SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ

Campionatul European de Handbal Feminin. Cronica meciului România - Polonia 28-24, de Marian Ursescu » Salvarea a venit de la apărare!

România - Polonia 28-24 +16   FOTO
România - Polonia 28-24

Articol de - Publicat sambata, 05 decembrie 2020 19:33 / Actualizat sambata, 05 decembrie 2020 19:40

Condusă la pauză cu 15-11, România a jucat excelent faza defensivă în partea a doua. Anca Polocoșer a fost omul cheie în defensivă. România e calificată în Main Round la Campionatul European de Handbal Feminin

O primă repriză foarte slabă pentru România la Euro 2020. În fața Poloniei, "tricolorele" au intrat blazate, fără determinare parcă și nesigure. Polonezele au simțit imediat această stare de neîncredere. Au jucat cu mult curaj și i-au acordat o atenție specială Cristinei Neagu. Starul României nici nu era lăsată parcă să respire, mereu având unul sau doi "jandarmi" lângă ea.

Eliza Buceschi a făcut și ea o repriză foarte slabă, a greșit mult, iar asta s-a văzut imediat pe tabelă. Polonezele au marcat mai ales cu extremele, dar și linia de 9 metri a fost peste cea a României. Pe partea dreaptă, selecționerul Bogdan Burcea a tot căutat soluții, după ce nici Seraficeanu, nici Dindiligan nu au dat satisfacție. Nicoleta Dincă a marcat de trei ori de pe extrema stânga, dar jocul României era în mare suferință. Polonia a condus în permanență la 4-5 goluri diferență și era echipa care impunea ritmul.

+12 FOTO

Campionatul European de Handbal Feminin: Laslo fenomenală, Ostase incredibilă, Neagu mai aproape de ce ne-a obișnuit

În partea a doua, jocul României s-a schimbat total. Bogdan Burcea a schimbat excelent. A scos-o pe Neagu din apărare și a trimis-o acolo pe tânăra Anca Polocoșer. Iar jucătoarea de la Minaur a adus multă încredere în defensivă. Și în zona centrală, Lorena Ostase și Laura Popa au fost ca un zid, iar polonezele au început să se precipite nemaigăsind acele culoare din prima repriză.

În atac, Cristina Laslo a fost de-a dreptul fenomenală, interul dreapta terminând meciul cu un procentaj de sută la sută la eficacitate: 6 goluri din 6 aruncări.

Eliza Buceschi și-a ridicat mult nivelul jocului, la fel ca și Cristina Neagu. Polonezele i-au acordat în continuare atenție Cristinei Neagu, dar s-au creat astfel spații mari pe semicerc, iar Lorena Ostase atât a așteptat. Pivotul de la Slatina a marcat și ea 6 goluri în cel mai bun meci la echipa națională de senioare.

De la minus 5 goluri pe tabelă, România a ajuns la plus 5 goluri pe finalul partidei, câștigând clar cu 28-24 un meci care consfințește calificarea în Main Round. Prima victorie pe banca României și pentru Bogdan Burcea, cel care e doar la al doilea meci în această postură.

Urmează disputa cu Norvegia, una în care "tricolorele" nu vor mai avea presiunea rezultatului, ci doar șansa de a arăta că au un mare potențial. 

Polonia 24
Rosiak 7, Labuda 5, Gega 3, Grzyb 2, Nosek 2, Zych 2, Kochaniak 1, Szarawaga 1, Nocun 1
Antrenor: Arne Sestad
România 28
Neagu 8, Ostase 6, Laslo 6, Dincă 3, Laura Popa 2, Iuganu 2, Buceschi 1
Antrenor: Bogdan Burcea

VIDEO Rezumatul meciului România - Polonia 28-24, la Campionatul European de Handbal Feminin

Ce urmează pentru România, după victoria cu Polonia » Cine sunt cele 3 posibile adversare din grupa principală

Cristina Laslo, MVP-ul meciului România - Polonia 28-24: „Sunt mândră de echipa mea!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
gago747
gago747  •  06 Decembrie 2020, 15:59
Postat de viorelpreda pe 05 Decembrie 2020, 21:33

A venit mosul cu tolba plina pentru nemtoaice.Cu noi nu o sa fie asa darnici.

Ar fi culmea să batem Norvegia, și să intre toată lumea cu 2p în grupa prin cipală!

4122787147748915
Inițiat De George Peicea  •  05 Decembrie 2020, 21:34

Culmea, la handbal zici că te-ai mai uitat și cu alte ocazii. Nu ca la volei unde n-ai înțeles nimic și faci doar propagandă.

viorelpreda
viorelpreda  •  05 Decembrie 2020, 21:33
Postat de Traian Leuca pe 05 Decembrie 2020, 20:53

Să sperăm că nu luăm şi noi peste 40 de goluri la fel ca Germania.

A venit mosul cu tolba plina pentru nemtoaice.Cu noi nu o sa fie asa darnici.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează