SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

VIDEO + FOTO „Ne-am exprimat nemulțumirea, iar membrii EHF și-au cerut scuze” » Președintele Federației Române contestă arbitrajele de la Europeanul de Handbal

Articol de , - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 21:54 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 23:15

După România - Germania 28-32, ultimul meci al „tricolorelor” la Campionatul European de Handbal, Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a susținut o conferință.

  • Reporterul GSP Andrei Petrescu și fotoreporterul Raed Krishan se află la Skopje, de unde trimit cele mai importante informații despre Europeanul de Handbal Feminin

Însoțit printre alții de selecționerul Florentin Pera și Viorel Mazilu, secretarul general, Constantin Din a criticat dur arbitrajul de care naționala a avut parte, în special cel de la meciul cu Muntenegru (34-35).

VIDEO Constantin Din, președintele FRH: „Puteam obține rezultate, suntem aici din cauza arbitrajului”

„Eu sunt mulțumit de ce au reușit să facă oamenii din staff. S-a văzut foarte clar o diferență foarte mare de implicare, abordare și seriozitate. Am fi putut obține rezultate mai bune, am fost foarte aproape. Din păcate nu le-am obținut. Asta din cauza arbitrajului de la acest Campionatul European. 

Cu Olanda am arătat o putere de luptă extraordinară, chiar dacă am fost dezavantajați evident de arbitraj. În meciul cu Muntenegru echipa a dat dovadă de putere și dorință, dar din cauza unui arbitraj foarte slab nu am obținut victoria. Azi, cu Germania, a fost doar un meci de clasament. A fost greu ca staff-ul să mobilizeze fetele.

Federația Română de Handbal va face o analiză corectă și pertinentă și vom transmite Federației Europene ce am constatat. Vom arăta că suntem nemulțumiți de modul în care am fost arbitrați. 

Cred că există o problemă în sistemul de selectare și evaluare a arbitrilor internaționali. La acest nivel trebuie să fie arbitrii care au valoare. Nu contează, cred, dacă sunt fete sau băieți. Trebuie să primeze doar valoare. Din fericire, cred că EHF a realizat acest lucru. Am avut discuții cu membri ai Federații Europene și toți au realizat acest lucru. Toți au observat nivelul scăzut al arbitrajelor. Cred că pe viitor arbitrajele vor fi mult îmbunătățite, iar echipele nu vor mai avea de suferit. Cred că arbitrii din lotul din Liga Națională sunt mai valoroși decât cei din meciul cu Olanda.

Cu Muntenegru au fost foarte multe greșeli, și de o parte și de alta. Totul a culminat cu dublul dribling din final, o greșeală care nu ar trebui să existe la acest nivel.

Acest protest va fi făcut. Am vizionat meciul cu Muntenegru, le-am analizat cu ochi de arbitru, iar asta e cea mai bună decizie. Am discutat cu membrii Federației Europene, ne-am exprimat nemulțumirea... Nici nu am apucat de fapt, pentru că și-au cerut ei scuze”, a spus Constantin Din la conferința de presă.

Am vrut să facem azi un protest. Dar eram la un pas mic să greșim. Am vrut să ieșim cu tricourile pe care le-ați văzut la suporteri și să transmitem un mesaj. Sancțiunea era un an de suspendare, din toate competițiile 

- Viorel Mazilu, secretar general al FRH

VIDEO Florentin Pera, concluzii despre parcursul la turneul final din Macedonia: „Meritam mai mult, înfrângerea cu Muntenegru a fost greu de digerat”

Citește și: 

Crina Pintea, în lacrimi după România - Germania: „Ce rost are să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate? Sunt jocuri de culise! EHF nici nu ne-a lăsat să protestăm”

Echipa României pregătea un protest nemaivăzut la meciul cu Germania, dar a dat înapoi, fiind amenințată cu o suspendare colosală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
misu50
misu50  •  17 Noiembrie 2022, 19:37

Pe alte site-uri se sustine ca la aceasta conferinta de presa acest individ numit Din a declarat ca a revazut intregul meci si in afara dublu-dribingului din final ,el a numarat ca arbitrele au avantajat mai mult Romania decat Muntenegru!??! Rog redactia GSP sa verifice daca aceasta e o declaratie reala, caci daca e asa acest urmas a lui Dedu e un infractor!

miciBIO
miciBIO  •  17 Noiembrie 2022, 10:19

Știi vorba aia: și-au cerut scuze ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mr90
mr90  •  17 Noiembrie 2022, 09:15

"Nu contează, cred, dacă sunt fete sau băieți." Ba da, conteaza, fiindca traim intr-o lume ultra feminista asa ca "arbitrele" sint impinse inainte, indiferent de valoarea lor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează