SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Debut de vis! Daciana Hosu, jucătoarea meciului cu Kazahstan: „Voiam ca părinții mei să fie mândri de mine”

Daciana Hosu,
Daciana Hosu,

Articol de GSP - Publicat luni, 06 decembrie 2021 10:49 / Actualizat luni, 06 decembrie 2021 11:29

La debutul său pentru România la un turneu final, Daciana Hosu (23 de ani) a avut o prestație excelentă. Portarul celor de la SCM Rm. Vâlcea a fost numită „jucătoarea meciului” România - Kazahstan, scor 38-17, de la Campionatul Mondial din Spania.

Trimisă pe teren pe parcursul meciului cu Kazahstan, Daciana Hosu a bifat astfel debutul său la un turneu final în tricoul României. Ea a avut o prestație excelentă, cu un procentaj al intervențiilor salvatoare de 50% (8/16), ceea ce i-a adus la final premiul de „jucătoarea meciului”!

Daciana Hosu, jucătoarea meciului România - Kazahstan 

La final, Daciana s-a declarat extrem de bucuroasă pentru modul în care a decurs partida. În plus, ea a dezvăluit că a fost urmărită din tribune de părinți, ceea ce a făcut ca partida să aibă o însemnătate specială.

„Sincer, nu m-am așteptat să joc, chiar a fost o surpriză pentru mine, dar mă bucur enorm. Este debutul meu, cred că cel mai frumos pe care l-aș putea avea vreodată.

A fost ca și cum am fi jucat în România, le mulțumim foarte mult că sunt alături de noi și îi așteptăm la toate meciurile. Chiar și părinții mei au fost în tribună. M-am simțit emoționată, voiam să se mândrească cu mine”, a declarat Daciana.

Despre următorul duel din grupă, cu Norvegia, ea a spus: „Ne-am pregătit pentru meciul cu Norvegia, care va urma. Va fi un meci dificil, ne vom pregăti cât putem de bine și vom merge la luptă, precum la fiecare meci. Suntem bătăioase, încrezătoare, credem că o să le putem ține fața. Ne simțim foarte bine, din păcate avem începuturile de meci grele. Sper să le diminuăm cu timpul, să avem o evoluție mult mai bună”. 

Am început destul de greu, dar pe parcurs ne-am găsit ritmul. E destul de greu să joci cu o echipă care nu are niciun fel de plan tactic în atac, dar pe final ne-am atins obiectivele, am primit mai puțin de 18 goluri, cum ne-am propus. 

Începem pregătirea pentru meciul cu Norvegia, de acum vom vorbi doar despre asta. Simt că suntem pe drumul cel bun, din ce în ce mai bine. 

Pot să vă asigur că ne vom bate chiar și cu Norvegia. Dacă putem ieși de pe locul 1 din grupă, o vom face! 

- Cristina Laslo, România

Nu contează câte goluri am marcat, mă bucur că am câștigat, e o victorie importantă pentru noi. Urmează un meci foarte greu, ne dorim să aducem un plus de la meci la meci. Sperăm să arătăm mai bine decât astăzi. 

- Nicoleta Dincă, România

Sistemul de desfășurare la Campionatul Mondial

  • Primele trei echipe din grupe merg în faza următoare, unde vor fi patru grupe: I (echipele din A și B), II (echipele din C și D), III (echipele din E și F) și IV (echipele din G și H).
  • Din cele patru grupe, primele două clasate merg în sferturi de finală.
  • Restul competiției se joacă în sistem eliminatoriu.

Adi Vasile trage concluziile după meciul cu Kazahstan și prefațează duelul cu Norvegia: „Avem o singură dorință”

Oana Borș dezvăluie cum se simte după accidentarea din meciul cu Iran: „Naționala merită tot efortul și toate chestiile grele”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1423984557905776
Florin Stanescu  •  07 Decembrie 2021, 02:13

Îmi place fata! Chiar are "bulan"! Dar concluzia care vine este dura,pai dacă într-un meci cu modesta Kazakhstan cel mai bun om al României este portarul nu mai este nimic de comentat.. Cred ca o sa fie o diferenta de cel puțin 10goluri.Si performanta cea mai buna este locul 10. Nu avem echipa, nu avem antrenor. Sunt tare curios ceva face Rusia cu o antrenoare pe banca și Ungaria!

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Decembrie 2021, 11:21

Daciana face o repriza excelenta(in mare masura echipa se detaseaza ,prinde incredere)plus Zamfirescu care joaca f bine in aparare

Vezi toate comentariile (2)
Comentează