SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-HCM BAIA MARE, AZI, ORA 19:30, DIGI1

Care pe care! Derby de România la handbal feminin propune un nou episod: bilanţul de sezonul trecut e echilibrat

Un duel de Liga Campionilor între olandeza Louise Abbingh și Aurelia Brădeanu, interul stînga de la CSM // Foto: Alex Nicodim
Un duel de Liga Campionilor între olandeza Louise Abbingh și Aurelia Brădeanu, interul stînga de la CSM // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2015 00:00

Derby de România, duelul dintre București și Baia Mare, propune azi al șaptelea episod. Sezonul trecut, cele două echipe au terminat la egalitate, 3-3.

În ultima etapă a turului Ligii Naționale, CSM București și HCM Baia Mare se vor întîlni azi în meciul care ar putea decide cîștigătoarea campionatului. După primele 12 etape, cele două mari rivale au avut un parcurs fără greșeală: victorii pe linie la diferențe care le-au scutit de emoții.

Toată lumea handbalului spune că titlul în acest sezon, în condițiile în care nu se va mai juca play-off, se va tranșa doar în meciurile directe.

CSM favorită?

Campioana CSM București are, la prima vedere, un mic avantaj, avînd un lot valoric peste cel al vicecampioanei HCM Baia Mare. În plus, maramureșencele nu au o situație de liniște în cadrul echipei.

Problemele financiare macină, puțin cîte puțin, zi de zi, o echipă care, altfel, ar putea să se bată de la egal la egal cu CSM. În ciuda bugetului de două ori mai mare al echipei din Capitală!

Baia Mare are însă un ascendent moral. În ultimul meci, Supercupa României, disputată la București, pe 19 august, a cîștigat cu 31-25!

S-a văzut atunci o altă dăruire, o altă atitudine la echipa maramureșeană, venită, spun specialiștii, din faptul că e o formație alcătuită mai mult din românce. Spre deosebire de CSM, care e o echipă, în mare parte, de "mercenare".

Apoi, un alt atu al HCM-ului ar fi faptul că va juca meciul retur, în ultima etapă a campionatului, pe teren propriu. Se cunoaște iubirea suporterilor băimăreni pentru echipă și presiunea pe care o pot pune pe formaţia adversă.

Numai că bucureștencele au demonstrat contrariul anul trecut, cînd au cîștigat campionatul chiar la Baia Mare!

CSM, mai bine în Ligă

CSM București și HCM Baia Mare sînt angrenate în momentul de față și în cea mai importantă competiție intercluburi, Liga Campionilor. Baia Mare a acces în grupe după ce a trecut de calificări, iar CSM a fost direct pe tablou.

Într-o grupă mai grea, alături de campioana Rusiei și de campioana Norvegiei, HCM Baia Mare a luat doar fața celor de la Krim Ljubljana și s-a calificat în Main Round. Sînt șanse mici însă ca maramureșencele să plece cu puncte mai departe, trebuind să învingă în ultima etapă la Larvik.

În schimb, CSM București, deși a nimerit într-o grupă cu campioana Europei, Buducnost, va ajunge în grupele principale cu 5 puncte. Cu șanse mari să pătrundă chiar în Final Four-ul de la Budapesta, din luna mai 2016.

"E un joc foarte important, în care va trebui să luptăm 60 de minute pentru fiecare minge. Un meci în care va trebui, de asemenea, să fim foarte atenţi. Întîlnim o echipă de stele"
Aurelian Roşca, antrenor HCM Baia Mare

"Va fi un meci de Liga Campionilor între două echipe care se cunosc foarte bine. Echipa care va fi mai concentrată, va arăta mai multă încredere va cîștiga"
Mayssa Pesoa, portar HCM Baia Mare

Istoria ultimelor rezultate directe

5 octombrie 2014 HCM Baia Mare-CSM București 24-21 campionat
6 martie 2015 CSM București-HCM Baia Mare 29-23 campionat
26 aprilie 2015 HCM Baia Mare-CSM București 18-17 finala Cupei României
22 mai 2015 CSM București-HCM Baia Mare 23-22 finala campionatului
26 mai 2015 HCM Baia Mare-CSM București 17-20 finala campionatului
19 august 2015 CSM București-HCM Baia Mare 25-31 Supercupa României

Liniile de clasament

1. CSM București 12 12 0 0 386-268  36
2. HCM Baia Mare 12 12 0 0 397-285 36

67 de goluria marcat pentru HCM Baia Mare Adriana Nechita, fiind golgeterul echipei după 12 etape

63 de goluria înscris Isabella Gullden în cele 12 etape în care a evoluat pentru CSM București

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  17 Noiembrie 2015, 10:22

Auzi la Ursescu; "mercenare" !! Romania este stat membru al Uniunii Europene din 2007, dar mentalitatea unora ca Ursescu este una de anii '60. Sunt atatia straini de foarte buna calitate, profesionala si umana,, in toate domeniile , care ridica aceasta tara cu mai mult folos decat o fac guvernele Romaniei ( CEO Dacia, CEO Orange, CEO Telekom, CEO Raiffeisen, CEO BRD, etc. etc) si ei tot "mercenari" sunt, Ursescule?! La Gyor, Micai Bradeanu i se spunea "mercenara"?! Luminitei Hutupan la Krim ?! Neagu la Buducnost?! Despre nulitatile din fotbalul romanesc nu spune nimeni ca sunt "mercenari", dar Gullden si Torstenson sunt "mercenare" ca asa zice Ursescu. Incredibil!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează