SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - VIBORG 31-32 (ÎN TUR 21-28)

Contractul lui Radu Voina se apropie de final, dar nu i s-a propus prelungirea » Cine va sta pe banca Oltchimului?

Radu Voina, Voina, Oltchim
Radu Voina, Voina, Oltchim

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2010 00:00

Radu Voina se desparte azi de echipa cu care a jucat o semifinală şi o finală de Liga Campionilor. Cine îi va lua locul?

Deşi şi-a îndeplinit obiectivele şi a dus Oltchimul pentru prima dată în finala Ligii Campionilor, antrenorului Radu Voina nu i s-a propus reînnoirea contractului la Vîlcea! Conducerea clubului oltean nu a declarat pînă acum, dar se pare că nu-l mai doreşte pe Voina la echipă, în locul său căutînd un tehnician din străinătate.

"Eu îmi termin contractul pe 30 iunie şi îl voi duce la bun sfîrşit. Nu mă va da nimeni afară! Ce se va întîmpla mai departe nu ştiu, rămîne de văzut"
Radu Voina, antrenor Oltchim

Dacă Oltchim şi l-ar fi dorit în continuare pe Voina, cu siguranţă nu ar fi aşteptat data de 18 iunie pentru a-i propune prelungirea. Practic, viitorul Oltchimului stă în alegerea tehnicianului. Antrenorul e apoi acela care îşi va alege lotul de jucătoare şi va da liber negocierilor pentru viitoarele transferuri. "Am fost foarte ocupaţi cu organizarea finalei Ligii Campionilor. Nu am avut timp să vorbim nici cu antrenorul, nici cu jucătoarele. Abia de joi sau vineri ne vom aşeza la masa tratativelor", a declarat preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu.

Pînă atunci, Voina va sta azi pentru ultima dată pe banca Oltchimului, la meciul cu Universitatea Reşiţa. La final, vîlcencele vor sărbători cîştigarea titlului de campioane, pentru a 16-a oară în istoria clubului.

După Krumbholz, în Franţa
Managerul Constantin Roibu este omul care decide la Oltchim. Finanţatorul clubului oltean şi-l doreşte la echipă pe francezul Olivier Krumbholz, tehnicianul Franţei, cel care a cîştigat cu reprezentativa "cocoşului galic" titlul mondial în 2003, iar anul trecut, în China, a cucerit medaliile de argint, tot la Mondiale. "Vom face tot posibilul ca să-l aducem pe Krumbholz la echipă. E tehnicianul cu care putem cîştiga Liga Campionilor", i-a spus, de curînd, Roibu unui apropiat. Dacă Olivier Krumbholz nu va accepta, Oltchim va folosi planul al doilea.

Rezerva Peter Kovacs
Al doilea tehnician pe lista Oltchimului e ungurul Peter Kovacs, care ultima dată a antrenat "naţionala" Turciei. Kovacs a mai fost dorit la Vîlcea acum două sezoane, după demiterea lui Gheorghe Tadici, dar cele două părţi nu au ajuns atunci la un numitor comun. Atuul lui Kovacs la Vîlcea ar fi acela că nu va veni singur. Antrenorul va fi însoţit de centrul "naţionalei" Turciei, Yeliz Ozel,  care a jucat în trecut la Kometal Skopje.

Invitate de Roibu la masă
Handbalistele Oltchimului au fost invitate ieri la o masă festivă de managerul Oltchimului, Constantin Roibu, care şi-a sărbătorit duminică ziua de naştere. Finalistele Ligii Campionilor i-au cîntat finanţatorului "La Mulţi Ani!" şi i-au oferit un cadou-surpriză. "Ne-am fi dorit să-i facem cadou trofeul Ligii Campionilor, dar, din păcate, nu am putut. Poate la anul", a declarat căpitanul Oltchimului, Steluţa Luca.

Fără pauză
Miercuri, tot la Rm. Vîlcea, antrenorul Radu Voina a convocat lotul naţional în vederea partidelor cu Portugalia şi Elveţia, din preliminariile Campionatului European 2010. De la Oltchim au fost convocate 11 jucătoare: Tolnai, Smedescu (portari), Elisei, Puşcaşu, Stanca, Manea, Maier, Nechita, Neagu şi Vizitiu. Mai fac parte din lot: Vărzaru (Viborg), Geiger (HCM Baia Mare), Tivadar (HCM Roman), Zamfir (Tomis Constanţa), Ada Moldovan (Dunărea Brăila) şi Nicoleta Dincă (Jolidon Cluj).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
 •  19 Mai 2010, 23:28

f elicitari d nule voina!pleaca de la oltchim pt ca : conducerea nu respectai bine pe nimeni jucatoare,antrenori,spectatori li se cuvine totul dar sunt mari nesimtiti si incapabili asa ca mai bine la nationala ca nu va comparati cu ei!succes in continuare

 •  19 Mai 2010, 18:31

Asta e, daca ma-ti fi lasat sa antrenez in handbalul romanesc nu am fi luat bataie de la Ucraina si cu siguranta ca la CE din Norvagia si Danemarca mergeam sa cistigam o medalie.Dar "haideti ca se poate, va faceti de rusine sau doar atata puteti sanchi: indicatii tactice" Cu voina inainte El locurile 6,7,8 si le permite. Drmiti usor Gatu va supravegheaza.

 •  19 Mai 2010, 15:31

Citat din PRO-Sport ""Cât despre mine personal, dacă am fi câştigat Liga Campionilor, m-aş fi retras imediat din funcţia de preşedinte. Aşa, mă mai gândesc. Să văd dacă mă mai ţin balamalele încă un an, dar şi ce lot reuşim să facem şi ce obiective ne vom propune ", a afirmat Ioan Gavrilescu ....Voinea pleaca de la sine sa vedem daca Roibu si Combinatul vor mai continua sa finantese Oltchimul sau vor pleca toti cu barca

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close