SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-KRIM LJUBLJANA, AZI, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Cinci goluri pentru primul loc » Miza meciului cu Krim Ljubljana e şefia grupei. Azi, ora 18:00

Aurelia Brădeanu vrea să joace şi azi la fel de bine ca în meciurile trecute // Foto: Raed Krishan
Aurelia Brădeanu vrea să joace şi azi la fel de bine ca în meciurile trecute // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 martie 2013 15:42

Oltchim trebuie să întoarcă rezultatul din tur, acel 24-28 din Slovenia.

Cu calificarea asigurată, Oltchim are miza sa în meciul din această seară. "Galacticele" vor să termine pe primul loc în grupă pentru a evita Györul, echipa considerată de toată lumea principala favorită la cîştigarea Ligii Campionilor.

Vîlcea are nevoie pentru asta de un succes la minimum cinci goluri diferenţă, pentru a răsturna acel 24-28 înregistrat la Ljubljana, în etapa a doua a grupelor principale din Liga Campionilor. Oltchim poate să cîştige şi la patru lungimi distanţă, dar în acest caz Krim nu are voie să marcheze mai mult de 23 de goluri!

"Vom juca la victorie şi cu această ocazie o să vedem şi ce putem! Au dispărut emoţiile, vom fi mai degajate. Ne dorim primul loc, personal aş vrea să întîlnim Larvik în semifinale şi să jucăm cu Györul finala", a declarat Iulia Curea. "Publicul ne va împinge de la spate şi vom forţa victoria la cinci goluri. O să vedem acum dacă putem, dar noi o să facem totul pentru a realiza acest obiectiv", a adăugat Aurelia Brădeanu.

"E ciudat! Nici nu am jucat şi ne felicită prietenii!"
Preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, a primit ieri o mulţime de telefoane. "După meciul din Rusia, toată lumea mă suna să ne felicite pentru calificare. E un pic ciudat, nici nu am jucat şi primim felicitări", a spus rîzînd Berbecaru.

Oficialul vîlcean spune că echipa sa nu a avut niciodată şansa de a fi ajutată de jocul rezultatelor. "În ultimii ani, niciodată nu ne-a ajutat nimeni. Ne-am calificat pe spatele nostru, cum se spune. Şi acum e meritul fetelor, dar am avut acest dram de noroc", a adăugat Berbecaru.

Cu casa închisă
Partida de azi, de la Rm. Vîlcea, se va disputa cu 3.126 de spectatori în tribună. Acesta e numărul maxim de spectatori care pot intra în arena "Traian" din Rm. Vîlcea. Este primul meci din acest sezon pentru vîlcence pe care îl vor juca în aceste condiţii.

Pînă acum, la precedentele jocuri de pe teren propriu, recordul de spectatori s-a înregistrat la partida cu Ferencvaros, cînd au asistat 3.028 de spectatori. "Dacă am fi avut o sală de 6.000 de locuri, am fi vîndut fără probleme toate biletele", a declarat preşedintele Petre Berbecaru.

Condiţia Petrom, îndeplinită
Principalul sponsor al Oltchimului în acest sezon, Petrom a pus condiţia ca echipa vîlceană să se califice în semifinale pentru a vira în conturile clubului încă o jumătate de milion de euro. Petrom a mai trimis anul trecut încă pe atît.

Acum, că Oltchim e deja în semifinale, jucătoarele aşteaptă banii pentru a-şi încasa salariile restante. Bulatovici şi compania nu au primit în acest an nici un ban, avînd neplătite salariile din ianuarie şi februarie!

Intră în cantonament
Pentru a doua oară în acest sezon, jucătoarele de la Oltchim vor intra în cantonament înaintea unui meci. Prima dată s-a întîmplat la meciul cu Zvezda Zvenigorod, în etapa a treia din Ligă. "Chiar dacă sîntem calificaţi, am decis de la început să intrăm în cantonament. Fetele vor fi conectate la partida cu Krim, unde ne rămîne să luptăm pentru primul loc", a declarat preşedintele Petre Berbecaru.

Györ: 12 victorii din 12 meciuri
Incredibil parcursul campioanei Ungariei, ETO Györ, în acest sezon! Finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor, Gyor şi-a trecut ieri în cont a 12-a victorie în Liga Campionilor, din tot atîtea partide disputate. Görbicz şi compania au învins pe teren propriu cu 32-24 pe Randers, campioana Danemarcei.

Pînă acum, de cînd e noul format al Ligii Campionilor, cu grupe, nici o echipă nu reuşise să cîştige toate cele 12 meciuri. Oltchim va întîlni Györul doar dacă va termina pe locul doi în grupa sa. Dacă vor fi primele însă, "galacticele" vor juca împotriva norvegiencelor de la Larvik, cîştigătoarele Ligii Campionilor în 2011.

4 semifinale a jucat Oltchim Rm. Vîlcea în ultimele şase sezoane de Liga Campionilor. O singură dată a acces în finală, în 2010, pierzînd ultimul act cu Viborg

"Vom juca doar la victorie. Nu ne interesază în mare măsură să terminăm pe primul loc, nu ne interesează pe cine întîlnim în semifinale, dar vom da totul pentru un nou succes" ( Tonje Tiselj, antrenor Krim Ljubljana)

"Nu te poţi gîndi decît la victorie cînd ai 3.000 de suporteri în spate. O să jucăm să terminăm pe primul loc. Rămîne să vedem dacă putem" (Ramona Farcău, extremă stînga Oltchim)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
vyb_texas
vyb_texas  •  17 Martie 2013, 19:44

tu chiar esti batut in cap , sau doar te prefaci ca nu ai inteles ce am vrut sa spun . ideea era ca din 6 comentarii 5 doar atrageau atentia asupra acelei greseli .

danms
danms  •  17 Martie 2013, 19:02

@vyb_texas : eu am făcut școala la vremea ei, ”pe-aici” e foarte bine, rău este când începi propozițiile cu literă mică, atunci când folosești punctul așa ca tine sau când termini cuvântul și pui virgula dupâ un spațiu ... P.S.: Nu mă consider deștept, dar nu-i suport pe aroganții de genul : ”din 6 comentarii 5 sunt facute de dragu de a scrie ceva ”, ori ”comentariul tau ... ca si celelalte , fara rost” ... Nu toată lumea (nu) gândește ca tine !

vyb_texas
vyb_texas  •  17 Martie 2013, 17:21
Postat de danms pe 17 Martie 2013, 16:28

@ vyb_texas : NU L-E PREA AI CU LIMBA ROMÂNĂ !!! Și cam ce-ai vrea tu să comenteze lumea pe-aici, CA SĂ L-E PLACĂ ȘI CĂȚEILOR ???!!! Vezi că este vorba de Champions League ...

l-e ... greseala mea:) se mai intampla . comentariul tau ... ca si celelalte , fara rost , in afara primului care atrage atentia asupra greselii . cat despre tine , intra si dormi , ai scoala maine daca tot vrei sa faci pe desteptul macar sa ai cu ce . pe aici :) ( nu se pune cratima )

Vezi toate comentariile (12)
Comentează