SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DIN JAPONIA

CAMPIONATUL MONDIAL // Situații incredibile la meciurile din ultima etapă la Mondiale!

Articol de - Publicat marti, 10 decembrie 2019 19:09

Ambros Martin (51 de ani) ar putea elimina cu Rusia „naționala” țării sale, iar Norvegia și Germania știu ce calcule își fac în ultimul meci.

  • România Japonia (miercuri, ora 11:00) e partida pe care o mai avem de disputat în Main Round;
  • „Tricolorele” nu mai au nicio şansă să termine în primele 8, iar miercuri se vor despărţi de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm în top 10 în lume;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Înaintea ultimei etape din grupele principale ale Mondialului din Japonia, doar Rusia este sigură de semifinale. Antrenorul Rusiei, ibericul Ambros Martin, se află însă în fața unei situații bizare.

Dacă va învinge reprezentativa țării sale la cel puțin cinci goluri diferență, Spania ar putea rata semifinalele, dacă și Suedia va trece de Muntenegru la un singur gol!

Plecând de la premisa că Spania va pierde cu Rusia și Suedia va învinge Muntenegru, atunci semifinalista se va decide la golaveraj! Ibericele au acum +18 față de +12 cât au nordicele. O diferență ce trebuie remontată în cele două dispute. Suedia va ști ce are de făcut, meciul Spania-Rusia desfășurându-se primul.

Ce va face Ambros Martin? Un egal ar califica ambele echipe mai departe, dar e posibil așa ceva? Muntenegru, pe de altă parte, are șansa locului 3 în grupă și participarea sigură la turneele preolimpice. Înfrângerea sau egalul le-ar pune pe ex-iugoslave în fața unui meci decisiv pentru locul 7, ceea ce nu e deloc confortabil.

Clasament Grupa II

CAMPIONATUL MONDIAL // Situații incredibile la meciurile din ultima etapă la Mondiale!
  • Primele două echipe se califică în semifinale

Ultima etapă, 11 decembrie

  • Spania-Rusia (8:00)
  • România-Japonia (11:00)
  • Muntenegru-Suedia (13:30)

Remiza care convine  

Și în prima grupă situația este la fel de interesantă. Sunt multe calcule care se pot face.

Norvegia pare echipa cel mai bine plasată. Egalul sau victoria le duc pe nordice în semifinale. Și înfrângerea poate fi o opțiune, cu condiția ca Olanda să nu câștige cu Coreea de Sud. La egalitate de puncte Norvegia-Olanda, nordicele sunt dezavantajate, ele pierzând meciul direct.

Se poate ajunge și la un clasament în trei, Norvegia-Olanda-Serbia, aici fiind avantajată Olanda care are victorii la Serbia cu 36-23 și Norvegia cu 30-28. 

Serbia are și ea șanse minime de a prinde careul de ași. Pentru plave, în afara victoriei lor cu Danemarca, ar mai trebui îndeplinite două condiții: Olanda și Germania să obțină cel mult un punct. La egalitate cu Germania, Serbia are victoria directă, 29-28.

Chiar și Danemarca poate, într-o variantă mai fantezistă să ajungă în semifinale. Danezelor le trebuie victorie la trei goluri cu Serbia, iar Germania să pierdă cu Norvegia și Olanda cu Coreea de Sud.

La egalitate de puncte în 3, Germania-Olanda-Serbia, fiecare dintre echipe ar avea două puncte, dar Olanda e în avntaj la golaveraj după acel 36-23 cu Serbia. Germania a bătut Olanda cu 25-23, iar Serbia-Germania a fost 29-28! 

Cele mai avantajate par Norvegia și Germania, care joacă ultimele și știu ce rezultat le avantajează. Nemțoaicele ar putea avea nevoie doar de victorie dacă bate Serbia, și de doar un punct dacă Olanda iese învingătoare cu Coreea de Sud. În această situație, Danemarca trebuie să încurce Serbia. 

Clasament Grupa I

CAMPIONATUL MONDIAL // Situații incredibile la meciurile din ultima etapă la Mondiale!
  • Primele două echipe se califică în semifinale

Ultima etapă, 11 decembrie

  • Coreea de Sud-Olanda (8:00)
  • Serbia-Danemarca (11:00)
  • Germania-Norvegia (13:30)

VEZI ȘI:

VIDEO Mădălina Zamfirescu și Crina Pintea: „În felul acesta nu putem face performanţă”

ROMÂNIA - SUEDIA 22- 34 // Decizia stranie luată de Tomas Ryde în cazul Cristinei Neagu: „Doar nu s-a făcut bine în 4 minute?!” 

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // FOTO Losers Round, nu Main Round! România s-a făcut de râs în fața Suediei!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
cneius
cneius  •  10 Decembrie 2019, 21:57

Aiureli. Olanda are prima sansa din grupa I, Germania trebuie sa bata Norvegia. Pe de alta parte voi chiar credeti ca antrenorul spaniol se gindeste la nationala tarii sale ?

valyomanyd
valyomanyd  •  10 Decembrie 2019, 21:43
Postat de Bolon Yokte pe 10 Decembrie 2019, 21:28

Ambros Martin va face în așa fel încît se va califica și echipa lui Spania,el fiind spaniol care își cunoaște bine interesele,spre deosebire de noi românii.Ori invinge la un gol-doua..Tot ce va fi nevoie.

Asa e, Ambros o sa stie ce are de facut :)))asta numai dupa ce o consulta pe Mama Omida sau Baba Vanga :)))meciul Rusia vs Spania se joaca primul :))

1000833093403035
Bolon Yokte  •  10 Decembrie 2019, 21:28

Ambros Martin va face în așa fel încît se va califica și echipa lui Spania,el fiind spaniol care își cunoaște bine interesele,spre deosebire de noi românii.Ori invinge la un gol-doua..Tot ce va fi nevoie.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează