fi cu atat mai frumoasa. Eu cred ca micile rautati si necazuri din ultima vreme le vor indarji si,cine stie,poate vor si reusi sa faca ceva frumos din aceasta indarjire. Succes,fetele!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează