HANDBAL  ·  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // Surprize uriașe în prima zi din Japonia: campioana mondială și europeană, învinsă de Coreea de Sud!

Articol de - Publicat sambata, 30 noiembrie 2019 15:02

Rezultate extrem de surprinzătoare în prima zi a Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia, acolo unde România a cedat fără drept de apel, 16-31, cu Spania.

Franța, campioana mondială și europeană, a început Mondialul de la Kumamoto cu o înfrângere în fața Coreei de Sud, scor 27-29. Europencele au condus la pauză, 13-12, dar în partea a doua campioana Asiei a jucat mult mai bine, a ridicat nivelul jocului și a reușit surpriza. Interul dreapta Eun Hee Ryu, cea care evoluează chiar în campionatul Franței, la Paris 92, a marcat de 12 ori în poarta adversarelor, fiind desemnată MVP-ul partidei.  

E cunoscut însă faptul că Franța începe greu turneele finale, dar le termină în forță. Ambele echipe, atât Coreea de Sud cât și Franța sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Tot în grupa B, considerată cea mai echilibrată de la Mondiale, Germania a învins Brazilia 30-24, un meci în cate portaul Germaniei a fost MVP-ul partidei. Dinah Eckerle a reușit nu mai puțin de 20 de parade, cu un procentaj de 485! 

Japonezii au tipărit un ziar special pentru Campionatul Mondial de handbal 

O altă mare surpriză s-a înregistrat în grupa A, acolo unde Slovenia a trecut de Olanda, medaliata cu bronz la ultimul European, 32-26. Portarul Amra Pandzici și Tjasa Stanko (12 goluri) au fost jucătoarele decisive pentru Slovenia, în fața unei echipe care a făcut foarte multe greșeli și a ratat enorm.  

Serbia a bătut campioana Africii, Angola, 32-25, un meci în care a strălucit extrema de la SCM Craiova, Zeljka Nikolici (7 goluri), iar țara gazdă, Japonia, a trecut de Argentina.  

Trioul nordic Norvegia-Danemarca-Suedia s-a impus în fața unor adversari modești, care nu pot emite nicio pretenție. Norvegiencele au marcat de 47 de ori în poarta Cubei, reușind până acum scorul turneului. 

Rezultate din prima zi la CM 

Grupa A 

 • Serbia-Angola 32-25 
 • Olanda-Slovenia 26-32 
 • Norvegia-Cuba 47-16

Grupa B 

 • Germania-Brazilia 30-24 
 • Franța-Coreea de Sud 27-29 
 • Danemarca-Australia 37-12 

Grupa C 

 • Muntenegru-Senegal 29-25
 • ROMÂNIA-SPANIA 16-31
 • Ungaria-Kazahstan 39-15 

Grupa D 

 • Japonia-Argentina 24-20
 • Rusia-China 26-11
 • Suedia-RD Congo 26-16

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Cristina Neagu, în stare de șoc după România - Spania 16-31: „Sincer, nu văd niciun lucru bun, dar ce altceva să fac?”Ce a ajuns să facă în Germania o prostituată româncă, după ce bordelul s-a închis. Elena acceptă acum și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:30 BARAJ L1
Mioveni - Chindia
Look Plus, Telekom și Digi
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 UCL
Atalanta - PSG
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1